Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού και την ενδυνάμωση της καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, υπεγράφη στην Παλλήνη (21 Ιανουαρίου), Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας...
ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΗΓΟΡΟΥ ΤΟΥ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ
ΜΕ ΤΗ ΝΟΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

Με σκοπό την ευαισθητοποίηση του καταναλωτικού κοινού και την ενδυνάμωση της καταναλωτικής συνείδησης των πολιτών της Ανατολικής Αττικής, υπεγράφη στην Παλλήνη (21 Ιανουαρίου), Προγραμματική Σύμβαση συνεργασίας της Ανεξάρτητης Αρχής «Συνήγορος του Καταναλωτή» και της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

Την Προγραμματική Σύμβαση υπέγραψαν ο Αναπληρωτής Συνήγορος του Καταναλωτή Γιώργος Δίελλας και ο Νομάρχης Λεωνίδας Κουρής, παρουσία και του Γενικού Γραμματέα της Νομαρχίας Δρ. Δημητρίου Ζεγγίνη.
Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, που αφορά όλο το 2008, προγραμματίζονται συγκεκριμένες εκδηλώσεις και δράσεις, που περιλαμβάνουν: εκπαίδευση, εκπαιδευτικών και μαθητών των σχολείων της Ανατολικής Αττικής, διοργάνωση ημερίδων ευαισθητοποίησης του πληθυσμού, συνεργασία με τους τοπικούς Δήμους και Κοινότητες για τη δημιουργία Γραφείων Καταναλωτή, παρέμβαση σε ομάδες-στόχους (π.χ. κατασκηνώσεις), έκδοση ενημερωτικών εντύπων, κ.λπ.
Η συνεργασία Συνηγόρου και Νομαρχίας αποτελεί συνέχεια αντίστοιχης προηγούμενης, κατά την υλοποίηση της οποίας εκδόθηκαν και διανεμήθηκαν δεκάδες χιλιάδες ενημερωτικά έντυπα και διαπιστώθηκαν συγκεκριμένα θετικά αποτελέσματα ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες και η εμπειρία που αποκτήθηκε θα αξιοποιηθεί στο πλαίσιο της νέας Προγραμματικής Σύμβασης.

Μέσω της Προγραμματικής αυτής Σύμβασης εφαρμόζονται στην πράξη οι αρχές της επικουρικότητας, αφού επιτυγχάνεται η συνεργασία μιας κεντρικής Ανεξάρτητης Αρχής με την Τοπική Αυτοδιοίκηση με σκοπό την εξυπηρέτηση του πολίτη-καταναλωτή στο πλησιέστερο γι΄ αυτόν επίπεδο.


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 104 guests και κανένα μέλος