panepistio-athinonΑνάμεσα στις σκοτεινές ειδήσεις που λαμβάνουμε καθημερινά και στην σκληρή πραγματικότητα που αντιμετωπίζουμε, υπάρχουν και μερικές φωτεινές εξαιρέσεις που μας θυμίζουν τις δυνατότητές της χώρας μας και του ανθρώπινου δυναμικού της.

Ο λόγος για τις πολλές διακρίσεις που κατάφερε η ελληνική ομάδα, αλλά και τα πανεπιστήμιά της, στην 6η Μαθητική Ολυμπιάδα για φοιτητές Πανεπιστημίων της Νοτιανατολικής Ευρώπης. Ο διαγωνισμός διεξήχθη από 6 έως 9 Μαρτίου στο Μπλαγκόεβγκραντ της Βουλγαρίας και σ’ αυτόν συμμετείχαν 24 ομάδες από χώρες με παράδοση στα Μαθηματικά.

Η εξαμελής ολυμπιακή ομάδα που συμμετείχε από Ελληνικής πλευράς, αποτελείτο από 5 φοιτητές του Μαθηματικού τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών και έναν φοιτητή της σχολής Ηλεκτρολόγων του Ε.Μ. Πολυτεχνείου, ενώ η τριμελής ομάδα που συμμετείχε από δύο φοιτητές του Μαθηματικού του Πανεπιστημίου Αθηνών και έναν της Πληροφορικής του ιδίου Πανεπιστημίου με επικεφαλής και των δύο ομάδων τον επίκουρο καθηγητή του Μαθηματικού τμήματος ΕΚΠΑ Ιάκωβο Ανδρουλιδάκη.

Οι Έλληνες φοιτητές γύρισαν φορτωμένοι με μετάλια και συγκεκριμένα:

Χρυσό μετάλλιο: Εσκενάζης Αλέξανδρος (Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Μπογιόκας Δημήτριος (Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ).

Αργυρό μετάλλιο: Τσουβαλάς Κωνσταντίνος (Πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Ζέμας Κωνσταντίνος (Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Παπάς Γεώργιος (Δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ), Κωνσταντινίδης Στέλιος (Πρωτοετής φοιτητής ΣΥΜΜΥ ΕΜΠ) και Τσαρέας Αθανάσιος (Πρωτοετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος ΕΚΠΑ).

Χάλκινο μετάλλιο: Αγγελής Εμμανουήλ (Πρωτοετής φοιτητής του Τμήματος Πληροφορικής ΕΚΠΑ).

Φέτος, ήταν η πρώτη χρονιά που τιμήθηκαν και οι χώρες και τα πανεπιστήμια εκτός από τους συμμετέχοντες φοιτητές και η Ελλάδα είχε την τιμητική της. Την δεύτερη θέση κατέλαβε ως χώρα και την πρώτη θέση μεταξύ των Πανεπιστημίων κατέλαβε το Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ειδική εύφημη μνεία, έλαβε ο πρωτοετής φοιτητής του μαθηματικού τμήματος ΕΚΠΑ Τσουβαλάς Κωνσταντίνος για την πρωτότυπη λύση που έδωσε στο πολύ δύσκολο τέταρτο θέμα του διαγωνισμού.

Η επιστημονική κοινότητα έδωσε ραντεβού για του χρόνου σε ελληνικό έδαφος, αφού ο διαγωνισμός για το SEEMOUS 2013, αποφασίστηκε να διεξαχθεί στην Ελλάδα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 153 guests και κανένα μέλος