Πρώτη συνεδρίαση για το 2008, για το Δήμο Σπάτων ήταν η προχθεσινή 21 Ιανουαρίου.
Αρκετό ακροατήριο, ευχές και προτροπές για κόψιμο του τσιγάρου κατά την ώρα της συνεδρίασης από τον πρόεδρο...

  • Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού...
 
Συνεδρίασε το Δ.Σ. Σπάτων εκκίνηση με αιχμές η νέα χρονιά


Πρώτη συνεδρίαση για το 2008, για το Δήμο Σπάτων ήταν η προχθεσινή 21 Ιανουαρίου.
Αρκετό ακροατήριο, ευχές και προτροπές για κόψιμο του τσιγάρου κατά την ώρα της συνεδρίασης από τον πρόεδρο.
«Είχαμε πει από την αρχή του έτους να κάνουμε μια προσπάθεια να μην καπνίζουμε μέσα στην αίθουσα», είπε ο Πρόεδρος Παν. Γκίκας. Αλλωστε υπάρχει και νομολογία που το απαγορεύει, τόνισε και αν δεν το κάνετε θα πρέπει να πάρουμε μια πρωτοβουλία να αφαιρέσουμε τα τασάκια!

Πράγματι είναι ασφυκτική η κατάσταση στις αίθουσες των συνεδριάσεων, όταν καπνίζουν και πρέπει να σταματήσει. Γιατί γίνεται σε αρκετούς Δήμους.

Ο Δήμαρχος Αθ. Τούντας, αφού ευχήθηκε καλή χρονιά, διάβασε δήλωσή του για το γνωστό θέμα της ένστασης υπέρ του αποτελέσματος των εκλογών, που την απέρριψε το ΣτΕ (έχουμε γράψει αρ.φ.514), όπου μεταξύ άλλων είπε ότι, πέντε χρόνια τώρα δουλεύουμε ασταμάτητα για ένα στόχο. Να γίνουν τα Σπάτα καλύτερα. Προσπαθούμε η πόλη μας να καλύπτει τις ανάγκες σας. Και μ’ αυτό το στόχο θα συνεχίσουμε.
...Το μόνο που βρήκαν να μας κατηγορήσουν ήταν οι μεταδημοτεύσεις. Το δικαστήριο μας δικαίωσε.
...Ομως πρέπει να σκεφθούμε το πείσμα κάποιων ανθρώπων να γίνουν πάση θυσία Δημοτική Αρχή.

Στη συνέχεια ζήτησε το λόγο ο δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας Ανδρέας Παυλίδης, ο οποίος μεταξύ των άλλων επεσήμανε ότι: α) ήταν ένας τρόπος να παγώσει και να καθυστερήσει τους στόχους, που είχε βάλει η Δημοτική πλειοψηφία και β) να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους ώστε να κρύψει την αδυναμία της.
Ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αντώνης Τούντας ζήτησε το λόγο, παρά το ότι όπως είπε, δεν είχε την πρόθεση να αναφερθεί στο γεγονός. Μετά τη δήλωση του Δημάρχου και την αναφορά του Παυλίδη ομως το έκρινε απαραίτητο. Αλλωστε και από τον λιτό και σύντομο λόγο, φάνηκε ότι το έκλεισε το θέμα. «Τα πράγματα είναι πολύ απλά», είπε. «Διαπιστώθηκε κάτι που πραγματικά οφείλαμε να επισημάνουμε.

Μετά τις εκλογές, επειδή είχαμε αποδείξεις ότι κάποιοι ήταν παράνομοι, ζητήσαμε τα στοιχεία. Τα στοιχεία δεν εδόθηκαν εγκαίρως, προέκυψε το πόρισμα των Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης με ενδεικτικά κάποιες εγγραφές του τελευταίου τριμήνου, και από κει και πέρα κάναμε την ένσταση.
...Το Δημοτικό Συμβούλιο λειτούργησε κανονικότατα. Δεν υπήρξε καμία καθυστέρηση σε τίποτα· ό,τι ήταν να γίνει στο Δήμο έγινε. Κι από κει και πέρα εκδόθηκε η απόφαση αυτή, μη μπαίνοντας στην ουσία, στην πραγματικότητα και τελείωσε η ιστορία».

Πάνω στο ίδιο θέμα μίλησε και ο Παν. Μπάτρης και ο Νίκος Παπαχρήστου ο οποίος τόνισε ότι η αμφισβήτηση του εκλογικού αποτελέσματος, θα γινόταν ένα εργαλείο στα χέρια κάποιων για να υπάρξει μια γενικότερη αμφισβήτηση στο σύνολο του χωριού...
Και ο Γιώργος Παπαχρήστου ο οποίος έχει εκλεγεί πρώτη φορά στα δημοτικά δρώμενα και «με την τροπή που πήραν τα πράγματα, ανακατεύτηκε το χωριό...

– Μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν η έγκριση προϋπολογισμού (2008) του Δημοτικού Αθλητικού Οργανισμού, που ανέρχεται στα 1.020.000 ευρώ και που ψηφίστηκε ομόφωνα.
 
 
Προσλήψεις έκτακτου προσωπικού

Προγραμματισμός πρόσληψης έκτακτου και με σύμβαση μίσθωσης έργου προσωπικού του Δήμου για το 2008, ήταν το 6ο θέμα. 

Νέα παιδιά, είναι όμηροι ενός συστήματος, τα οποία,  έτσι δεν μπορούν ούτε οικογένεια να κάνουν

dhm.kanakis.jpgΟ Δημοτικός σύμβουλος Δημ. Κανάκης αντέδρασε και μίλησε με ευθύνη προς τα νέα παιδιά που δεν μπορούν να κάνουν ούτε οικογένεια, με τέτοιου είδους προσλήψεις.
“Θα πρέπει οι Δήμοι να αντιδράσουμε γι’ αυτό το “δούλεμα”, που γίνεται με τον τρόπο αυτό, ώστε παιδιά νέα να είναι όμηροι ενός συστήματος, τα οποία,  έτσι δεν μπορούν ούτε οικογένεια να κάνουν ούτε να αποδίδουν στον εργοδότη που τους απασχολεί”, τόνισε.
Πρότεινε δε στο Δήμαρχο να προτείνει στην ΤΕΔΚΝΑ και την ΚΕΔΚΕ να βάλει αυτό το θέμα προς συζήτηση, ώστε οι άνθρωποι αυτοί να μονιμοποιηθούν.  Και συνέχισε: “Δεν μπορεί, εμείς οι Δήμοι και οι Κοινότητες να τρέφουμε το άλλοθι αυτού του επαίσχυντου δουλεμπορίου που υπάρχει σήμερα στη χώρα μας.
...Θα πρέπει ο Υπουργός Εσωτερικών να καταλάβει και το θέμα και την πίεση των Δήμων και των Κοινοτήτων. Διότι αυτή τη στιγμή εάν νομίζουν ότι όλοι βολευόμαστε και κάνουμε τις δουλειές μας, τίποτα δεν κάνουμε. Καταστρέφουμε τα παιδιά μας, καταστρέφουμε το μέλλον της Ελλάδας, βγάζουμε τα μάτια μας...
 
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 203 guests και κανένα μέλος