Το Δημοτικό Συμβούλιο Παλλήνης συνήλθε σε δημόσια συνεδρίαση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στο Δημοτικό Κατάστημα επί της οδού Ιθάκης 12 στο Γέρακα, ύστερα από τη με αριθμό πρωτ. 21/11-11-2011 έγγραφη πρόσκληση του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου.
Αναφερόμενος ο δήμαρχος Αθ. Ζούτσος, στο 1ο θέμα της ημερήσιας διάταξης που αφορούσε το χαράτσι μέσω ΔΕΗ επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι  διαφωνεί πλήρως με τη λογική της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ  μέσω λογαριασμών των ΔΕΚΟ και ότι ο Δήμος θα σταθεί αρωγός σε όσους πολίτες αδυνατούν να προχωρήσουν στην πληρωμή του “χαρατσιού” και ότι θα υποστηρίξει με νομικά μέσα όποιον δεν πληρώσει σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.
Μετά από διαλογική συζήτηση το Δ.Σ. αποφάσισε κατά πλειοψηφία:
 1. Δηλώνει την αντίθεσή του και καταδικάζει το μέτρο της επιβολής έκτακτης εισφοράς ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων .
2. Ζητάει από την Κυβέρνηση να ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΑΜΕΣΑ το εν λόγω μέτρο.
3. Διαφωνεί πλήρως με τη λογική της επιβολής του ΕΕΤΗΔΕ μέσω λογαριασμών των ΔΕΚΟ (ΔΕΗ-ΕΥΔΑΠ κλπ), διότι πιστεύουν ότι τα αγαθά του ρεύματος και του νερού είναι κοινωνικές παροχές που σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να συσχετίζονται και να εξαρτώνται από την καταβολή ή μη φόρων εισοδήματος ή περιουσίας προς το κράτος.
4. Να σταθούν αρωγοί σε όσους συμπολίτες (ιδίως άπορους και άνεργους) αδυνατούν να προχωρήσουν στην πληρωμή του ειδικού τέλους για αντικειμενικούς λόγους και επιλέγουν με δική τους ευθύνη να μην το πληρώσουν.
5. Οι συμπολίτες που δε θα πληρώσουν το ειδικό τέλος ακινήτων να λάβουν δωρεάν νομική υποστήριξη (νομικές συμβουλές και διαδικασίες, αποστολή εξωδίκων κλπ) σε συνεργασία με το Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 368 guests και κανένα μέλος