3-proypologismosΗ βαθιά σήψη στην πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β πλέον διαπιστώνεται συστηματικά.

Την πλειοψηφία χωρίζουν μεγάλοι “τράφοι” και δεν υπάρχει πλέον επίπεδο συνεργασίας, ιδιαίτερα μεταξύ των αντιδημάρχων!

Η κορυφαία πράξη του Δ.Σ. είναι ο προϋπολογισμός, γιατί από εκεί εξαρτάται τι έργο θα παράξει ο Δήμος.

Ηρθε λοιπόν με πολύ μεγάλη καθυστέρηση προς ψήφιση, αν λάβει κανείς υπόψη ότι συνήθως ψηφίζεται τον Δεκέμβριο, μόλις προχθές Τετάρτη 7/3.

Αλληλοκατηγορίες, βαριές εκφράσεις και διάφορα άλλα ακούστηκαν στη συνεδρίαση. Ολοι λίγο - πολύ επεσήμαναν ότι είναι μισός ο προϋπολογισμός, ότι δεν υπάρχει κοινωνική πολιτική και πολιτικής κουλτούρας.

Ολοι διαπίστωσαν τις ελλείψεις του και την απουσία σημαντικών κωδικών, αλλά “εκβιασμένοι”, “για να λειτουργήσει ο Δήμος”, τον ψήφισαν.

Κανένας συντονισμός υπηρεσιών. Δεν γνωρίζει η δεξιά του τι ποιεί η αριστερά του, ή για να ακριβολογήσω βάζει τρικλοποδιές για να φρενάρει όποιο έργο.

 

Εισηγητής ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Δαβάκης με τη βοήθεια των προϊσταμένων των αρμοδίων υπηρεσιών.

Ο Δημ. Δαβάκης εξήγησε τους λόγους που ο προϋπολογισμός είναι συντηρητικός, ότι βασίζεται σε αληθινά νούμερα και είναι πιο προσγειωμένος· είναι ρεαλιστικός. Βασίζεται στην ειλικρίνεια και την ανταποδοτικότητα.

 

Hμιτελής ο προύπολογισμός!

 

Και ενώ κυλούσε διαδικασία και ετέθησαν οι ερωτήσεις από πλευράς σώματος, ο δημαρχεύων Σπ. Πανάς έβαλε “βόμβα” με έγγραφο που παρουσίασε της Δ/νσης Περιβάλλοντος, όπου ήθελε να εισαχθούν 15 έργα στον προϋπολογισμό την ώρα της συνεδρίασης!

Τονίζει ότι το έγγραφο της Δ/νσης Περιβάλλοντος, ήρθε χθες ως εξαιρετικά επειγον, υπογραμμένο από την Διευθύντρια Ηλιοπούλου και γράφει διαβίβασαν (29/9/11) τις προτάσεις τους στην Ηλ. Τσιριγώτη, αλλά δεν ελήφθησαν υπ’ οψιν στη σύνταξη του προϋπολογισμού.

Ανέφερε ότι οι τρεις αντιδήμαρχοι Μαρτίνου, Δαβάκης και Τσιριγώτη συναποφάσισαν να συγκεντρώσει το υλικό η κα Τσιριγώτη.

Τις προτασεις της Δ/νσης Περιβάλλοντος, δεν τις έστειλε η κα Τσιριγώτη στον αντίστοιχο Αντιδήμαρχο και την Υπηρεσία.

 

Ο Αντιδήμαρχος Δ. Δαβάκης το ονόμασε “πραξικόπημα” και είπε ότι ο ίδιος έλαβε γνώση 2 ώρες πριν τη συνεδρίαση. Και βέβαια κανένας σύμβουλος, ούτε επικεφαλής παρατάξεων το εγνώριζαν.

Αρμόδια αντιδήμαρχος της Δ/νσης Περιβάλλοντος είναι η Γ. Μαρτίνου.

Η Δ/ντρια περιβάλλοντος κα Ηλιοπούλου, που παρίστατο και την ρωτήσαμε, μας απάντησε: “εξ όσων γνωρίζουμε κάθε έγγραφο που έβγαινε από την Υπηρεσία Περιβάλοντος προς τον αρμόδιο Αντιδήμαρχο εκοινοποιείτο και στους άλλους Αντιδημάρχους και στο δήμαρχο».

Αρα, όλοι γνώριζαν.

Προφανώς άφησαν τις υπηρεσίες να βγάλουν πέρα τον προϋπολογισμό και όπως ομολόγησε ο δημαρχεύων δεν διάβασε τον προϋπολογισμό.

 

Η Ηλ. Τσιριγώτη απουσίασε της συνεδρίασης και οι λόγοι είναι προφανείς, αφού ο Σπ. Πανάς δεν άφηνε σημείο που να μη την “εκθέσει”.

Σ.Σ.: Ανοιχτή Επιστολή της θα βρείτε εδώ.


Ετσι η συνεδρίαση τράβηξε σε μάκρος, με τον Σπ. Πανά να θέλει οπωσδήποτε να περάσει τους νέους κωδικούς, οι υπηρεσίες να του λένε ότι δεν γίνεται και ο Δαβάκης να τονίζει ότι: «Ποτέ η Διεύθυνση Περιβάλλοντος δεν έστειλε τίποτα και σήμερα ήρθε αυτό το χαρτί, χωρίς αριθμό πρωτοκόλλου και με χθεσινή ημερομηνία».

Η Λυδία Αργυροπούλου ζήτησε αναβολή για να ολοκληρωθεί ο προϋπολογισμός.

Το ίδιο και ο Διον. Γεωργουλόπουλος

 

Ο Πανάς επιμένει ότι πρέπει να εισάγει 15 τουλάχιστον έργα, που κρίνονται αναγκαία.

Ο υπεύθυνος της Οικονομικής Υπηρεσίας Αρης Αυρηλιώνης εξήγησε στον Σπ. Πανά, ότι το 90% αυτών που είπε δεν μπορούν να μπουν αυτή τη στιγμή γιατί δεν υπαρχουν στο τεχνικό προγραμμα, άρα και στο σχεδιο δράσης.

(Σ.Σ. Ιδιαίτερα αυθάδης εμφανίστηκε ο προϊστάμενος της Οικον. Υπηρεσίας Άρης Αυρηλιώνης, απέναντι στους αιρετούς παρεμβαίνοντας και διακόπτοντας συνεχώς τους ομιλητές.)

«Εγώ δεν θα αφησω το Δήμο χωρις να καθαρίσω τα χόρτα επειδη το θέλουν κάποιοι.

Δε τα βάλανε οι άνθρωποι, δεν θέλανε να γίνουν τα έργα»... “ξεφεύγει” ο Σπ. Πανάς.

 

Μισός προϋπολογισμός καθόλου προϋπολογισμός, τονίζει ο Κώστας Πασακυριάκος, και επισημαίνει την πλήρη απουσία κοινωνικών κονδυλίων, ενώ ο Γρ. Κωνσταντέλλος τονίζει ότι «δεν μπορούμε να φοράμε πρώτα τα παπούτσι και μετά τις κάλτσες».

«Ο προϋπολογισμός έχει και ένα μεγάλο δομικό πρόβλημα το οποίο κινδυνεύει να τινάξει τον προϋπολογισμό στον αέρα και να τρέξουμε μετά να τον μαζεύουμε από την Περιφέρεια είτε να τον αναμορφώνουμε τρέχοντας ξωπίσω από τη μπάλα», είναι η περιγραφή του Γρ. Κωνσταντέλλου για τον προϋπολογισμό.

Για τα σχόλια του Γρ. Κωνσταντέλλου, πατήστε εδώ

 

Παθογένεια και ανομοιογένεια βλέπει ο Γιάννης Σκουμπούρης

 

Το Τεχνικό Προγραμμα υποτίθεται ότι τα περιλαμβανε όλα αυτά εξηγεί ο Γ. Σκουμπούρης, ο οποίος εισηγήθηκε τον προϋπολογισμό ως προϊστάμενος της Οικονομικής Επιτροπής.

«Εχει βασική δομική παθογένεια που έχει να κάνει και με τη διαλυτική εικόνα του Δήμου. Ολη η στρατηγική και το σχέδιο του Δήμου έχει υπονομευθεί έτσι που δεν ξέρουμε τι θέλετε να κάνετε. Απέχει πολύ απ’ αυτά που περιγράφετε σε προηγούμενες υποσχέσεις και προγράμματά σας.

Δεν έγινε συστηματική διαδικασία σχεδιασμού. Δεν λειτούργησε συνθετικά η ομάδα της συμπολίτευσης. Και δεν έγινε λόγω έλλειψης δημάρχου και ανομοιογένειας της πλειοψηφίας.

Δεν ανησυχώ που δεν έχει έργα γιατί πέρυσι είχε 85 εκατομ. και υλοποιήθηκαν τα 35. Κάπου εκεί θα είναι και φέτος. Δεν υπάρχουν πολιτικές στον προϋπολογισμό. Τα μείζονα ζητήματα δεν θίγονται», καταλήγει ο Γ. Σκουμπούρης.

 

Τη μη συνεργασία των υπηρεσιών επεσήμανε και ο Διον Κοντονής, αναρωτώμενος. Από τον Αύγουστο που έστειλε το έγγραφο, ως είπε, ο δημαρχεύων, θα έπρεπε να υπάρξει μία επικοινωνία με τις υπηρεσίες, να ρωτήσει τί γίνεται; Δίνεται μια εντύπωση ότι είμαστε σκορποχώρι. [...] Η όλη διαδικασία όχι μόνο με προβληματίζει αλλά τη θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη.

Την ανάγκη ειδικού οικονομολόγου στο Δήμο επεσήμαναν η Λ. Αργυροπούλου και ο Γ. Νιτερόπουλος καυτηριάζοντας και οι δύο δαπάνες για άλλους συμβούλους “άχρηστους”.

Εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε γκαζόν και νερό είναι μια σπάταλη αντίληψη στους χαλεπούς καιρούς και επισημάνθηκε από τον Αντιδήμαρχο Οικονομικών Δ. Δαβάκη.

Τέλος, ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός με κάποιους συμβούλους εκβιαζόμενους για να μη μείνει ο Δήμος ακάλυπτος.


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 81 guests και κανένα μέλος