Στο πλαίσιο της προσπάθειας για ομογενοποίηση και σύγκλιση όλων των δημοτικών ενοτήτων του Δήμου Παλλήνης, το Δημοτικό Συμβούλιο με απόφασή του καθόρισε ενιαία αντικειμενική αξία ακινήτων.

Μετά την ενοποίηση όλων των υπηρεσιών του και τον καθορισμό ενιαίου τέλους καθαριότητας και φωτισμού, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Παλλήνης αποφάσισε ενιαία τιμή αντικειμενικών αξιών, για τη εξάλειψη των αδικιών και την εξασφάλιση της ισονομίας όλων των κατοίκων του Δήμο, όπως είπε ο Δήμαρχος.

Ετσι για τα κτίσματα ορίστηκε ενιαία τιμή 500 €/τετραγωνικό μέτρο που εμπίπτει στην χαμηλότερη κλίμακα του Έκτακτου Ειδικού Τέλους Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών (Ε.Ε.Τ.Η.Δ.Ε.) με συντελεστή ειδικού τέλους 3 ευρώ / τ.μ.

Για τα οικόπεδα που είναι εντός σχεδίου, αλλά δεν έχει καθοριστεί τιμή ζώνης σύμφωνα με το σύστημα των αντικειμενικών αξιών του Υπουργείου Οικονομικών για τον υπολογισμό του οφειλόμενου ΤΑΠ, θα λαμβάνεται η ελάχιστη τιμή ζώνης που ισχύει στο δημοτικό διαμέρισμα όπως διαμορφώνεται από τους σχετικούς συντελεστές (Σ.Ο., Σ.Α.Ο.)

Σύμφωνα με το νόμο στις περιοχές που δεν έχει γίνει καθορισμός της τιμής των ακινήτων με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, ο υπολογισμός της αξίας τους γίνεται με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το οποίο λαμβάνει υπόψη και τα τηρούμενα στην αρμόδια Δ.Ο.Υ. στοιχεία καθώς και κάθε άλλο συναφές και χρήσιμο στοιχείο (από συμβολαιογραφικές πράξεις και δικαστικές αποφάσεις, τοπικές συνθήκες κ.α.).

 

Στο Δήμο Παλλήνης παρατηρήθηκαν μεγάλες αποκλίσεις στις καταγεγραμμένες στην ΔΕΗ τιμές ζώνης οι οποίες κυμαίνονταν από 35 € έως 616 € ενώ ο καθορισμός των τιμών ζώνης δεν έχει επικαιροποιηθεί για πάνω από 10 χρόνια (18 χρόνια για την Δ..Ε. Παλλήνης και 12 χρόνια για την Δ.Ε. Γέρακα).

Επειδή βάσει του υπ’ αριθμ. ΦΕΚ 268/Β/2007, οι κατώτατες τιμές για τον προσδιορισμό αξίας κτισμάτων σε περιοχές που δεν έχει γίνει καθορισμός της τιμής των ακινήτων με αποφάσεις του Υπουργού Οικονομικών, έχει ως ακολούθως:

 

ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΤΙΜΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗΣ, ΣΕ ΕΥΡΩ /Τ.Μ.

ΔΗΜΟΥ ΠΑΛΛΗΝΗΣ

ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΜΟΝΟΚΑΤΟΙΚΙΑΣ

ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗΣ ΣΤΕΓΗΣ

Δ.Ε.ΓΕΡΑΚΑ

700

980

600

Δ.Ε. ΠΑΛΛΗΝΗΣ

650

910

550

Δ.Ε. ΑΝΘΟΥΣΑΣ

500

700

430

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να καθορίσει νέες ενιαίες τιμές με την λογική της εναρμόνισης με το μέσο όρο, αλλά και την πραγματικότητα έτσι ώστε να επιτευχθεί η ελάχιστη δυνατή επιβάρυνση για τους ιδιοκτήτες, χωρίς οι τιμές να είναι διαβλητές.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 60 guests και κανένα μέλος