davakisΒούλα 28-3-2012

Η παραίτηση του Δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα ρίχνει την αυλαία στα δημοτικά δρώμενα της περιοχής μας αλλά και της χώρας.

Ένα σύμβολο της αυτοδιοίκησης φεύγει με αφορμή ένα σοβαρό θέμα υγείας και από μια άκομψη από την αρχή ως το τέλος διαδικασία αντικατάστασής του και είναι λυπηρό για το κύρος και την πορεία αυτού του ανθρώπου που ένωσε τρεις πόλεις με διαφορετικές νοοτροπίες και προβλήματα και κατάφερε να τις συνενώσει κάτω από ένα κοινό όραμα.

Το όραμα που κατάφερε ως ένα μεγάλο βαθμό και εφήρμοσε στην Βουλιαγμένη όσο και αν κάποιοι μετά το συμβάν τις 25ης Αυγούστου θέλουν να το σφετεριστούν και να το λανσάρουν σαν δικό τους, δεν αφορούσε μόνο γκαζόν, εποχιακά λουλουδάκια και αυτοποτισμό, ήταν μια ολοκληρωμένη δομή πόλης.

Και το εγώ και όχι το εμείς είναι εντελώς λανθασμένη λογική αλλά εκείνος και μόνο μπορούσε να το επικαλείται γιατί όλα τα κατάφερνε με τον δικό του αριστοτεχνικό τρόπο.

Όποιος προσπαθεί να μιμηθεί τρόπους και συμπεριφορές αυτού, είναι απλώς φτηνό κακέκτυπο, γιατί ο Δήμαρχος Κασιδόκωστας έχει έμφυτη ανθρώπινη απλότητα, επικοινωνιακό χάρισμα και την πόρτα του πάντα ανοικτή σε αιρετούς και δημότες.

Η ερμητικά κλειστή πόρτα και η έλλειψη επικοινωνίας είναι τακτική, άλλου είδους ασχολιών και υπηρεσιών πάντως σίγουρα όχι τακτική που προσιδιάζει σε Δήμο.

Ο Καλλικράτης είναι ένα ακατόρθωτο εγχείρημα που θέλει ψυχική ανάταση και μεγαθυμία για να μπορέσει να ξεπεράσει τοπικιστικά κλισέ και να θεωρεί όλες τις πόλεις «παιδιά του και όχι απόπαιδα» όπως συνήθιζε να λέει ο Δήμαρχος.

Η παραίτηση του Δημάρχου Γρηγόρη Κασιδόκωστα είναι ένα λυπηρό γεγονός για όλους εμάς.

Ο Δήμος μας σήμερα χρειάζεται χρηστή διαχείριση, υπολογισμό και στην πιο μικρή δαπάνη και δεν επιτρέπει και δεν συγχωρεί «ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΙΣΜΟΥΣ» αυτά στην κρίσιμη εποχή που διερχόμαστε ανήκουν στην σφαίρα του παραλόγου.

Θέτω την υποψηφιότητα, για τη θέση του Δημάρχου έχοντας στο νου μου την αξιοποίηση του δυναμικού των αιρετών συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης.

Έμαθα για την παραίτηση του Δημάρχου από το διαδίκτυο το πρωί της 26ης Μαρτίου, ενώ η παραίτηση έφερε ημερομηνία 21 Μαρτίου και το ίδιο πρωί στις 26 Μαρτίου ήδη την είχε αποδεχτεί ο Γενικός Γραμματέας Αποκεντρωμένης και παράλληλα είχε οριστεί Συνεδρίαση για την 28η Μαρτίου (μετά δυο μέρες) για την εκλογή νέου Δημάρχου.

Μαθαίνω επίσης, από το διαδίκτυο πως έχουν μοιραστεί οι θέσεις των Αντιδημάρχων ήδη πριν γίνει καν η νόμιμη διαδικασία της σημερινής συνεδρίασης.

Δεν θέλω να κουράσω τους συναδέλφους και πιστεύω ότι στις κρίσιμες μέρες που περιμένουν και τη χώρα και τον Δήμο θα πρέπει να είμαστε ενωμένοι, διαυγείς και με τις συνειδήσεις μας καθαρές και τον κόσμο δίπλα μας.

Λυπάμαι που το 2012 βιώνουμε καθεστώς φεουδαρχίας έχοντας ακόμα κάποιοι ξεχάσει και το δημοψήφισμα του ’74 για το τί πολίτευμα έχουμε…


Σας ευχαριστώ,

Δημήτρης Δαβάκης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 289 guests και κανένα μέλος