Οι εργαζόμενοι στον Δήμο Μαρκοπούλου συμμετέχουν με τριήμερη αποχή από τα καθήκοντα τους, στις απεργίες που έχουν κηρύξει η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕ ΟΤΑ, την Τρίτη 18, την Τετάρτη 19 και την Πέμπτη 20 Οκτωβρίου 2011, ενάντια στα άδικα μέτρα που εισηγείται η Κυβέρνηση και που θα πλήξουν ανεπανόρθωτα, τα ήδη συρρικνωμένα εισοδήματα των μισθωτών.

 Όλες οι υπηρεσίες του Δήμου Μαρκοπούλου θα υπολειτουργήσουν ή δεν θα λειτουργήσουν καθόλου, κατά τη διάρκεια της τριήμερης δράσης.

 Οι παιδικοί σταθμοί θα λειτουργήσουν κανονικά, την Τρίτη 18 Οκτωβρίου και θα παραμείνουν κλειστοί, την Τετάρτη και την Πέμπτη, 19 και 20 Οκτωβρίου.

Ο Δήμαρχος ευχαριστεί τους εργαζόμενους και δηλώνει αντίθετος στην ιδιωτική παρέμβαση στην καθαριότητα

Ο Δήμος Μαρκοπούλου ενημερώνει, ότι μετά από απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ, οι υπάλληλοι στις Υπηρεσίες Καθαριότητας των Δήμων, θα απέχουν από τα καθήκοντα τους, μέχρι και την Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2011.

 Η δράση αυτή έχει δυστυχώς ως αποτέλεσμα, τη συνέχιση της μη αποκομιδής, όλων των απορριμμάτων!

 Όμως, η Δημοτική Αρχή θέλει να ευχαριστήσει τους εργαζομένους στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου μας, οι οποίοι, παρά τη συμμετοχή τους στην απεργία και τις άγριες επιθέσεις που δέχονται, συνεχίζουν την αποκομιδή των απορριμμάτων από ευαίσθητους χώρους, όπως Σχολεία, Παιδικούς Σταθμούς, Κέντρο Υγείας  και Κεντρική Πλατεία.

 Σχετικά με την πρόθεση της Κυβέρνησης, για ανάθεση του έργου της καθαριότητας σε ιδιώτες και την απόλυση των εργαζομένων, ο Δήμος Μαρκοπούλου δηλώνει τελείως αντίθετος!

 Υπενθυμίζουμε, ότι μόνο για το 2010, η προηγούμενη Δημοτική Αρχή (Διοίκηση Μαγουλά) δαπάνησε το ποσό του ενός εκατομμυρίου (1.000.000) Ευρώ, σε αναθέσεις σε ιδιώτες, απαξιώνοντας πλήρως την Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Μαρκοπούλου και επιβαρύνοντας περισσότερο το δημοτικό χρέος, που την 1η Ιανουαρίου του 2011, ξεπερνούσε τα δεκαοκτώ εκατομμύρια (18.000.000) Ευρώ.

 Η νέα Δημοτική Αρχή παρέλαβε εφτά (7) απορριμματοφόρα, εκ των οποίων μόνο τα δύο (2) ήταν σε λειτουργία και ένα αμαξοστάσιο σε εγκατάλειψη.

 Η διακοπή των εξαιρετικά πολυδάπανων συμβάσεων με τους ιδιώτες και η προσπάθεια αναβάθμισης της συγκεκριμένης υπηρεσίας, ήταν από τις πρώτες κινήσεις μας, στην προσπάθεια εξορθολογισμού των οικονομικών, ενός υπερχρεωμένου Δήμου.

 Θεωρούμε, ότι με την απόλυτη στήριξη των υπαλλήλων στην Καθαριότητα, πετύχαμε δραστική βελτίωση στο προσφερόμενο έργο, αν και τα περιθώρια προόδου είναι ακόμη σημαντικά, ιδίως εάν υπήρχε δυνατότητα χρηματοδότησης, για την αγορά δύο (2) τουλάχιστον απορριμματοφόρων φορτηγών αυτοκινήτων!

 Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία μας στον Δήμο Μαρκοπούλου, κρίνουμε το επιχείρημα της Κυβέρνησης, για εξοικονόμηση πόρων και βελτίωση της εικόνας της Χώρας, με την ιδιωτικοποίηση του έργου της αποκομιδής των απορριμμάτων, άστοχο, αν όχι εντεταγμένο σε κάποιο σχέδιο απόλυσης δεκάδων χιλιάδων δημοτικών υπαλλήλων!


Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 112 guests και κανένα μέλος