Δημοτική συνεδρίαση στα 3Β  πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15 Μαρτίου, με μοναδικό θέμα τη συζήτηση για προσχέδιο Μνημονίου που είχε φθάσει στο Δήμο  από τα Ελληνικά Τουριστικά Ακίνητα Α.Ε. για την “αξιοποίηση” του παραλιακού μετώπου από Κάμπινγκ της Βούλας μέχρι τη Βάρκιζα.

Οπως είχαμε γράψει και σε προηγούμενο φύλλο (αρ. 722, σελ.24) τα ΕΤΑ Α.Ε. θεωρούν δικό τους όλο το παραλιακό μέτωπο και ζητάνε από το Δήμο για τα ελεύθερα τμήματα της παραλίας, είτε να τα αξιοποιήσει ο Δήμος και να παίρνει ποσοστό η ΕΤΑ είτε να υπάρξει συνεκμετάλλευση Δήμου και ΕΤΑ με ευθύνη της ΕΤΑ.

Το προσχέδιο μνημονίου συζητήθηκε και από τις τρεις Δημοτικές Κοινότητες (Βάρη, Βούλα, Βουλιαγμένη) και απορρίφθηκε χωρίς καμία συζήτηση, θεωρώντας το απαράδεκτο.paralia-barkiza_1

Το ίδιο είχε απορρίψει και η Εκτελεστικη Επιτροπή του Δήμου. Ολόκληρο το μνημόνιο μπορείτε να το αναζητήσετε στην ιστοσελιδα μας Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. με τον τίτλο: “Μνημόνιο των ΕΤΑ για το παραλιακό μέτωπο των 3Β”

 Πολλές οι ώρες συζήτησης στο Δ.Σ. εκφράστηκαν διάφορες απόψεις από τους δημοτικούς συμβούλους, αλλά και σύλλογοι του Δήμου κατέθεσαν τις ανησυχίες τους για την παραλία, που τη θέλουν ελεύθερη για αναψυχή και κολύμβηση και όχι εμπορευματοποίηση.


Σ.Σ.: Υπήρχε και άποψη συλλόγων να χαιρετίσουν προς ένα σκέλος το μνημόνιο! Οταν εμπιστευθείς τον απατεώνα και δεύτερη φορά...

 

Ο Σπ. Πανάς παρουσίασε μία εξωραϊσμένη, αόριστη πρόταση για το παραλιακό μετωπο, με άλση, λιμνούλες, αθλοπαιδιές και κινητές καντίνες και αφαίρεση των κάγκελων που τις περικλείουν, η οποία βέβαια δεν είχε συζητηθεί ποτέ στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Σ.Σ.: Αλήθεια ποιος καγκέλωσε την είσοδο της παραλίας του κάμπινγκ και στέρησε ένα αγαθό από τη μισή Βούλα που βρισκόταν εκεί καθημερινά; Ηταν η πρώτη πράξη της παρούσας δημοτικής Αρχής!

 

Η πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου, απέρριψε ασυζητητί το μνημόνιο και εξέφρασε την γνώμη ότι το παραλιακό μέτωπο πρέπει να συζητηθεί σε συνεδρίαση, για να πούμε τί θέλουμε να κάνουμε στην παραλία.

Η αρχική πρόταση του δημαρχεύοντος Σπ. Πανά να απορρίψουμε το μνημόνιο και να εμμείνουμε στις δικές μας προτάσεις δεν έγινε αποδεκτή από το Σώμα.  Γιατί οι προτάσεις τους, (τις οποίες επικαλείτο και η ΕΤΑ Α.Ε.) δεν  κατετέθηκαν ποτέ στους δημοτικούς συμβούλους για να γινει μία συζήτηση.

Ετσι δεν είχαν συζητήσει καμία πρόταση αξιοποίησης της παραλίας ως Σώμα και δεν γνωριζαν τις προτάσεις της Δημοτικής Αρχής.

Είπαν:

Λέμε κύριε Λάμπρου και η παρέα σας, το απορρίπτουμε το μνημόνιο και εμμένουμε σ’ αυτά που σας ζητήσαμε.

 

Κώστας Πασακυριάκος

Κύριε Πρόεδρε, είναι φανερό ότι εδώ υπάρχει μία λαθροχειρία. Στην εισήγηση υπάρχει μία λαθροχειρία. Δεν μπορεί να  ταυτιζουμε την έγκριση ή μη του μνημονίου και μη έγκριση του μνημονίου να σημαινει οτι ψηφιζουμε υπέρ της πρότασης της Δημοτικής Αρχής. Αυτό είναι απαράδεκτο.

 

Παν. Καπετανέας

Κυριε Πανά, η ΕΤΑ αυτή τη στιγμή μας στέλνει το Μνημόνιο πρόταση για να απαντησουμε αν το δεχόμαστε ή όχι. Το τι προτείνει ο Δήμος ειναι μια άλλη υπόθεση. Εγώ χθες έκανα πρόταση αναβολής για να σας σώσω. Δεν το δεχθήκατε. Εδώ δεν πρέπει να παίζετε ούτε με την ΕΤΑ ούτε με την παραλία. Εδώ οι αποφάσεις πρέπει να είναι ομόφωνες, να είναι αποδεκτό από τους Συλλόγους και την κοινωνία και με τη στάση που έχετε κρατήσει δεν θα γίνει έτσι και θα είστε υπεύθυνοι.

 

Ηλέκτρα Τσιριγώτη:

Το μνημόνιο που σας διαβάζω δεν είναι το σημερινό, αλλά το μνμόνιο που έχει ημερομηνία 26/4/2001, το οποίο είναι πανομοιότυπο του σημερινού που μας στείλανε. Δεν κάνανε τον κόπο να αλλάξουν, ούτε ένα κόμμα. Αυτό που φέρανε το 2001, το ίδιο μας πεταξανε στα μούτρα.


Γιάννης Σκουμπούρης:

Παρελκυστική και προσχηματική η συζήτηση όταν περιγράφουμε έναν παραδεισο, ενώ έχουμε να αντιμετωπίσουμε μία κόλαση. Το ζήτημα είναι πώς θα πάρουμε την παραλία. Το τι θά κάνουμε είναι άλλο θέμα.

Χρειάζεται σχέδιο δράσης.


maketa-varkiza

Η απόφαση

Απορρίπτουμε το σχεδιο Μνημονίου - πρόταση για το παραλιακό μέτωπο της ΕΤΑ καθώς το σύνολο του παραλιακού μετώπου ανήκει ιδιοκτησιακά στο Δήμο και για το λόγο αυτό πρέπει να αποδοθεί το σύνολό του αμετάκλητα, οριστικά και χωρίς τίμημα στο Δήμο, όπως άλλωστε έγινε και με 52 άλλους Δήμους βάσει του άρθρου 36 του ν. 4049/12, με σκοπό να παραδώσουμε τις παραλίες ελεύθερες στους πολίτες.


Μένει πλέον μια μεγάλη συζήτηση για το τί θέλουμε να κάνουμε στην παραλία, αν και βλέπω τον Ράιχενμπαχ να την “αλωνίζει”.

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Καμία εκδήλωση

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 365 guests και κανένα μέλος