Η δυσοσμία των γεγονότων που ταλανίζει το πανελλήνιο εδώ και ένα μήνα, ταλαιπωρεί και τη δική σας όσφρηση, ώστε είναι και περιττό και επιβαρυντικό, για τις αντοχές μας, να το ενισχύσω με την παρέμβασή μου...
Χορός μεταμφιεσμένων: εκατομμυρίων, σκανδάλων, διαφθοράς, σήψης και δυσοσμίας

Στρουθοκαμηλισμός ή εθισμός στη διαφθορά


Η δυσοσμία των γεγονότων που ταλανίζει το πανελλήνιο εδώ και ένα μήνα, ταλαιπωρεί και τη δική σας όσφρηση, ώστε είναι και περιττό και επιβαρυντικό, για τις αντοχές μας, να το ενισχύσω με την παρέμβασή μου. Πραγματικά λοιπόν ήμουν αποφασισμένος να μην ξανασχοληθώ με την… Ζαχοπουλιάδα, τα παρελκόμενά της, τα παρα…κλάδια και τις παραφυάδες της.
Οι ρητορικές έως μελοδραματικές αναφορές όμως, κυβερνητικών βουλευτών, στην προσπάθειά τους να ενισχύσουν το ηθικό και να ενθαρρύνουν τους φίλους, τους οπαδούς και τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, με προβλημάτισε βαθύτατα.

Η επικάλυψη της εξελισσόμενης, εδώ και 20 χρόνια σήψης της ελληνικής κοινωνίας με την ένταση και την κορύφωση των τελευταίων επτά χρόνων, δεν είναι δυνατόν να αποτρέψει την αποσύνθεσή του κοινωνικού ιστού και του πολιτικού συστήματος.
Η απόκρυψη της αλήθειας, αποδεικτικών στοιχείων, παραγόντων, και συντελεστών στα δρώμενα, καθώς και η προσπάθεια παραπλάνησης, αποπροσανατολισμού και υποβιβασμού του μεγέθους του φαινομένου, η αγωνιώδης προσπάθεια συρρίκνωσης και αποχρωματισμού από το μαύρο της θλίψης χρώμα, στο ροζ των ιδιαίτερων στιγμών και των πονηρών μειδιαμάτων με θλίβει, με εξοργίζει και με παροτρύνει να επανέλθω.

Το ‘να ψέμα φέρνει τ’ άλλο

“Λόγοι υγείας” προβλήθηκαν αρχικά για την παραίτηση του Ζαχόπουλου και θα μας καθησύχαζε “γλυκά”, αν δεν μεσολαβούσε η απόπειρα αυτοκτονίας του αυτόχειρος, η οποία δεν γνωρίζουμε ακόμα πώς προκλήθηκε και η οποία με “θεϊκή” παρέμβαση ή “διαβολική σύμπτωση” ανεκόπη η πτώση και απεφεύχθη το μοιραίο.
- Ένα DVD – μία ηλεκτρονική οπτική δισκέτα – τεσσάρων λεπτών, που αναπαράγεται σ’ ένα laptop, σ’ ένα φορητό, δηλαδή, υπολογιστή, δεν τα κατάφερε να το δει ο Διευθυντής Τύπου του Πρωθυπουργού, ούτε μέσα στο αεροπλάνο, στο ταξίδι προς τη Μόσχα έστω, αν και διέθεσε πολύ περισσότερο χρόνο, για να πάει να το παραλάβει από το «βυζαντινό» καφενείο του Χίλτον.
Όταν μετά από τέσσερις ημέρες παρεδόθη στον ανακριτή απεκρύβη η ταυτότητα του κομιστή, με την επίκληση του “δημοσιογραφικού απορρήτου”! Απόκρυψη της πηγής όχι για να αποκαλυφθούν οι πυγές* των προταγωνιστών, ως προϊόν υποκλοπής «προσωπικών δεδομένων» και ιδιωτικών στιγμών, που δεν μας αφορούν υγειώς, αυτών καθ’ αυτών, αλλά μόνον ως προϊόν εγκληματικών ενεργειών, υποκλοπής και εκβιασμού κι από ποιον αφ’ ενός, και αφ’ ετέρου, ως κοινωνικό επιπλέον φαινόμενο αηθείας, αηδίας, ψυχικού καταναγκασμού της εξουσίας επί του εξουσιαζομένου, εξαναγκασμού και διάπραξης μοιχείας και πορνείας, κατά τον Γουσταύο Λεμπόν¹.
Αυτές τις αποχρώσεις του «ροζ» δεν θέλουν να τις βλέπουν όσοι βολεύονται με το γλυκό κι απαλό του χρώμα. Ως γνωστόν, ακόμη κι ένας πάνθηρας είναι συμπαθής, αν είναι ροζ.

Η ακολουθία του ψεύδους συνεχίζεται

Κάποια στιγμή τα πράγματα βαίνουν και βγαίνουν εκτός ελέγχου. Ανακατεύονται δημοσιογράφοι, ξεφεύγουν λέξεις, αναδεικνύονται συγκρούσεις, πυορρούν πικρίες και αγανακτήσεις. Αποσφρραγίζονται ή υπερχειλίζουν οχετοί.
Από κει που απολάμβαναν τη σαμπάνια τους στη μπανιέρα κι οι δυο, κάτι μαύρες σακούλες με 5 εκατομμύρια ευρώ (ένα δισεκατομμύριο, επτακόσια τέσσερα εκατομμύρια δρχ., περίπου, δηλαδή)² βρέθηκε να καταθέτει δημοσιογράφος, ο ένας εκ των δύο, κι ο άλλος ν’ αφρίζει, όχι ως σαπούνι, αλλά ως «απολυμένος εκδότης» και να βγάζει μαζί με τις ιριδίζουσες πομφόλυγες (σαπουνόφουσκες) και φίλους του βουλευτές της Ν.Δ. και έμπιστους του Πρωθυπουργού σε καίρια ελεγκτικά πόστα, ως πιθανούς εμπλεκόμενους σε συναλλαγή: «Κάτω από το τραπέζι», «να πέσει στα μαλακά» κλπ.,κλπ.
Βέβαια, για όλα αυτά, «δεν υπάρχει πολιτικό θέμα», μόνο ροζ, για την κυβέρνηση και τους βουλευτές της Ν.Δ. (πλην Μανώλη, Τατούλη, κλπ.).
Είπαμε, η κατάσταση είναι εκτός ελέγχου.

Ο …Παϊτέρης, “κάποιος” Θεοδωράκης!...
Οι συνδικαλιστές και τα επιδόματα του πολιτισμού!


Οι Δημοσιογράφοι τα ψάχνουν κι όταν είναι ακέραιοι – και κάποιοι είναι – βγάζουν Πρόεδρο Δημοκρατίας.
Κάνει έτσι, ο Σπύρος Καρατζαφέρης προχθές³ και βγάζει έναν τόμο με μηχανογραφημένες καταστάσεις επιδοτούμενων – από τα «ειδικά κονδύλια» του Υπ. Πολιτισμού και είναι σαν ν’ ανοίγει το καπάκι της κατσαρόλας που βράζει κουνουπίδι. Τόσο λίγο… συνηθισμένη δυσοσμία, έως και εύοσμη για ορισμένους. Όπως για τους παριστάμενους συνδικαλιστές του Υπουργείου Πολιτισμού που θεωρούν “νόμιμη και νομότυπη” την απάτη που διαπράττει ο εκάστοτε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου, εις βάρος των Ελεγκτικών μηχανισμών του δημοσίου, όταν υπογράφει και εκταμιεύει κονδύλι δεκατεσσάρων εκατομμυρίων ευρώ, υπέρ του Ταμείου Αλληλοβοήθειας των 9.000 υπαλλήλων του Υπουργείου, με την αιτιολογία «…για τη διοργάνωση πολιτιστικών Συνεδρίων, Σεμιναρίων και πάσης φύσεως πολιτιστικών εκδηλώσεων» που καταλήγει ως μηνιαίο επίδομα 130 ευρώ των υπαλλήλων “από το παράθυρο”.
“…”
Αλλά και οι “ημέτεροι” καλλιτέχνες δεν μένουν παραπονεμένοι. Ο τραγουδιστής και πολιτευτής της Νέας Δημοκρατίας Βασ. Παϊτέρης χρηματοδοτείται με 65.000 ευρώ, ο Τουρνάς, επίσης πολιτευτής της Ν.Δ. με 130.000. Κάποια Μάρα Θρασυβουλίδου με 45.000 και πάει λέγοντας.
Σύλλογοι, ΜΚΥΟ κλπ. κατά τη βούληση του εκάστοτε Ζαχόπουλου. Συνηθισμένα πράγματα. Σταδιακή εξοικείωση με τη δυσοσμία της τουαλέτας, ιδιαίτερα αν τα… προϊόντα είναι δικά μας.
Ο στημένος διαγωνισμός για την πρόσληψη 148 υπαλλήλων «με προεπιλογή» από τους 21.000 υποψηφίους – από τους οποίους, μάλιστα, εισέπραξαν και 210.000 ευρώ, έστω κι αν ακυρώθηκε από τον Λιάπη. Μπράβο του!
Η κόντρα ΑΣΕΠ και κυβέρνησης, για την πρόσληψη 400 αρχαιοφυλάκων με επιλογή. Ψιλοπράγματα!

Όλα αυτά που έχουν αναδειχθεί μέχρι τώρα, όπως «πειραγμένα» DVD, γιατί με όσα ψιθυρίζουν στη Ν.Δ. περιείχαν κομπορριμοσύνες του Ζαχόπουλου που έθιγαν τον Πρωθυπουργό και το στενό του περιβάλλον, ασυγχώρητες και αδικαιολόγητες καθυστερήσεις και προσπάθεια επικάλυψης. Ανεξέλεγκτη διαχείριση δημοσίου χρήματος – εξαπάτηση του δημοσίου από το… δημόσιο. Παράνομες επιδοτήσεις.
Ναι, παράνομες, επί της ουσίας, όταν επιδοτούνται οι πολιτευτές Παϊτέρηδες και Τουρνάδες και κλείνει η ορχήστρα του Μίκη Θεοδωράκη, γιατί της χρωστάει το Υπ. Πολιτισμού 900.000 ευρώ!
Ε, αυτά όλα κι άλλα πολλά, δεν είναι ροζ! Είναι μπλε νουάρ, μαύρα κι άραχνα!

Σημείωση:
Κάποιος “φίλος” μας δήμαρχος, θα έλεγε ότι “όλα αυτά τα λέμε” γιατί δεν «επιδοτηθήκαμε» κι εμείς από τις κρατικές διαφημίσεις του ΟΠΑΠ και άλλων ελεγχόμενων από το δημόσιο, οργανισμών, όπως ε.π. η εφημερίδα της οποίας εκδότρια φέρεται η κόρη πρωτοκλασάτου βουλευτή της Ν.Δ. και πάρα πολλές γνωστές και άγνωστες φυλλάδες και λιβανιστήρια της περιοχής. (Ελάχιστες δικαιολογημένες εξαιρέσεις δεν τις συμπεριλαμβάνω στους χαρακτηρισμούς).


Τελευταία ευκαιρία του Καραμανλή

Τέλος, είχα ολοκληρώσει το άρθρο μου, όταν δήλωνε ο Πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής την Παρασκευή στη Βουλή, γνωστοποιώντας και τα μέτρα που θα λάβει για την πάταξη της διαφθοράς – όπως δημοσιοποίηση των επιχορηγήσεων κλπ. – ότι “η κυβέρνηση αυτή ούτε βιάζεται, ούτε εκβιάζεται”.
Καλή είναι η παρήχηση, αλλά όχι συμβατή ως προς την ταχύτητα, με προηγούμενες, σχετικά πρόσφατες, εξαγγελίες.
Ο Κώστας Καραμανλής δείχνει να θέλει. Καιρός ν’ αποδείξει ότι: και μπορεί! Θαρσείν χρη…

–––––––––––
* πυγός = τα οπίσθια
1) «Τα κατά συνθήκην ψεύδη» κεφ. Το ψεύδος του γάμου, όπου χαρακτηρίζει ως πορνεία κάθε ερωτική συνεύρεση, ακόμη και το γάμο που αποσκοπεί στο οικονομικό όφελος και την κοινωνική άνοδο.
2) 5.000.000 ευρώ, δηλαδή όσα πήρε ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός ενίσχυση από το κράτος, για να πληρώσει τους ασφαλιστικούς οργανισμούς.
3) Extra “To xpress του μεσονυκτίου” 2.00 μετά το μεσονύκτιο της Τετάρτης 16.1.08.Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 227 guests και κανένα μέλος