Τη λύση έδωσε το ΥΠΕΚΑ όπως από καιρό φωνάζαμε και πρότεινε η Ηλέκτρα Τσιριγώτη..

 

Τη λύση στην πλατεία Πηγαδακίων, έδωσε επιτέλους, καταλυτικά το Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ), με νομοθετική ρύθμιση. Ενας νέος νόμος βελτιωμένος με υποχρεωτική ενεργοποίηση του άρθρου 16 του Ν. 2508/93 έδωσε τέλος σε μια πολυετή ταλαιπωρία των παρόδιων κατοίκων που βγήκαν τα σπίτια τους σε πλειστηριασμό για να αποζημιώσουν την πλατεία!

plateia-pigadakion2
Εχουμε γράψει πολλές φορές και έχουμε αγανακτήσει άλλες τόσες και για τις προηγούμενες δημοτικές αρχές που φέρουν εγκληματικές ευθύνες για το θέμα, αλλά και για την δικολαβίστικη συμπεριφορά του πρώην δημαρχεύοντος και νυν δημάρχου Σπύρου Πανά, που προσπάθησε να μην περάσει η πρόταση της Αντιδημάρχου Ηλέκτρας Τσιριγώτη που δικαιώθηκε πανηγυρικά, όταν ζητούσε την εφαρμογή του Νόμου 2508/93.
Μάλιστα θα πρέπει να συγχαρούμε και την ίδια για την επιμονή της και την τεχνική υπηρεσία, του Δήμου 3Β που δούλεψε μήνες ολόκληρους για να αποδείξει ότι μπορεί να εφαρμοστεί ο νόμος και με ποιο περίπου τίμημα για κάθε ζώνη της συνοικίας, αφού θα επιμεριζόταν η αποζημίωση της πλατείας σε ολόκληρη τη Συνοικία, χωρισμένη σε ζώνες.
Και αφού αναβλήθηκε κάποιες φορές το θέμα έφτασε σε εκείνη τη συνεδρίαση της 22/2/12 που απογυμνώθηκαν αυτοί που κόπτονται για το πράσινο. Γιατί απ’ τη μια ο Δήμος αδυνατεί να αποζημιώσει τους ιδιοκτήτες της πλατείας κι απ’ την άλλη ο Σπ. Πανάς υποσχόταν ότι θα αποζημιώσει την πλατεία.
Η Επιτροπή ποιότητας ζωής είχε ψηφίσει να αποζημιωθεί η πλατεία, όπως πρότεινε η Αντιδήμαρχος Ηλ. Τσιριγώτη και η Υπηρεσία, το τοπικό συμβούλιο της Κοινότητας Βούλας, επίσης είχε αποφασίσει θετικά και ήρθε το Δημοτικό Συμβούλιο, μετά από 8 ώρες συζήτηση να κανιβαλίσει, εις βάρος δύο οικογενειών που περίμεναν με δέος την απόφασή τους και με το χαρτί του εκπλειστηριασμού στο χέρι.
Εκεί λοιπόν έπαιξαν την “κολοκυθιά”, ψήφισαν πέντε προτάσεις, και τελικά δεν κατέληξαν πουθενά!
Γράφαμε τότε αρ. φ. 722 σ.12 «Η αποσύνθεση του Δημοτικού Συμβουλίου 3Β», “μωροί και άβουλοι αντάμα”.

Επιστολή προς την εφημερίδα, εξ ονόματος των παροδίων απέστειλε, ο Βασίλης Παναγάκης την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω:

Αγαπητή ΕΒΔΟΜΗ,

με ιδιαιτερη ικανοποίηση σε πληροφορώ πως έπειτα από Νομοθετική ρύθμιση και παρέμβαση του αν. Υπουργού ΥΠΕΚΑ Ν. Σηφουνάκη, ένας Νέος Νόμος, η ψήφιση του οποίου ολοκληρώθηκε, ως βελτιωμενη αλλά υποχρεωτική ενεργοποίηση του άρθρου 16 του Ν. 2508/97, δίνει τέλος στις εφιαλτικές στιγμές που περάσαμε οι παρόδιοι στο “υπόλοιπο” της ρημαγμένης πλατειας στα Πηγαδακια.
Η δική σου συμβολή σ’ αυτήν τη σωτήρια ρύθμιση υπήρξε καταλυτική, γι’ αυτο οι ευχαριστιες χιλιάδων παροδίων ανά την Επικράτεια που ειχαν περιέλθει στην ίδια με μας κατάσταση του ξεσπιτώματός τους, θα σε ακολουθούν για πάντα.
Δυστυχώς, η όλη μακροχρόνια πολεοδομική και οικονομική διαχειριση της τύχης αυτής της ΠΛΑΤΕΙΑΣ από το 1987 μέχρι και χθες, κακοτύχησε μεταξυ αβουλίας και κακοδιοίκησης ανευθυνοϋπευθύνων της Δημοτικής Ηγεσίας και των τοπικών Πολεοδομιών.
Η σημερινή και μόνο φρικιαστική εικόνα του γύρω μας φυσικού περιβαλλοντος με το ανασκαμμένο σεληνιακο τοπίο, με την τεραστια ανοιγμένη χαβούζα, που ποιος μπορεί να μαντέψει πόσους και ποιους θα καταπιεί, προβληματίζει κάθε εχέφρονα πολίτη που διερωτάται γιατί μια τόσα και τόσα οφέλη υποσχόμενη ΠΛΑΤΕΙΑ την κατάντησαν έτσι. Την απάντηση ασφαλώς θα δώσει η έρευνα του Σώματος Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης την οποία έχει ζητήσει το Υπ. Εσωτερικών με το 2234/2011 έγγραφό του. Ας περιμένουμε το πόρισμά της. Υπομονή... έχεις ξαναασχοληθεί με το θέμα.
Εύχομαι σε σένα και τους άξιους συνεργάτες σου, Χαρούμενο ΠΑΣΧΑ.

Βασ. Παναγάκης
Καβάφη 13 Πηγαδάκια, Βούλας

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 35 guests και κανένα μέλος