Eπιστολή του Γιάννη Νιτερόπουλου προς τη Φ. Γεννηματά

Τα ευαίσθητα αντανακλαστικά του δημοτικού συμβούλου των 3Β Γιάννη Νιτερόπουλου, “χτύπησαν” κόκκινο με τη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και απευθύνεται επιστολή - ερώτηση προς την αναπληρώτρια Υπουργό Εσωτερικών και Βουλιώτισσα Φώφη Γενηματά. (διαβάστε ακόμη σχετικά με το θέμα)

Βούλα 13.2.2012
Προς την Αναπληρωτή Υπουργό Εσωτερικών
                                          Κα Φ. Γεννηματά                                                                                        

Ανοικτή επιστολή

Όπως μας ενημέρωσε εγγράφως η Γεν.Διεύθυνση Τοπικής Αυτοδιοίκησης, έγινε αποδεκτή εκ μέρους σας η υπ αρ. 26/2012 γνωμοδότηση του Σ.Τ. Τμήματος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους σχετικής με την ερμηνεία διατάξεων του Νόμου 3852/2010 για τον τρόπο αντιμετώπισης παρατεταμένης απουσίας Δημάρχου λόγο ασθενείας.
Πιστεύω, ότι μελετήσατε την γνωμάτευση αφού μάλιστα αφορά και τον Δήμο της κατοικίας σας, αν και τελευταία συνάδελφοί σας μας ενημερώνουν ότι λόγω φόρτου εργασίας δεν προλαβαίνουν να διαβάζουν όχι γνωματεύσεις αλλά και Νόμους που έρχονται προς ψήφιση στη Βουλή των Ελλήνων.
Εάν λοιπόν εισήλθατε στην ουσία του θέματος, θα έπρεπε να σας έχει ενοχλήσει πρωταρχικά το γεγονός ότι ένα τόσο σοβαρό θέμα που αφορά έναν μεγάλο Δήμο έμενε αναπάντητο για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα από τους υφισταμένους σας.
Τα έγγραφά μας από το Δήμο εστάλησαν 13.10.2011 και 17.10.2011.
Η  γνωμοδότηση ελήφθη στη συνεδρίαση της 17.1.2012, θεωρήθηκε στις 31.1.2012 και μας εστάλη στις 8.2.2012, δηλαδή σε 4 μήνες.
Η όλη αυτή αδικαιολόγητη καθυστέρηση έδωσε κάθε δικαίωμα για δυσμενή σχόλια και υποθέσεις, περί μαγειρέματος, τίποτα δεν είναι τυχαίο, μεγάλων συμφερόντων, ειδικού καλλωπισμού, ειδικής περιποίησης της γνωμάτευσης και άλλων επιτυχημένων και μη.
Δεν θα υπεισέλθω στην γνωμοδότηση διεξοδικά, απλά θα πω ότι θυμίζει χρησμό Πυθίας του Μαντείου των Δελφών και διατηρεί ισορροπίες.
Θα ήθελα να με ενημερώσετε, εάν εκτός της υπογραφής σας την οποίαν μας χαρίσατε έστω και αργά, θα προχωρήσετε στον καταλογισμό ευθυνών σε όσους ενέχονται στην καθυστέρηση και εάν συμφωνείτε ότι μεγάλο μέρος της ευθύνης αναλογεί στον Γεν. Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, καθ ύλην άλλωστε αρμοδίου.
Επειδή είμαι της παλαιάς γενιάς και έχω μάθει να σέβομαι θεσμούς όπως αυτόν που υπηρετείται, και ονόματα που έγραψαν λαμπρές σελίδες στον πολιτικό βίο της χώρας μας, όπως αυτό που φέρεται, θα σταματήσω εδώ περιμένοντας μια πειστική απάντησή σας που πιστεύω ότι οφείλετε, όπως επίσης και τις ενέργειές σας για την απάλειψη των τυχόν ασαφειών του σχετικού Νόμου, που επικαλείται στη γνωμοδότηση της η πλειοψηφία του ΣΤ τμήματος  του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Με υπόληψη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΝΙΤΕΡΟΠΟΥΛΟΣ
 Δημοτικός Σύμβουλος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 251 guests και κανένα μέλος