perifereiaΥπό την προεδρία της Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής Χρυσάνθης Κισκήρα πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 8 Δεκεμβρίου, η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, με θέματα: α) τον απολογισμό της αντιπυρικής περιόδου 2011 και β) το σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την πρόληψη και ετοιμότητα των φορέων στην αντιμετώπιση πλημμυρών και χιονοπτώσεων.

Στη συνεδρίαση παρευρέθησαν ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Ανατολικής Αττικής, στελέχη της Δ/νσης Τεχνικών Έργων της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Αττικής, ο Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Περιφέρειας Αττικής, καθώς και εκπρόσωποι από τα τοπικά πυροσβεστικά τμήματα, εκπρόσωποι από τα Δασαρχεία με χωρική αρμοδιότητα την Ανατ. Αττική, εκπρόσωποι από τις Αστυνομικές Δ/νσεις, εκπρόσωποι από την Τροχαία, το Λιμεναρχείο Ραφήνας, εκπρόσωποι από την «ΝΕΑ ΟΔΟ» και τις «Αττικές Διαδρομές», την ΥΠΑ, Αντιδήμαρχοι και προσωπικό Πολιτικής Προστασίας των Δήμων της Ανατ. Αττικής και εκπρόσωποι εθελοντικών οργανώσεων.

 

Η Αντιπεριφερειάρχης, ευχαρίστησε  τους παρευρισκόμενους για την άριστη συνεργασία που είχαν κατά την αντιπυρική περίοδο, που συνετέλεσε στο να μην έχουμε στην περιοχή μας πυρκαγιές μεγάλης έκτασης, ενώ οι μικρές έκτασης πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν αντιμετωπίστηκαν άμεσα και αποτελεσματικά. Η καλή συνεργασία αποτελεί εγγύηση για την αποτελεσματική αντιμετώπιση κατά την επικείμενη χειμερινή περίοδο.

Κατά την τοποθέτησή της ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Η παρουσία μας όλων εδώ σήμερα σκοπό έχει να συντονίσει όλες τις υπηρεσίες και τους εμπλεκομένους φορείς, με στόχο την  εύρυθμη συνεργασία τους σε ακραία καιρικά φαινόμενα όπως είναι οι πλημμύρες και οι χιονοπτώσεις  για να μην τεθούν  σε κίνδυνο η ασφάλεια και  οι περιουσίες  των πολιτών. Βέβαια, πριν φτάσουμε στην αντιμετώπιση του φαινομένου όταν αυτό εξελίσσεται, οφείλουμε να έχουμε κάνει όλες τις αναγκαίες προληπτικές ενέργειες.

Η προληπτική οργάνωση είναι το σημαντικότερο στοιχείο της όλης προσπάθειας, για την προστασία των πολιτών.  Αν θέλουμε να είμαστε αποτελεσματικοί και το χειμώνα, στις ισχυρές βροχοπτώσεις και στα χιόνια, πρέπει πρώτα να έχουμε κατάλληλο σχέδιο δράσης.

Πιστεύω ακράδαντα στην σωστή προετοιμασία, στο σωστό σχεδιασμό προληπτικών ενεργειών γιατί η ασφάλεια των πολιτών είναι για εμένα αδιαπραγμάτευτη.»

Η Χρ. Κισκήρα παρουσίασε τα προληπτικά και κατασταλτικά μέτρα, που είτε προγραμματίζονται, είτε έχουν ήδη παρθεί για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των ακραίων καιρικών φαινομένων.

Ο Προϊστάμενος Τμήματος Πολιτικής Προστασίας Π.Ε. Αν. Αττικής παρουσίασε τον απολογισμό δράσης της υπηρεσίας για την αντιπυρική περίοδο 2011, και στη συνέχεια, η Προϊσταμένη της Δ/νσης Τεχν. Έργων της Π.Ε. Ανατ. Αττικής, Τ. Αφραταίου αναφέρθηκε στις ενέργειες που ήδη υλοποιεί η υπηρεσία και που αφορούν την κατασκευή αντιπλημμυρικών έργων, αγωγούς ομβρίων, τον έλεγχο και αποκατάσταση γεφυρών, καθώς και το έργο καθαρισμού φρεατίων που αναμένεται να ολοκληρωθεί σύντομα.

Στη συνεδρίαση οι παρευρισκόμενοι, αναγνώρισαν τα καλά αποτελέσματα και εξέφρασαν την ικανοποίηση τους για την μέχρι τώρα συνεργασία με το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ανατ. Αττικής, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχαριστίες τους στην Αντιπεριφερειάρχη, που ήταν συνεχώς δίπλα τους συντονίζοντας και υποστήριζοντάς τους στο έργο τους.

Τέθηκαν τα ζητήματα που χρήζουν ιδιαίτερης προσοχής και αναφέρθηκαν οι  τομείς όπου χρειάζεται μεγαλύτερη προσπάθεια και ενίσχυση, όπως είναι ο συντονισμός των ενεργειών αποχιονισμού,  η επισήμανση ιδιαίτερα επικίνδυνων σημείων κ.α.

Η Αντιπεριφερειάρχης, μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, εξέφρασε την ικανοποίηση της για την ουσιαστική συζήτηση που έγινε στο Συντονιστικό Όργανο, αλλά και για την ετοιμότητα που έδειξαν ότι διαθέτουν οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 175 guests και κανένα μέλος