Αγαπητές φίλες, αγαπητοί φίλοι,
Στις 14 Δεκεμβρίου ο Υπουργός Υποδομών Μεταφορών & Δικτύων, κ. Μάκης Βορίδης, απέστειλε στο Δήμο επίσημο έγγραφο της ΕΥΔΑΠ (αρ. πρωτ. 1927/1-12-11), βάσει του οποίου η σύνδεσή μας με το δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ και η εξυπηρέτησή μας από το ΚΕΛ της Ψυτάλλειας είναι απολύτως εφικτή.
Στο παραπάνω έγγραφο με τα επίσημα και αδιάψευστα τεχνικά και επιστημονικά δεδομένα που περιέχονται:
― Τεκμηριώνεται η επάρκεια του δικτύου μεταφοράς και των αντλιοστασίων της παραλιακής ζώνης.
― Πιστοποιείται η πραγματικά μεγάλη δυνατότητα υποδοχής λυμάτων του ΚΕΛ Ψυτάλλειας, η οποία συνεπάγεται τη δυνατότητα εξυπηρέτησης και του Δήμου Σαρωνικού.
Οι υπεύθυνοι της ΕΥΔΑΠ μετά την επιστημονική τεκμηρίωση των παραπάνω καταλήγουν στο έγγραφο: «συνοψίζοντας και έχοντας ως δεδομένα τα παραπάνω, που βασίζονται σε πραγματικά στοιχεία λειτουργίας και όχι σε μελετητικές προβλέψεις, προκύπτει ότι είναι απολύτως εφικτή η υποδοχή της παροχής των 1000 m3/h (σ.σ. παροχή Δήμου Σαρωνικού), ακόμη και την ώρα αιχμής, από το δίκτυο ακαθάρτων, τα αντλιοστάσια και το ΚΕΛ Ψυτάλλειας χωρίς να είναι αναγκαία η οποιαδήποτε προσθήκη που θα επιβαρύνει το σχεδιασμό της ΕΥΔΑΠ».
Για να μην υπάρξει καθυστέρηση, ο Δήμος Σαρωνικού κατέθεσε την ίδια ημέρα τα παραπάνω στοιχεία στη Διαχειριστική αρχή του ΕΠΠΕΡΑΑ και ζήτησε την άμεση έγκριση της χρηματοδότησης του έργου.

ΔΙΚΑΙΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΩΝ

Οι τελευταίες εξελίξεις δικαιώνουν τις προσπάθειες του Δήμου, ο οποίος ενεργώντας μεθοδικά και αποφασιστικά όλο το προηγούμενο διάστημα κατάφερε να αποκαλύψει τα πραγματικά στοιχεία που κάποιοι προσπαθούσαν να αποκρύψουν στοχεύοντας στη ματαίωση του έργου.
Στις 20-10-2011 έγραφα σε ανακοίνωσή μου: «Ο Δήμος μετά από όλες τις ενέργειές του, κατάφερε να σπάσει «οχυρά» και να ενημερωθεί για τα πραγματικά στοιχεία από την ΕΥΔΑΠ, που ακόμη και αν στη σημερινή συγκυρία αποσιωπηθούν, αποτελούν την παρακαταθήκη ενός αγώνα που θα τελειώσει με τη σύνδεσή μας με την Ψυτάλλεια».
Σήμερα, τα στοιχεία αυτά έρχονται στην επιφάνεια και δικαιώνουν τον κοινό αγώνα Δήμου και πολιτών, οι οποίοι πίστεψαν στη λύση της Ψυτάλλειας και τη στήριξαν.
Επισημαίνουμε ότι ο Δήμος Σαρωνικού, κινούμενος στο πλαίσιο της υπ’ αριθμ. 369/2011 ομόφωνης απόφασης του Δημοτικού Συμβουλίου, έχει ήδη προσφύγει στο ΣτΕ κατά της απόφασης για τη χωροθέτηση στη Γερακίνα.
Στην προσφυγή την οποία συνυπογράφουν και 61 πολίτες από όλο το Δήμο Σαρωνικού, περιέχονται 11 ουσιαστικοί και τυπικοί λόγοι που καθιστούν την απόφαση του ΥΠΕΚΑ παράνομη.
 


ΑΝΟΙΚΤΟΣ Ο ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΨΥΤΑΛΛΕΙΑΣ
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΜΙΑ ΣΩΦΡΩΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ

Καλούμε όλους να αντιληφθούν ότι, με τον αγώνα, τις προσπάθειες και τις αποφάσεις μας, πολίτες και Δήμος Σαρωνικού καταφέραμε να σπάσουμε τη σιωπή που αρχικά επιβλήθηκε, γκρεμίζοντας μύθους ετών που έκαναν λόγο για τη δήθεν ανεπάρκεια της Ψυτάλλειας και του παραλιακού δικτύου.
Μετά τα στοιχεία που καταφέραμε να παρουσιάσουμε, μετά τη ματαίωση της χωροθέτησης της Γερακίνας που δρομολογήσαμε, χρειάζεται μια σώφρων πολιτική απόφαση – που απαιτούμε και περιμένουμε- η οποία θα μας οδηγήσει στην κατασκευή του έργου. 
Ο δρόμος για να γίνει πραγματικότητα η σύνδεσή μας με την Ψυτάλλεια, όπως αντιλαμβάνεστε, είναι πλέον ανοιχτός και όλοι μας, Δήμος και πολίτες Σαρωνικού, είμαστε αποφασισμένοι να φτάσουμε μέχρι το τέλος του.

Εύχομαι σε όλους χρόνια πολλά και καλή χρονιά.
Μανώλης Θ. Τσαλικίδης
Αντιδήμαρχος Σαρωνικού


Υ.Γ.1. Τη χρονικά αυτή συγκυρία αποκαλύπτεται, ποιοι επιθυμούν πραγματικά τη λύση του αποχετευτικού και ποιοι, σε τοπικό επίπεδο, επενδύουν πολιτικά στην αποτυχία των προσπαθειών του δήμου, για να εξυπηρετήσουν πολιτικές σκοπιμότητες και προσωπικά τους συμφέροντα.


Συνεδριάζουν για μας χωρίς εμάς

Υ.Γ.2. Ευχόμαστε στην αυριανή διυπουργική σύσκεψη (που δυστυχώς για 3η φορά θα αποφασίσει για μας χωρίς εμάς), να πρυτανεύσει η λογική και να ληφθεί η ενδεδειγμένη απόφαση, που θα βασίζεται στα πραγματικά και αδιαμφισβήτητα δεδομένα, θα σέβεται τη βούληση του Δήμου και των πολιτών και θα μας οδηγήσει στην κατασκευή του έργου. Σε αντίθετη περίπτωση θα είμαστε απέναντι σε οποιοδήποτε μεθόδευση.


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 220 guests και κανένα μέλος