Ο Μπαρόζο (πρόεδρος Ευρωπ. Επιτροπής) καλείται να πάρει θέση για την ύβρι Έντιγκερ

― «Μεσίστιες σημαίες των υπερχρεωμένων χωρών»

― «Όποιος ζητά αλληλεγγύη», θα πρέπει να εκχωρεί κυριαρχία

 

Ερώτηση προς την Κομισιόν και στον πρόεδρό της Χοσέ Μπαρόζο απέστειλε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής, μετά τις δηλώσεις του Γερμανού Επιτρόπου για θέματα Ενέργειας Γκίντερ Εντιγκερ, που δημοσιεύονται στην εφημερίδα Bild.

 

Συγκεκριμένα αναφέρει στην ερώτησή του  ευρωβουλευτής:

«Σε συνέντευξή του ο Επίτροπος για θέματα ενέργειας, κ. Έντιγκερ, στην εφημερίδα Bild προτείνει την απόσπαση εξειδικευμένων δημοσίων υπαλλήλων από τις άλλες χώρες τις ΕΕ στην Ελλάδα, προκειμένου να συμβάλουν στην προώθηση των ιδιωτικοποιήσεων και τη βελτίωση της εισπρακτικής ικανότητας του ελληνικού κράτους. Οι υπάλληλοι αυτοί, όπως τονίζει ο κ. Εντιγκερ, θα ‘αποσπαστούν για κάποιο μεγάλο διάστημα, αγνοώντας ενδεχόμενες πολιτικές και κοινωνικές αντιστάσεις, και με αυτό τον τρόπο θα βάλουν τέλος στην αδράνεια που παρατηρείται στην Ελλάδα’. Στην ίδια συνέντευξη, ο Επίτροπος συμπληρώνει ότι ‘όποιος ζητά αλληλεγγύη θα πρέπει να είναι διατεθειμένος να εκχωρεί, για κάποιο διάστημα, τις αρμοδιότητές του’, και πρότεινε επίσης ότι ‘οι υπερχρεωμένες χώρες θα πρέπει να εκχωρήσουν το δικαίωμα κατάρτισης του προϋπολογισμού τους στην ΕΕ’. Ο Γερμανός Επίτροπος, προκειμένου να προσδώσει ένα συμβολικό χαρακτήρα στις δηλώσεις του, ενθαρρυμένος από το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση και άλλες κυβερνήσεις δεν έχουν απαιτήσει από την καγκελάριο της Γερμανίας να ζητήσει συγνώμη για όσα προσβλητικά έχει κατά καιρούς εκστομίσει κατά του ελληνικού λαού και άλλων λαών την Νότιας Ευρώπης, ζήτησε επίσης ‘οι σημαίες των υπερχρεωμένων κρατών να κυματίζουν μεσίστιες στα κτίρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης’.

 

Με δεδομένα τα παραπάνω, πως απαντά η Κομισιόν και ο Πρόεδρός της, σε όσους Επιτρόπους ή και υπαλλήλους της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας, που με υπεροπτικό και αλαζονικό τρόπο, όχι μόνο υπερβαίνουν κατάφωρα τις αρμοδιότητες και τον θεσμικό τους ρόλο, όχι μόνο δεν σέβονται τις θυσίες των λαών της Ευρώπης, αλλά εκστομούν ύβρεις που προσβάλουν τις ευαισθησίες και δικαιώνουν όσους στη χώρα μου, μιλάμε για ένα νέο είδος κατοχής.» 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 176 guests και κανένα μέλος