Το διαδίκτυο στις μέρες μας αποτελεί απαραίτητο εργαλείο και η ανάγκη ύπαρξης σημείων ασύρματης πρόσβασης σε αυτό έχει αυξηθεί θεαματικά τα τελευταία χρόνια αποτελώντας απαίτηση της σημερινής κοινωνίας.

Η τεχνική ομάδα του Sarantaporo.gr ανταποκρινόμενη σε αυτή την ανάγκη, από τον Αύγουστο του 2010 έως και σήμερα, έχει εγκαταστήσει και λειτουργεί ασύρματα δίκτυα WiFi στους οικισμούς Σαραντάπορο, Μηλέα, Φαρμάκη, Τσαπουρνιά, Δολίχη, Καλύβια, Πύθιο, Κοκκινόγη και Λόφο της επαρχίας Ελασσόνας, δίνοντας τη δυνατότητα για ελεύθερη και δωρεάν πρόσβαση στο internet για όλους τους μόνιμους κατοίκους και τους επισκέπτες. Η υλοποίηση έγινε σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και φορείς στα πλαίσια της δράσης Open-WiFi της μη κερδοσκοπικής Εταιρείας Ελεύθερου Λογισμικού/Λογισμικού Ανοικτού Κώδικα ( ΕΛ/ΛΑΚ ), η οποία και παρείχε το μεγαλύτερο μέρους του απαιτούμενου τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα προγραμματίζεται η ασύρματη δικτύωση και άλλων οικισμών της ευρύτερης περιοχής, με προτεραιότητα τον Κοκκινοπηλό, ενώ ήδη έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για συμμετοχή στη δράση και οι οικισμοί Γιαννωτά, Γεράνια, Φλάμπουρο, Μ. Ελευθεροχώρι και Λυκούδι.

Ελπίζουμε να παραδειγματιστούν κι άλλοι φορείς από αυτή την κίνηση.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 168 guests και κανένα μέλος