Στις 21 του Γενάρη ξαναζήσαμε το τραγικό συμβάν να τραυματιστούν δύο παιδάκια του 1ου Δημοτικού σχολείου καθώς περνούσαν την διάβαση των πεζών επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος της Γενικής Tράπεζας της Ελλάδος...
Ατύχημα σε κεντρική διάβαση της Λεωφόρου Μαραθώνος


Στις 21 του Γενάρη ξαναζήσαμε το τραγικό συμβάν να τραυματιστούν δύο παιδάκια του 1ου Δημοτικού σχολείου καθώς περνούσαν την διάβαση των πεζών επί της Λεωφόρου Μαραθώνος στο ύψος της Γενικής Tράπεζας της Ελλάδος. Ευτυχώς βρίσκονται σε καλή κατάσταση στο Νοσοκομείο Παίδων.
Η αδυναμία τόσο της σημερινής όσο και των προηγούμενων Διοικήσεων του Δήμου να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα απέναντι στους πολίτες και ειδικά στα παιδιά και τους ηλικιωμένους, για την ασφαλή διάβαση της Λεωφόρου Μαραθώνος και την αποφυγή ατυχημάτων, είναι πολύ μεγάλη.
Στο παρελθόν έχουμε ξαναζήσει τέτοιες τραγικές στιγμές χωρίς όμως να γίνεται τίποτα.
Για να περιοριστούν στο μέλλον τέτοια συμβάντα και να παρέχουμε στους πολίτες τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια, προτείνουμε:

1. Να τοποθετηθούν φανάρια προειδοποίησης στις διαβάσεις των πεζών «ZEBRA LINES»
2. Να υπάρχει έντονη και συνεχής σήμανση για επιβράδυνση της ταχύτητας στο τμήμα της Λεωφόρου Μαραθώνος που διατρέχει τον Δήμο Παλλήνης
3. Να τοποθετηθούν μεταλλικοί πάσσαλοι για την αποφυγή στάθμευσης των αυτοκινήτων στα πεζοδρόμια.
4. Να συγχρονιστούν τα φανάρια στις διασταυρώσεις της Λεωφόρου Μαραθώνος
5. Να τοποθετηθούν Πεζογέφυρες στο ύψος του Αθλητικού Κέντρου – 3ου Γυμνασίου και στο ύψος του 1ου Γυμνασίου - 1ου Λυκείου Παλλήνης για την ασφάλεια των μαθητών..
6. Να επισκευαστούν τα κάγκελα που βρίσκονται στο διάζωμα της Λεωφόρου Μαραθώνος
7. Να επιτραπεί η ολιγόλεπτη στάση και να απαγορευθεί η στάθμευση επί της Λεωφόρου
8. Να τοποθετηθεί σήμανση στους δρόμους γύρω από τα σχολεία μας, για την ύπαρξη σχολείου και την μείωση της ταχύτητας.
9. Να εφαρμοστεί άμεσα η Κυκλοφοριακή Μελέτη που έχει εγκριθεί λαμβάνοντας υπόψη τις παρατηρήσεις συλλόγων, φορέων και πολιτών όπου αυτό είναι δυνατόν (είναι η τρίτη στη σειρά κυκλοφοριακή μελέτη και καμία δεν έχει εφαρμοστεί παρά το ότι έχουν ξοδευτεί πάρα πολλά χρήματα)

Μακροπρόθεσμα για μια καλύτερη και ασφαλή πόλη, προτείνουμε να γίνει μελέτη παράκαμψης της Λεωφόρου Μαραθώνος και την πεζοδρόμηση του κεντρικού τμήματος που διατρέχει την πόλη μας ώστε να αναδειχθεί και το Εμπορικό κέντρο.

ΠΑΛΛΗΝΗ-ΕΝΟΤΗΤΑ
ΚΑΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ

ΤΑΣΟΣ ΜΠΟΥΝΤΟΥΒΑΣ
Δημοτικός Σύμβουλος


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 69 guests και κανένα μέλος