Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο ο δημοτικός προϋπολογισμός  για το 2008 στο Δήμο Κορωπίου την 27/12/07. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος ανέπτυξε την επιχειρηματολογία της Δημοτικής Αρχής...

 

ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΚΑΤΑ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ

ο Δημοτικός προϋπολογισμός Κορωπίου

Κατά πλειοψηφία ψηφίστηκε ο ο δημοτικός προϋπολογισμός  για το 2008 στο Δήμο Κορωπίου την 27/12/07. Στην εισήγησή του ο Δήμαρχος Θεόδωρος Αθανασόπουλος ανέπτυξε την επιχειρηματολογία της Δημοτικής Αρχής για τις κατευθύνσεις του νέου προϋπολογισμού.

Ενας από τους βασικούς στόχους της δημοτικής αρχής είναι η συνέχιση της δημιουργίας υπηρεσιών και υποδομών που θα βοηθήσουν τους πολίτες, που ήδη μένουν αλλά και όσων συρρέουν από άλλες περιοχές να ζήσουν καλά, να ζήσουν  σε ένα καλύτερο φυσικό και δομημένο περιβάλλον, είπε μεταξύ άλλων.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε λάθη που έχουν γίνει, σε  υστερήσεις που υπάρχουν  σε υποδομές, προσωπικό,  πόρους αλλά και σε είσπραξη εσόδων και στις καθυστερήσεις, που παρατηρούνται στη λειτουργία του Δήμου και την υλοποίηση των έργων που έχουν προγραμματιστεί, απόρροια, των αναγκαίων προσαρμογών στο νέο Δημοτικό Κώδικα καθώς και στο σύνηθες φαινόμενο της  γραφειοκρατίας που χαρακτηρίζει τη κρατική  διοίκηση σε όλες τις μορφές της.

  Την εξήγηση για τις καθεστερήσεις έδωσε αναφερόμενος στο σύνθετο πλαίσιο που διαμορφώνεται από κρατικούς, αυτοδιοικητικούς και ευρωπαϊκούς φορείς όσο και σε δομικές ανεπάρκειες των δημοτικών υπηρεσιών.

Πληροφόρησε για τις ενέργειες της Δημοτικής Αρχής στο επόμενο διάστημα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα, που έχουν παρατηρηθεί.

Ανάμεσά τους είναι:

- η δημόσια διαδικασία διαβούλευσης για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα (Ε.Π.) του Δήμου το οποίο  θα κατατεθεί μέσα στον Ιανουάριο, 

- η διαδικασία πιστοποίησης των υπηρεσιών του Δήμου μαζί με τις αλλαγές στις δημοτικές επιχειρήσεις, 

- τα Νομικά Πρόσωπα στη δομή του Δήμου, που ήδη γίνονται.

Τέλος, προέβη σε εκτενή ενημέρωση για ζητήματα και προτεραιότητες της δημοτικής αρχής.

Τα κυριότερα ζητήματα ήταν:

- ο νέος βρεφονηπιακός σταθμός,

- η  οριστική περιβαλλοντική αποκατάσταση της χωματερής (με την απαλλοτρίωση του χώρου σε ένα χρόνο ώστε να καταστεί δυνατή η αποκατάσταση)

- η συνέχιση της πολεοδόμησης των περιοχών του Κορωπίου,

- το αποχετευτικό Ανατολικής Αττικής και των Κεντρικών Μεσογείων με τον βιολογικό καθαρισμό,

- η κατασκευή των νέων σχολείων,

- η ανατολική περιφερειακή λεωφόρος (αρμοδιότητας του  ΥΠΕΧΩΔΕ),

- η αρχαιολογική αξιοποίηση της περιοχή της Φούσας,

- το χρόνιο  θέμα της μη παρουσίας  Ιατρού του ΙΚΑ στην Αγία Μαρίνα (επιλύεται  οριστικά και σύντομα ύστερα από ενέργειες Δημάρχου και διαβεβαίωση του αρμόδιου Διοικητή ΙΚΑ),

- το θέμα της αξιοποίησης του δημοτικού κτιρίου Λιάπη.

Απάντησε στις ερωτήσεις του δημοτικού συμβούλου της μειοψηφίας Κ. Δήμου, και  τον ευχαρίστησε για τις προτάσεις, που για πρώτη φορά κατέθεσε ως  δημοτικός σύμβουλος αντιπολίτευσης, για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

   Ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης  Δημήτρης Κιούσης στην καταληκτική του ομιλία χαρακτήρισε, μεταξύ άλλων, τον προϋπολογισμό ως μια επανάληψη προηγούμενων προϋπολογισμών που κινούνται στην ίδια  αντιαναπτυξιακή κατεύθυνση χωρίς φαντασία και δήλωσε ότι η Δημοτική Ομάδα του Νέου Ξεκινήματος, θα τον καταψηφίσει.

Τοποθετήσεις και ερωτήσεις έκαναν ακόμη ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου  Τάσος Χρήστου, η αντιδήμαρχος Μαρία Γκίκα, οι δημοτικοί σύμβουλοι  Αντώνης Ντούνης, Κωνσταντίνος Δήμου, Γεώργιος Σπέλλας, Σωτήριος Λάμπρου και Μανώλης Γρινιεζάκης

Ο Δήμαρχος Θ.Αθανασόπουλος, μετά το τέλος της συνεδρίασης,  δήλωσε σχετικά με τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης, για μη αναπτυξιακό προϋπολογισμό, ότι πώς μπορεί κάποιος να υποστηρίζει αυτή τη θέση, αφού αν κάποιος διαβάσει τα ποσά που έχουν σημειωθεί στον πίνακα με τους δημοτικούς τομείς υπηρεσιών βλέπει και προτεραιότητες και ανάπτυξη!

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 155 guests και κανένα μέλος