30 παιδιά στο ΠΙΚΠΑ να κρατάνε ένα τέτοιο φιλέτο! Κάπου αλλού θα βρείτε να τα πάτε.
Και το Ασκληπιείο Νοσοκομείο άλλο ένα φιλέτο!
Αυτά είπε εν ολίγοις ο βουλευτής Μιλτ.Βαρβιτσιώτης στη Βουλή, στη συζήτηση για το Σχέδιο Νόμου που αφορά την Ανασυγκρότηση φορέων κοινωνικής αλληλεγγύης και αναδιάρθρωσης του Ε.Σ.Υ.
Παρακολουθήστε τον για να καταλάβετε πώς αντιλαμβάνονται οι “άρχοντες” που μας εκπροσωπούν στο Κοινοβούλιο την κοινωνική αλληλεγγύη και την παροχή υγείας.«Μόνο στην περιφέρεια της Αττικής –και απορώ γιατί ο συνάδελφος ο κ. Λοβέρδος ξέρει πολύ καλά την Αττική μια και είναι και Βουλευτής Β΄ Αθηνών- συγχωνεύεται το Αναρρωτήριο της Πεντέλης με την Παιδόπολη της Αγίας Βαρβάρας στη Νέα Σμύρνη, με την Παιδόπολη Άγιος Ανδρέας στο Καλαμάκι και παράλληλα συγχωνεύεται σε άλλο οργανισμό το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων Ανατολικής Αττικής του Ελληνικού με το θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων των Μελισσίων. Καταλαβαίνετε τι ζητάτε από αυτούς τους διοικητές να κάνουν; Να είναι δηλαδή όλη την ημέρα σε ένα αυτοκίνητο. Έτσι θα τρώνε όλη την ημέρα τους. Δεν βγαίνουν χωροταξικά. Αν θέλετε να μειώσετε ακριβώς τα έξοδα, δεν βγαίνουν χωροταξικά.

 

Ενα από τα καλύτερα οικόπεδα το ΠΙΚΠΑ!!!

 

varvitsiotisΘα σας πω μία πρόταση, γιατί θεωρώ ότι αυτή η κυβέρνηση έχει χάσει το μπούσουλα σε όλα τα επίπεδα. Ασχολείστε με το ΠΙΚΠΑ της Βούλας. Το ΠΙΚΠΑ της Βούλας φιλοξενεί περίπου 30 παιδιά σε εγκαταστάσεις του 1950, αν και ανακαινίστηκαν το τελευταίο διάστημα. Βρίσκεται σε ένα οικόπεδο 230 στρεμμάτων εφάμιλλο του Αστέρα της Βουλιαγμένης, ίσως ένα από τα καλύτερα οικόπεδα της Αττικής, αξίας ενός τουλάχιστον δισεκατομμυρίου ευρώ, το οποίο αν αξιοποιούσατε θα μπορούσατε μέσα σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα να χρηματοδοτήσετε μία προνοιακή πολιτική για όλη τη χώρα. Εσείς αντί να πάτε να βρείτε έναν τρόπο να αξιοποιήσετε αυτό το ακίνητο και να χρηματοδοτήσετε μία προνοιακή πολιτική, το μόνο που κάνετε είναι να το συγχωνεύετε με ένα άλλο θεραπευτήριο χρόνιων παθήσεων. Μα είναι σοβαρή πολιτική αυτή; Αυτή είναι η μεταρρύθμιση; Έτσι θα αλλάξετε τον τόπο; Έχετε ένα ακίνητο 230 στρέμματα, παραλιακό, το οποίο συνορεύει με έκταση της Εθνικής Τράπεζας που ήταν τουριστικά αξιοποιήσιμη και σήμερα δεν αξιοποιείται με τον τρόπο με τον οποίο θέλει. Θέλετε να φέρετε επενδύσεις. Ψάχνετε να βρείτε χώρους, τους οποίους θα αξιοποιήσετε τουριστικά μέσα στο αστικό κέντρο και διατηρείτε αυτό το ίδρυμα εκεί, αντί άμεσα να προκηρύξετε ένα διεθνή διαγωνισμό για την εκμετάλλευση του ακινήτου και από τα έσοδα αυτού να φτιάξετε και ένα χώρο, που να ταιριάζει με τη φιλοσοφία της εποχής και την πρόοδο της επιστήμης, ώστε να φιλοξενηθούν αυτά τα παιδιά και ακόμα περισσότερα, τα οποία ενδεχομένως έχουν ανάγκη.

 

Παράλληλα στην ίδια γειτονιά –για να δείτε πόση περιουσία, του Υπουργείου σας, δεν μιλάω για περιουσία κανενός άλλου Υπουργείου, μένει ανεκμετάλλευτη- ακριβώς απέναντι βρίσκεται το Ασκληπιείο της Βούλας. Το Ασκληπιείο της Βούλας βρίσκεται πάλι σε ένα οικόπεδο εξαιρετικά προνομιακό. Όμως το ίδιο το Ασκληπιείο είναι κατακερματισμένο σε κτήρια, τα οποία είναι πάλι της εποχής του Β΄ παγκοσμίου πολέμου –ορισμένα από αυτά- οι διοικητικές του υπηρεσίες είναι πολύ μακριά από τα ιατρεία, τα χειρουργεία βρίσκονται σε άλλο κτήριο από ό,τι βρίσκεται η κλινική και αντί να αξιοποιήσετε σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό αυτό το ακίνητο και να χτιστεί ένα καινούριο, σοβαρό, αξιοπρεπές, σύγχρονο, λειτουργικό νοσοκομείο για τα Νότια Προάστια, έχετε αφήσει τις οποιεσδήποτε συζητήσεις στις καλένδες.

Θεωρώ, κύριε Πρόεδρε, ότι πραγματικά μ' αυτό το νομοσχέδιο σπαταλάτε χρόνο, δημιουργείτε γραφειοκρατικές διαδικασίες, υποβάλλετε όλο το σύστημα σε μία γραφειοκρατική ταλαιπωρία, με στόχο να κερδίσετε 730.000 ευρώ και χάνετε την ουσία που είναι η αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας των προνοιακών ιδρυμάτων».

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 193 επισκέπτες και κανένα μέλος