Σε απαγόρευση εισαγωγής μεγάλων ποσοτήτων τροφίμων φυτικής προέλευσης και κατασχέσεις τροφίμων ζωικής προέλευσης προχώρησαν τα αρμόδια κλιμάκια ελέγχου της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, τα οποία συνεχίζουν με αμείωτη ένταση και αποτελεσματικότητα τη μάχη για την προστασία των καταναλωτών και τη διασφάλιση της δημόσιας υγείας.

Ειδικότερα οι γεωπόνοι:

* Απαγόρευσαν την είσοδο 25.272 κιλών λεμονιών, προέλευσης Αργεντινής στο χώρο του Ε΄ Τελωνείου Πειραιά επειδή παρουσίαζαν σήψη καθώς και 48.000 κιλών πορτοκαλιών Αργεντινής, με σημάδια αφυδάτωσης οφειλόμενης πιθανώς σε παγετό.

* Δεσμεύτηκε φορτίο 42.336 κιλών υπερώριμων μήλων Χιλής, ως ακατάλληλων για κατανάλωση.

* Απορρίφθηκαν και δεσμεύτηκαν 10.840 κιλά αποξηραμένης σταφίδας, προέλευσης Ινδίας, για πρώτη ύλη οξοποίησης, λόγω ύπαρξης μούχλας.

Οι Κτηνίατροι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά σε ελέγχους που πραγματοποίησαν σε κρεοπωλεία στη Νίκαια και στο Νοσοκομείο Μεταξά κατά την παραλαβή τροφοδοσίας, κατάσχεσαν 163 κιλά προϊόντων κρέατος ως μη ασφαλή και κατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση λόγω αλλαγής χρώματος, ενδείξεις προχωρημένης ωρίμανσης και επιφανειακής αφυδάτωσης.

Επίσης κατασχέθηκαν 110 κιλά αλιεύματα στο Super-Market Μαρινόπουλος στον Αγ. Ιωάννη Ρέντη με αλλοιώσεις και μερική απόψυξη ενώ στα ψυγεία ΑΛΑΣΚΑ κατασχέθηκαν 2152 κιλά τριμμένο τυρί, παραγωγής ΙΣΜΑΡΟΣ, λόγω ελλιπών ενδείξεων.

Σε δηλώσεις του ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Στέφανος Χρήστου τόνισε ότι: "Στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά δεν επαναπαυόμαστε, συνεχίζουμε με αίσθημα ευθύνης την μάχη για την προστασία των συμπολιτών μας από κάθε διατροφικό κίνδυνο, για να ενισχύσουμε την ποιότητα και ασφάλεια των προϊόντων, πάνω από όλα να προασπίσουμε τα δικαιώματα του καταναλωτή”.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 234 guests και κανένα μέλος