Στην κεντρική πλατεία του Κορωπίου, κάτοικοι, Δημοτική Αρχη, βουλευτές και όμοροι Δήμαρχοι, δηλωσαν ότι δεν θα επιτρέψουν την μαζική μετεγκατάσταση ΡΟΜΑ, στην πόλη τους. Η εκδηλωση έγινε την περασμένη Κυριακή (23/10)

Ηταν η δεύτερη ανοιχτή εκδήλωση σε Δήμο των Μεσογείων (η πρώτη ήταν στο Μαρκόπουλο) και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά το αρραγές διαδημοτικό μέτωπο που έχει συγκροτηθεί για την αντιμετώπιση κάθε κρατικής πρόθεσης μεταφοράς των κοινωνικών προβλημάτων άλλων περιοχών της Αττικής στα Μεσόγεια.

Ο Δήμαρχος Κρωπίας Δημήτρης Κιούσης ήταν ιδιαίτερα οξύς απέναντι σε όσους απεργάζονται σχέδια μαζικής εγκατάστασης Ρομά. Τα Μεσόγεια, δεν έχουν ακόμα υποδομές για τους κατοίκους που ήδη ζουν και μάλιστα γύρω από το Διεθνές Αεροδρόμιο της χώρας. Όπως είπε, αντί σήμερα να συζητάμε για το πώς θα αντιμετωπίσουμε τα οξύτατα προβλήματα που έχουν οι επαγγελματίες, οι εργαζόμενοι, οι νέοι, οι συνταξιούχοι όλες οι κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας από τη βαθιά οικονομική ύφεση, αναγκαζόμαστε να ασχολούμαστε με τις μεθοδεύσεις και τις κρυφές μελέτες πολιτικών παραγόντων και κρατικών αξιωματούχων για να μας φέρουν έναν μαζικό πληθυσμό στην πόλη.

Αναφέρθηκε στις μετακινήσεις που παρατηρούνται από περιφερόμενους Ρομά στην περιοχή και στην αναζήτηση αγοράς ιδιοκτησιών. Προέτρεψε τους κατοίκους να επιτηρούν τις ιδιοκτησίες τους και σε τυχόν κατάληψη ή άλλης μορφής παραβατικής συμπεριφοράς να αναφέρονται στο Δήμο Κρωπίας και στην Αστυνομία.

Τόνισε προειδοποιώντας, όσους σκέπτονται να πουλήσουν γη για μια τετοια εγκατάσταση, ότι οι επιπτώσεις για το παρόν και το μέλλον της πόλης θα είναι δραματικό.

Εκανε έκκληση, σε κάθε περίπτωση   να ενημερώνουν oι εμπλεκόμενοι σε μεταβιβάσεις το Δήμο, έτσι ώστε να εναρμονιστούν τα ατομικά τους συμφέροντα με τα συλλογικά.

 

Τέλος, συνέδεσε τις σημερινές αντιδράσεις με τους αγώνες που δίνουν οι Δήμοι εν’ όψει της διαβούλευσης για το Ρυθμιστικό και για την ανατροπή του νέου Π.Δ Υμηττού που ήδη ισχύει και κάλεσε τους δημότες σε αγωνιστική εγρήγορση σε περίπτωση που απαιτηθεί.

Ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης εξήρε τις ενέργειες του Δημάρχου Κρωπίας που έφερε από το καλοκαίρι το θέμα στο προσκήνιο και βοήθησε να υπάρξει μέτωπο όλων των θεσμικών προσώπων (Βουλευτές, αυτοδιοίκηση Α και Β βαθμού) και επανέλαβε τις θέσεις του, όπως αυτές παρουσιάστηκαν στη δική τους συγκέντρωση (9/11).

Ο Αντιδήμαρχος Σπατών-Αρτέμιδας Αθανάσιος Μαργέτης μετέφερε την αποφασιστικότητα της Δημοτικής Αρχής να δράσει ενάντια σε κάθε περίπτωση πιθανής εφαρμογής της μελέτης.

Ο εκπρόσωπος της Παιανίας Χρήστος Δάβαρης μετέφερε τις πάγιες θέσεις του Δημάρχου Παιανίας Δημήτρη Δάβαρη, ενώ στο ίδιο πλαίσιο τοποθετήθηκε και επικεφαλής της μείζονος Αντιπολίτευσης Παιανίας Ισίδωρος Μάδης.

 

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Αριστείδης Γκίκας αναφέρθηκε στις προτάσεις της παράταξής του για την καλύτερη αντιμετώπιση του ζητήματος και ζήτησε ενεργοποίηση της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, που έχει συσταθεί.

Τόνισε ότι οι αντιπαραθέσεις δεν βοηθάνε και προέτρεψε σε κοινό μέτωπο όλων των θεσμικών εκπροσώπων των Μεσογείων.

 

koropi-roma2 

Και οι βουλευτές στο διαδημοτικό μέτωπο

Στις τοποθετήσεις τους όλοι οι παρόντες βουλευτές Αττικής Γεώργιος Βλάχος Νίκος Καντερές, Αθανάσιος Μπούρας, Μάκης Βορίδης, Βασίλης Οικονόμου επικρότησαν τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής Κρωπίας καθώς και των άλλων δημοτικών αρχών για την έγκαιρη, σθεναρή και ξεκάθαρη στάση τους στο θέμα.

 

Ο περιφερειακός σύμβουλος Αθανάσιος Αυγερινός αναφέρθηκε στις ενέργειές του καθώς και των άλλων περιφερειακών συμβούλων της Αν. Αττικής για εισαγωγή του θέματος στο Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, που θα συγκληθεί και ζήτησε την παρουσία των Δημοτικών Συμβουλίων στη συζήτηση για να παρθεί θετική αποτρεπτική απόφαση.

Ο περιφερειακός σύμβουλος Δημοσθένης Μπαρούτας συμφωνώντας με το γενικό πλαίσιο της συγκέντρωσης επικέντρωσε την κριτική του στο πρόσωπο του απερχόμενου προέδρου της ΤΕΔΚΝΑ και στις πολιτικές ευθύνες κυβερνήσεων που δεν αντιμετώπισαν ορθά προβλήματα κοινωνικών ομάδων και παραβατικές συμπεριφορές.

Τέλος εξέδωσαν ψήφισμα το οποίο εγκρίθηκε ομόφωνα δια βοής.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 239 guests και κανένα μέλος