Ο Δήμος Σαρωνικού, υλοποιώντας την αρ. 291/2011 (3-8-2011) απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, σύμφωνα με την οποία αποφάσιζε να διερευνήσει τη δυνατότητα εξυπηρέτησής του από το ΚΕΛ της Ψυτάλλειας, προκρίνοντάς τη ως τη βέλτιστη λύση, συμμετείχε στη συνάντηση που διοργάνωσε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός με όλους τους αρμόδιους φορείς.

8-eidisi_apoxeteusiΣτη συνάντηση συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός, ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Ηλίας Λιακόπουλος, ο Δήμαρχος Πέτρος Φιλίππου, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Μανώλης Τσαλικίδης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Τζιβίλογλου, οι εκπρόσωποι της ΕΥΔΑΠ   Γιάννης Πάσιος (Δ/ντης Ανάπτυξης και Έργων) και Στέφανος Γεωργιάδης (Γενικός Διευθυντής Λειτουργίας Δικτύων και Εγκαταστάσεων), εκπρόσωποι της Διαχειριστικής Αρχής της Περιφέρειας Αττικής, ο Δημοτικός Σύμβουλος Σαρωνικού Σωτήρης Μακροδημήτρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας Γιώργος Λάμπρου και ο Σύμβουλος της Δημ. Κοινότητας Παλαιάς Φώκαιας   Γιάννης Μακροδημήτρης.

Στη συζήτηση, εξετάστηκαν όλα τα νέα δεδομένα, ενώ ο Δήμαρχος Π. Φιλίππου και ο Αντιδήμαρχος Μ. Τσαλικίδης ενημέρωσαν για την πρόταση του Δήμου να συνδεθεί με το δίκτυο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ και να εξυπηρετηθεί από το ΚΕΛ της Ψυτάλλειας.

Από την πλευρά του ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Σγουρός επισήμανε την αναγκαιότητα να λυθεί όσο το δυνατόν συντομότερα το μείζον πρόβλημα της αποχέτευσης και ζήτησε από την ΕΥΔΑΠ να εξετάσει την πρόταση του Δήμου.

Όλες οι πλευρές δεσμεύτηκαν σε σύντομο χρονικό διάστημα να επανέλθουν προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις και να δρομολογηθούν οι διαδικασίες, ώστε να καταστεί υλοποιήσιμη η λύση που προτείνεται, η οποία αφενός θα εξυπηρετεί τις ανάγκες του Δήμου, αφετέρου θα ανταποκρίνεται σε ένα ορθολογικό σχεδιασμό αποδεκτό από το σύνολο των δημοτών.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 179 guests και κανένα μέλος