Την αιτιολογία κατέρριψε ο Δημ. Δαβάκης στη Δημοτική Συνεδρίαση της 25ης Απριλίου...


Στο προηγούμενο φύλλο μας, κυριολεκτικά την ώρα που είχε κλείσει η εφημερίδα, μάθαμε για την αντικατάσταση των αντιδημάρχων στα 3Β και αναγκαστήκαμε και αλλάξαμε σελίδα, για να τους παρουσιάσουμε συνοπτικά.

Αξίζει όμως να κάνουμε μία εκτενέστερη παρουσίαση των του θέματος, γιατί δεν μπορείς να ανακαλέσει αντιδήμαρχο που έχει ορισμένη ημερομηνία θητείας (κατά τον “Καλλικράτη” είναι 2,5χρόνια), εάν δεν συντρέχουν σοβαροί λόγοι τους οποίους πρέπει ο δήμαρχος να κατονομάσει.

Ο νεοψηφισθείς δήμαρχος στα 3Β, μέσα από την παράταξη της πλειοψηφίας Σπ. Πανάς, ανακάλεσε τους Αντιδημάρχους, Δημ. Δαβάκη και Ηλ. Τσιριγώτη, με κύριο αιτιολογικό ότι: «κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα απουσιάζει κατ’επανάληψη και κατά παράβαση του άρθρου 61 παρ. 1 περίπτ. α και β του Νόμου 3852/2010, από τις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής» (ΑΠΟΦΑΣΗ 119//2012). ΑΔΑ: Β4ΩΣΩΨΖ-ΥΘΞ4

Είναι όμως έτσι;

Την αιτιολογία αυτή κατέρριψε ο Δημ. Δαβάκης στη Δημοτική Συνεδρίαση της 25ης Απριλίου, όταν κατήγγειλε ότι: «Οι Εκτελεστικές δεν είχαν θεσπιστεί πότε θα συνεδριάζουν. Δεν υπήρχε κανονισμός. Εβγαιναν οι συνεδριάσεις παράτυπα, όχι στις 5 ημέρες όπως ορίζει ο κανονισμός, αλλά όποτε βόλευε τον κ. Πανά και εγώ ευθυγραμμιζόμουν μαζί με τους άλλους Αντιδημάρχους όπως βόλευε ο καθένας. Πάρα πολλές φορές ανέβαλε ο ίδιος· είναι μάρτυρες, σύμβουλοι της αντιπολίτευσης και οι σύλλογοι εργαζομένων.

Ηταν ένα όργανο που συνεδρίαζε άτυπα, πολύ ουσιαστικά, αλλά χωρίς κανονισμό. Γι’ αυτό ζήτησα το λόγο, γιατί είμαι θλιμένος».

Η Αντιδήμαρχος Γεωργία Μαρτίνου κατέθεσε την παραίτησή της από τη θέση, διότι κατέρχεται ως υποψήφια βουλευτής. Βέβαια η 5η θέση Αντιδημάρχου παραμένει κενή.


Οι νέοι Αντιδήμαρχοι

 

Ετσι με νέα απόφαση του Δημάρχου ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι.

Διονύσης Κοντονής, Αντιδήμαρχος Διαφάνειας και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (τη θέση κατείχε ο ίδιος ο Σπ. Πανάς ως Αντιδήμαρχος).

Νίκος Ζαχαράτος, Αντιδήμαρχος Οικονομικών Υπηρεσιών στη θέση του Δ. Δαβάκη),

Δημήτρης Μπελετσιώτης, Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών, ο οποίος θα ασκεί και χρέη Αναπληρωτή Δημάρχου και Ελευθέριος Αργυρουδάκης Αντιδήμαρχος Καθαριότητας, ο οποίος ήταν Αντιδήμαρχος ενότητας Βάρης, αλλά απέκτησε καθήκοντα και για τα 3Β.

Στα καθήκοντα της Πολεοδομίας και Τεχνικής Υπηρεσίας θα προϊσταται ο ίδιος ο Σπ. Πανάς.

Εμείς θα ευχηθούμε καλό έργο στη “νέα” δημοτική πλειοψηφία, η οποία όμως όπως διαφάνηκε και στη συνεδρίαση της 25/4 είναι πολυραγισμένη και δύσκολα θα μπορέσει να γίνει έργο.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 576 επισκέπτες και κανένα μέλος