Ολα καλά κι όλα ωραία

Δελτίο τύπου για τη γνωμοδότηση του Δημάρχου στα 3Β μας έστειλε και ο δημαρχεύων αντιδήμαρχος Σπ. Πανάς, ο οποίος δίνει τη δική του “μετάφραση” στη γνωμοδότηση.

Εμείς τη δημοσιεύουμε και προτείνουμε στους αναγνώστες να διαβάσουν τη γνωμοδότηση για να έχουν ιδίαν γνώμη και άποψη.

«...Η γνωμοδότηση επιβεβαιώνει ότι η αναπλήρωση του Δημάρχου υπήρξε σύννομη, ότι όλες οι μέχρι σήμερα ενέργειες των οργάνων του Δήμου είναι απόλυτα σύννομες και πως νόμιμα συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και κατ’ επέκταση νόμιμα λαμβάνει αποφάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση την υπ’αριθ. 26/2012 γνωμοδότηση του ΣΤ΄τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκύπτουν τα εξής:

με βάση την υπ’αριθ. 26/2012 γνωμοδότηση του ΣΤ΄τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, προκύπτουν τα εξής:

α) Επί παρατεταμένης απουσίας δημάρχου λόγω μακράς ασθενείας, η θέση του δεν θεωρείται, καταρχήν, κενή, και ως εκ τούτου δεν είναι δυνατή η εκκίνηση της διαδικασίας εκλογής νέου δημάρχου.

β) Σε περίπτωση απουσίας του Δημάρχου λόγω ασθενείας, το δημοτικό συμβούλιο λειτουργεί νόμιμα, ακόμη και μετά την πάροδο του συνολικού χρόνου αδείας του δημάρχου και μέχρι την τυχόν αντικατάστασή του. Ο δε ορισθείς Αντιδήμαρχος τον αναπληρώνει νόμιμα.

γ) Μετά την υπέρβαση του ανώτατου κατ’ έτος χρόνου αδείας (τετραμήνου) και εφόσον η λόγω ασθενείας αδυναμία άσκησης καθηκόντων εξακολουθεί να συντρέχει στο πρόσωπο του Δημάρχου, κινείται υποχρεωτικώς η διαδικασία παραπομπής του στην αρμόδια Υγειονομική Επιτροπή.

δ) Η διαδικασία παύσης και αντικατάστασης του Δημάρχου ξεκινάει μόνο εφόσον η Υγειονομική Επιτροπή γνωματεύσει ότι η αδυναμία άσκησης των καθηκόντων του πρόκειται να διαρκέσει διάστημα που υπερβαίνει το συνολικό χρόνο αδείας που ορίζει ο Νόμος.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 195 επισκέπτες και κανένα μέλος