Δημοσιεύω απόκομα από εφημερίδα (χωρίς δυστυχώς να γνωρίζω το όνομά της, γιατί μου το έστειλαν) που πρόσφατα κυκλοφόρησε και στο facebook μιας και οι παντώς είδους φόροι έχουν γίνει πολύ της μόδας τον τελευταίο καιρό.argomouniatiko

Μετά τα χαράτσια της ΔΕΗ, τις φορολογήσεις ακόμη και των χαμηλόμισθων, τις μειώσεις των μισθών σε μισθούς ...Βουλγαρίας και όλα τα καινούργια “μέτρα”, δεν νομίζω ότι θα σας φαινόταν και πολύ μακρινή η ιδέα μιας τέτοιας φορολόγησης...

Προς το παρόν “ικανοποιηθείτε” με τα βασικά μέτρα που προβλέπει το Νέο Μνημόνιο:

- Μείωση -22% στον κατώτατο μισθό της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, καθώς και σε όλα τα κλιμάκια του βασικού μισθού!

-Μείωση -32% στον κατώτατο μισθό για όλους τους νεοεισερχόμενους στην εργασία μέχρι 25 ετών.

- Πάγωμα μισθών μέχρι να λήξει το Πρόγραμμα, χωρίς να προσδιορίζεται το πότε προβλέπεται να γίνει αυτό.

- Αναθεώρηση της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας ώστε οι μισθοί να είναι παρόμοιοι με χώρες που «ανταγωνίζονται» την Ελλάδα, με παράδειγμα την Τουρκία και τις χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

- 150.000 αποχωρήσεις από το Δημόσιο έως το 2015 με επαναφορά της εργασιακής εφεδρείας που ο Δημήτρης Ρέππας είχε ανακηρύξει «νεκρή»!

Ως προς την μετενέργεια, το διάστημα μετά τη λήξη της κλαδικής σύμβασης, από έξι μήνες που είναι σήμερα, θα περιοριστεί στους τρεις. Μετά τη λήξη του τριμήνου, εάν δεν έχει υπογραφεί νέα κλαδική σύμβαση, οι εργαζόμενοι θα αμείβονται με βάση την εθνική συλλογική σύμβαση.

Στις ΔΕΚΟ η βασική αλλαγή είναι η κατάργηση της μονιμότητας, ενώ παράλληλα προβλέπεται μείωση των ειδικών μισθολογίων έως τον Ιούνιο, επανεξέταση μισθολογικών κλιμακίων και αποχώρηση 150.000 υπαλλήλων έως το 2015 (στοιχεία από το iefimerida.gr).

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 171 επισκέπτες και κανένα μέλος