Ψηφίστηκε και στη Βούλα ο προϋπολογισμός του 2008, από τους συμβούλους της πλειοψηφίας του Δ.Σ., ενώ τον καταψήφισαν οι Σύμβουλοι της μειοψηφίας....
Διαχειριστικός ο προϋπολογισμός της Βούλας,
32 εκατομμύρια ευρώ
Καταψήφισε η αντιπολίτευση
Απαξίωσαν οι κάτοικοι

Ψηφίστηκε και στη Βούλα ο προϋπολογισμός του 2008, από τους συμβούλους της πλειοψηφίας του Δ.Σ., ενώ τον καταψήφισαν οι Σύμβουλοι της μειοψηφίας. Ο προϋπολογισμός ανέρχεται στα 32,2 εκατομμύρια ευρώ περίπου. Απ’ αυτά, για έργα και μελέτες προβλέπεται μια δαπάνη κοντά στα 7,8 εκατ. ευρώ. Λιγότερο δηλαδή από το 1/4 των δαπανών, ενώ άλλα 9,46 εκατομ. ευρώ κοντά 3,2 δισεκατομμύρια δραχμές πάνε για μισθούς και αμοιβές τρίτων.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γρηγόρης Κωνταντέλλος έκανε μια εμπεριστατωμένη εισήγηση, αλλά, όπως είπαν οι σύμβουλοι της Αντιπολίτευσης Αγγελος Αποστολάτος, Νανά Καραγιάν, Πέτρος Θανόπουλος, Ηλέκτρα Τσιριγώτη και Γιάννης Σκουμπούρης, ο προϋπολογισμός έχει τα στοιχεία της λογιστικής διαχείρισης - πράγμα που, ασφαλώς, μπορούσαν να κάνουν οι υπηρεσίες - ενώ απ’ την άλλη χαρακτηρίζεται ως αντιαναπτυξιακός, μη συμμετοχικός, χωρίς πολιτικούς στόχους υλοποίησης προγραμματικών υποσχέσεων.
Ενα τρίτο στοιχείο που παρατηρήθηκε (Σκουμπούρης) είναι ότι η υπερψήφιση του προϋπολογισμού είναι μειοψηφική. Υπερψηφίζεται από την πλειοψηφία που εκπροσωπεί μόνο το 40% των ψηφισάντων την πρώτη Κυριακή, όπως είχε γράψει και η ΕΒΔΟΜΗ.
Την απαξίωση όμως της δημοτικής Αρχής, πράγμα που επεσήμαναν ιδιαίτερα ο Αποστολάτος και ο Θανόπουλος, την κατέδειξε το πρωτοφανές γεγονός της παντελούς απουσίας ακροατηρίου.
– Οταν ήμουν εγώ Δήμαρχος, η αίθουσα ήταν γεμάτη κατοίκους κι ας διαφωνούσαν ορισμένοι, είπε ο Αποστολάτος
Αυτό εξ’ άλλου είναι δημοκρατία.
– Γι’ αυτό γινόταν χάβρα, του αντέτεινε ο Δήμαρχος Μάντεσης.
– Ξεχνάτε ότι ήσασταν εσείς Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου; του ανταπάντησε ο Αποστολάτος.

Η αλήθεια είναι πάντως, ότι η παρατήρηση ήταν απολύτως εύστοχη. Η αδιαφορία στη Δημοκρατία είναι χειρότερη από την πλέον ζωηρή αkaph.jpgντιπαράθεση. Δεν είναι μόνο σημάδια των καιρών. Σε άλλους Δήμους οι πολίτες, λίγο-πολύ, συμμετέχουν. Και συμμετέχουν πραγματικά. Δεν είναι φερτοί κλακαδόροι ή χαλκευμένοι αντιφρονούντες. Είναι πολίτες, που ζητούν το λόγο και τον έχουν. Αν θέλει η δημοτικη Αρχή, τους πολίτες συμμέτοχους πρέπει να εμπνεύσει, να σεβαστεί, για να τη σεβαστούν. Να αποκτήσει μετά από τόσα χρόνια πολτική συμπεριφορά, που της λείπει παντελώς.
Αδιάψευστος μάρτυρας της μη συμμετοχής στο Δημοτικό Συμβούλιο η φωτογραφία. Αυτοί οι δυο - τρείς που βλέπετε είναι ή δημοσιογράφοι ή εκπρόσωποι φορέων.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 244 guests και κανένα μέλος