Σύσσωμη η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης καταψήφισε τους προϋπολογισμους των ΝΠΔΔ του Δήμου (Πνευματικό Κέντρο, Αθλητικό Οργανισμό, Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό και Προσχολική Αγωγή...

 

Κόντρες στο Δημοτικό Συμβούλιο


Σύσσωμη η μειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου Παλλήνης καταψήφισε τους προϋπολογισμους των ΝΠΔΔ του Δήμου (Πνευματικό Κέντρο, Αθλητικό Οργανισμό, Δημοτικό Βρεφονηπιακό Σταθμό και Προσχολική Αγωγή.

Ψήφισαν μόνο τον προϋπολογισμό του ΚΑΠΗ, γιατί οι εκπρόσωποί του είχαν δουλέψει και έκαναν σωστή παρουσίαση με εξηγήσεις, όπως ελέχθη.

Κατήγγειλαν ότι δεν πήραν γραπτές προσκλήσεις για τη συγκεκριμένη δημοτική συνεδρίαση, όπως επίσης δεν πήραν και εισηγήσεις για τα θέματα.

 

Η Δημοτική παράταξη «ΠΑΛΛΗΝΗ-ΜΕΛΛΟΝ» κατήγγειλαν τη Δημοτική πλειοψηφία ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφονται ενέργειες, που οδηγούν στην παρεμπόδιση αν όχι στον αποκλεισμό των απόψεων της αντιπολίτευσης σε διάφορα όργανα του Δήμου Παλλήνης.

 

Σε ανακοίνωση που μας απέστειλαν σημειώνουν χαρακτηριστικά:    

«Δεν υπάρχει η έγκαιρη ενημέρωση των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων και δεν κατατίθενται γραπτές εισηγήσεις στα μέλη των Δ.Σ. νωρίτερα, ούτε για τα πολύ σημαντικά θέματα του προϋπολογισμού, των συμβάσεων εργασίας, των αυξήσεων στις συνδρομές ή στις εγγραφές των νηπίων, έτσι ώστε να μπορούμε να επεξεργαστούμε τις προτάσεις μας. Σε αίτημα μας, για αναβολή της συζήτησης, ώστε να υπάρξει χρόνος επεξεργασίας των προϋπολογισμών, η απάντηση ήταν προσβλητικά αρνητική (Δημοτική Επιχείρηση-ΑΟΔΠ). Σε όσα Νομικά Πρόσωπα έγινε εκ των υστέρων δεκτή  η αναβολή της συζήτησης (Πνευματικό Κέντρο-ΚΑΠΗ) δεν προσέφερε τίποτα επιπλέον, αφού και πάλι δεν εδόθησαν οι εισηγήσεις έγκαιρα για επεξεργασία.

Οι συνεδριάσεις πολλών Νομικών Προσώπων (ΚΠΑΔΠ, ΚΑΠΗ, Σχολικές Επιτροπές) γίνονται πρωινές ώρες, πράγμα που δυσκολεύει την συμμετοχή των εργαζομένων μελών των Δ.Σ., παρά το γεγονός ότι έχει ζητηθεί γραπτά η μεσημεριανή ή απογευματινή συνεδρίαση τους.

Στις δικαιολογημένες διαμαρτυρίες της Αντιπολίτευσης, για όλα τα προηγούμενα, η απάντηση του Δημάρχου είναι «…μπορείτε να προσφύγετε στην Περιφέρεια!!!! », συνοδευμένη μερικές φορές από εκρήξεις με προσωπικές επιθέσεις και προσβλητικές εκφράσεις. Εκφράσεις που  απαξιώνουν όχι μόνο τους συγκεκριμένους Συμβούλους, αλλά συνολικότερα τους πολίτες που μας εμπιστεύτηκαν.


Θέλουμε να δηλώσουμε ότι η προσφυγή στην περιφέρεια, κατά πράξεων της Διοίκησης είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Δημότη. Όμως εμείς δεν συμμετέχουμε στα όργανα για να προκαλούμε προβλήματα και να διακόπτουμε την λειτουργία του Δήμου, όπως μας προτείνετε κύριε Δήμαρχε! Είμαστε παρόντες για να καταθέσουμε τις θέσεις και τις προτάσεις μας.


Καλούμε λοιπόν την Δημοτική Αρχή να αλλάξει πολιτική πρακτική, να υιοθετήσει τους αυτονόητους κανόνες Δημοκρατίας, έτσι ώστε εκτός από τους αιρετούς να συμμετέχουν στα Δημοτικά δρώμενα οι φορείς και οι κάτοικοι αυτής της πόλης.

Παλλήνη 30/1/2008

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Θεοδ. Γκοτσόπουλος, Καλ. Ζινέλη, Μαρία Λεβαντήγ. Μερτζάνος. Γ. Σμέρος, Κων. Χατζησταματίου.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος