Το πρώτο μετά το νέο έτος, δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησε ο Δήμος Βάρης την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Βάρης. Εφεξής τα συμβούλια θα γίνονται στην αίθουσα του σχολείου...

Προσλήψεις και αλλαγές στα Δ.Σ. Βάρης


Το πρώτο μετά το νέο έτος, δημοτικό συμβούλιο πραγματοποίησε ο Δήμος Βάρης την περασμένη Δευτέρα στην αίθουσα του Δημοτικού Σχολείου Βάρης. Εφεξής τα συμβούλια θα γίνονται στην αίθουσα του σχολείου, αφού η αίθουσα του δημαρχείου μετετράπη σε γραφεία της οικονομικής υπηρεσίας.

Πρώτο συμβούλιο λοιπόν και ξεκίνησε με την κοπή της παραδοσιακής βασιλόπιτας.

Ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας έκοψε το πρώτο κομμάτι στο Δήμο και έδωσε αντίκρυσμα στο φλουρί ένα διήμερο ταξίδι.

Ο τυχερός όμως τελικά ήταν ο ...δίσκος, αφού κόβοντας τα κομμάτια βρέθηκε πάνω στο δίσκο.

Ο δήμαρχος ανακοίνωσε και επίσημα τους Αντιδημάρχους με τις αρμοδιότητές τους, όπως τους έχουμε δημοσιεύσει σε προηγούμενο φύλλο μας.

Δυσλειτουργία - πιστεύω - ότι θα δημιουργήσει η ανάθεση αρμοδιοτήτων όπως έγινε· εξηγούμαι. Είθισται ο Αντιδήμαρχος Διοικητικού να έχει και την εκπροσώπηση του δημάρχου. Και έχει λογική, γιατί αυτός υπογράφει όλα τα έγγραφα και έχει τη γενική επίβλεψη της Διοίκησης του Δήμου. Στο Δήμο Βάρης άλλος αντιδήμαρχος έχει διοικητικά καθήκοντα και άλλος έχει την εκπροσώπηση του Δήμου. Εύχομαι να μη διαψευστώ.


– 70 προσλήψεις διαφόρων ειδικοτήτων θα κάνει ο Δήμος για να καλύψει διοικητικές και άλλες θέσεις ορισμένου χρόνου (8άμηνα). Σύντομα θα δημοσιοποιηθούν οι ειδικότητες.


– Δύο πούλμαν αποφάσισαν να μισθώσουν για τη μεταφορά αθλητών και μαθητών.


– Ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου, με ύψος 476.276,00 ευρώ. Η δημοτική σύμβουλος Τασία Πασπαλιάρη έκανε ένα μικρό απολογισμό του έργου του Πνευματικού Κέντρου.

Επισημάνθηκε πάντως από τη μειοψηφία ότι ο προϋπολογισμός ψηφίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου από 6 συμβούλους σε σύνολο 11 μελών του.


Με πρόταση του δημάρχου άλλαξε ο αριθμός των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των ΝΠΔΔ (ΚΑΠΗ, Αθλητικός Οργανισμός  κλπ.). Ο λόγος που έγινε, όπως εξήγησε ο δήμαρχος, “είναι δισκίνητα στη διαδικασία. Ιδιαίτερα στον Αθλητικό Οργανισμό δεν δούλεψε”.

Ο πρόεδρος Θωμάς Δεληγιάννης, επεσήμανε ότι η Δημοτική Αρχή μετά από ένα χρόνο εμπειρία, μπορεί να κάνει διορθωτικές κινήσεις. «Εχει μπροστά της κάποιους τομείς που άλλοι δούλεψαν και άλλοι έμειναν στάσιμοι».

Τη διαφωνία της εξέφρασε η μειοψηφία, που καταψήφισε και την πρόταση, επισημαίνοντας ο Δ. Αναστασίου, ότι “δεν είναι ο αριθμός των μελών που κάνει δυσκίνητο ένα Δ.Σ. αλλά τα άτομα που το απαρτίουν. Αν λοιπόν είναι δυσκίνητο σε ένα όργανο έχετε τη δυνατότητα από τον Κώδικα να αλλάξετε τη σύνθεση». Αντίθετα συμφώνησε με τη 2ετή θητεία αντί για 4ετή”.

 

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 88 guests και κανένα μέλος