ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ


Αγαπητοί δημότες και δημότισσες,

Με την υπ αριθμόν 275/2011 (9.10.2011) απόφαση του Δ.Σ Κρωπίας ανακηρύχθηκε ο Δήμος Κρωπίας ως Μαρτυρική Πόλη. Στο πλαίσιο της απόφασης προβλέπεται η επίσημη λειτουργία ανοιχτής  επιτροπής έργου  για την οργάνωση και τον συντονισμό των εργασιών καταγραφής, διάσωσης και ανάδειξης των πηγών καθώς τον ορισμό επιμέρους ομάδων έργου για την ορθή εφαρμογή των αποφάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου. Σας καλούμε σύμφωνα με τα παραπάνω σε συμμετοχή στην επιτροπή αυτή, την Τετάρτη 21 Μαρτίου  2012,  στις 19:00,  στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου ( Δημαρχείο, Βασιλ. Κωνσταντίνου 47, 3ος Όροφος).

        Σας ενημερώνω ότι ήδη  η  Αντιδημαρχία Παιδείας, η Δευτεροβάθμια Σχολική Επιτροπή και το Δ.Σ του ΝΠΔΔ Σφηττός, έχουν προχωρήσει στις διαδικασίες δημιουργίας Μητρώου Νέων Επιστημόνων ( αποφοίτων και φοιτητών-σπουδαστών ΑΕΙ-ΤΕΙ). Έχουν συγκεντρωθεί οι λίστες των επιτυχόντων μαθητών σε ΑΕΙ και ΤΕΙ από την περίοδο που κρατάνε αρχεία ( ηλεκτρονικά ή με γραπτώς)  τα Λύκειά μας. Καλούμε το νέο επιστημονικό δυναμικό και τους φοιτητές και κάθε  πολίτη να ενταχθούν στις ομάδες έργου και να στηρίξουν την προσπάθεια του Δήμου μας. Επίσης, εάν θεωρείτε οποιοδήποτε άλλο δημότη μας χρήσιμο να συμμετάσχει στη συνεδρίαση αυτή, να μας ενημερώσετε για να προσκληθεί. 

      Τέλος, θα ήθελα για άλλη μια φορά να  ευχαριστήσω όλους τους δημότες, που συμμετείχαν στις εργασίες της άτυπης επιτροπής για το «Ολοκαύτωμα του Κορωπίου, 9 Οκτωβρίου 1944». Η  συμβολή τους στην ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου ήταν σημαντική. Οι  χρόνιες προσπάθειές  τους  να καταγράψουν μαρτυρίες, να διατυπώσουν υποθέσεις και  να προτείνουν πιθανές εκδοχές αυτής της μεγάλης τραγωδίας της πόλης μας βρίσκουν σιγά-σιγά τη θέση τους στο δημοτικό μας βίο.

      Η σκληρή οικονομική και κοινωνική πραγματικότητα, που μας ακολουθεί από το 2011,  δεν μας σταματάει από το έργο μας. Η  ανάδειξη της ιστορίας της πόλης μας και η συμπλήρωση «λευκών» σελίδων της, είναι εθνικό ιστορικό μας καθήκον και αποτελεί σημαντικό «κρίκο» στo ενωτικό όραμά μας για έναν Δήμο οικονομικά υγιή, κοινωνικά δίκαιο και αλληλέγγυο σε μια Ελλάδα με δίκαιους νόμους και αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας, εκπαίδευσης  και πρόνοιας για όλους.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας

Δημήτριος Κιούσης

      

 


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 277 guests και κανένα μέλος