Η Δημοτική Αρχή κατοχυρώθηκε, όπως νομίζει, “πετώντας το μπαλάκι” με ερώτημα στην Περιφέρεια και στο Υπουργείο.

Το ερώτημα συνοψίζεται περίπου, στο αν θα πρέπει ν’ αντικατασταθεί ο Δήμαρχος Βάρης, Βούλας, Βουλιαγμένης, που απουσιάζει, λόγω βαριάς ασθένειας, από τις 25 Αυγούστου του περασμένου έτους· δηλαδή εδώ και σχεδόν μισό χρόνο.

Η Περιφέρεια, το Υπουργείο, το Νομικό Συμβούλιο του κράτους δολιχοδρομούν. Κοινώς το κωλοβαράνε, δινοντας την εντύπωση ότι το “μαγειρεύουν”.

Ο Δήμαρχος σύμφωνα με τις διατάξεις του “Καλλικράτη” και του Κ.Δ.Κ. έπρεπε να είχε αντικατασταθεί, με όλες τις διασταλτικές ερμηνείες, το αργότερο στις 10 Δεκεμβρίου 2011.

Δύο μήνες λοιπόν, για την ώρα, ο Δήμος λειτουργεί ακέφαλος και παρανόμως.

Σε ποιόν δήμαρχο στέλνει την πρόσκληση για τις συνεδριάσεις ο πρόεδρος του Δ.Σ.;

Αν ο αναπληρωτής Δημάρχου Αντιδήμαρχος αναπληρώνει το Δήμαρχο, και παίρνει το λόγο όποτε τον ζητήσει, σύμφωνα με τον Κώδικα, πώς ψηφίζει, αφού αυτό είναι αντίθετο με τον Κώδικα; Πώς υπογράφει; Πώς εκπροσωπεί; Πώς εισηγείται; Πώς αποφασίζει; Πώς συνομολογεί; Πώς, πώς πώς; Ως “αναπληρωτής” εκπεσόντος, “για οποιονδήποτε λόγο” Δημάρχου;

 Οι δικηγόροι του Δήμου που πληρώνονται από τους δημότες, βεβαίως, τί γνωμδοτούν εγγράφως;

Κι αν οι Σύμβουλοι δεν καταλαβαίνουν τους νόμους, που γράφονται πλέον στη δημοτική, γιατί “σκίζονται” να εκλεγούν, για να μας διοικήσουν; Κάποιοι μάλιστα επιδιώκουν και ανώτερα αξιώματα... Να γιατί έπρεπε να περνάνε πρώτα από σεμινάριο, προτού ορκιστούν όπως γίνεται σε άλλες χώρες. Μήπως δεν έχουν καταλάβει και τον όρκο που έχουν δώσει; Ή μήπως “αυτά είναι τυπικά;”

 Τα Υπουργεία έχουν τόση δουλειά, που δεν μπορούν να δώσουν μια απλή απάντηση εδώ και τρεις μήνες; Κι όταν έχεις πολύ δουλειά, εργάζεσαι περισσότερο, εντατικότερα και δίνεις προτεραιότητες όχι χρονολογικά, αλλά κατά σπουδαιότητα.Υπάρχουν και επείγοντα που προηγούνται.

Κατά πληροφορίες μας, πάντως, το πόρισμα έχει εκδοθεί, αλλά δεν έχει γνωστοποιηθεί. Γιατί;

Ολοι αυτοί, Σύμβουλοι, Πρόεδρος, “αναπληρωτής”, “δικηγόροι, εριφέρεια, Υπουργείο, έχουν ευθύνες.

Ο τ. Δημοτικός Σύμβουλος Ι. Κουρεμέτης τις έχει ζητήσει, από την αρόδια δικαστική αρχή. Είδωμεν.

Εν τω μεταξύ ο Δήμος, μ’ ένα σωρό προβλήματα, μένει ακέφαλος εδώ και 5 μήνες.

Κ.Β.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 258 guests και κανένα μέλος