Ο διευθυντής του Κέντρου Υγείας Λαυρίου, Σταύρος Παπασταυρόπουλος στέλνει SOS προς το Δήμαρχο Λαυρίου Κ. Λεβαντή (8.5.12) και κοινοποιεί στους φορείς της περιοχής, ότι το Κέντρο κινδυνεύει να σταματήσει τις εφημερίες επί 24όρου βάσεως λόγω έλλειψης προσωπικού.

Οπως σημειώνει στην επιστολή: «Στο Κ.Υ.Λαυρίου, εφημερεύουν 4 Ιατροί (2 Δ/ΝΤΕΣ, 1 Ε/Α και1 Ε/Β) και σύμφωνα με τον νόμο του ΕΣΥ που αφορά τις εφημερίες μπορούν να υλοποιήσουν 18 εφημερίες (4 έκαστος Δ/ντής και 5 έκαστος Επιμελητής). Για να καλυφθούν οι υπόλοιπες εφημερίες εκάστου μήνα, απαιτείται η ενίσχυση του Κ.Υ.Λ. με 2 τουλάχιστον ειδικευμένους ιατρούς καθώς και με 2 ειδικευόμενους.

Για τον μήνα Μάιο κατόπιν προφορικής συνεννόησης με τον Δ/ντή Επιστημονικής Επιτροπής του Νοσοκομείου Γ.Ν.Α. Γ. ΓΕΝΝΗΜΑΤΑΣ στο οποίο οργανικά ανήκει το Κ.Υ. Λαυρίου, οι εφημερίες θα υλοποιηθούν, κατόπιν απόφασης των ήδη υπηρετούντων Ιατρών να υλοποιήσουν επιπλέον και πέραν του νόμου εφημερίες, παρ’ ότι για τις επιπλέον εφημερίες που υλοποιούσαν μέχρι σήμερα, δεν έχουν αποζημειωθεί από τον μήνα Σεπτέμβριο 2011!!! Να σημειωθεί πως ούτε οι εφημερίες που προβλέπει ο νόμος δεν έχουν αποζημειωθεί για το έτος 2012 και διανύουμε ήδη τον πέμπτο μήνα.

Αν το θέμα της ενίσχυσης του Κ.Υ. με ιατρούς δεν επιλυθεί εντός του μηνός Μαΐου, οι υπηρετούντες ιατροί δεν πρόκειται να απεμπολήσουν άλλο τα εργασιακά τους δικαιώματα αφ’ενός ή λόγω κόπωσης να θέσουν σε κίνδυνο τη ζωή των ασθενών αφετέρου».

Οπως σημειώνει αν δεν επιλυθεί το θέμα το Κ.Υ. Λαυρίου για τις μισές ημέρες του μήνα δεν θα μπορεί να λειτουργεί σε 24ωρη βάση.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 244 guests και κανένα μέλος