Το θέμα εισήγαγε ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας, ο οποίος με λίγα λόγια παρουσίασε την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος σήμερα και τις προοτικές που ανοίγονται. Μεταξύ άλλων είπε:...

 

Κατά πλειοψηφία πέρασε ο προϋπολογισμός στη Βάρη

Το θέμα εισήγαγε ο Δήμαρχος Παν. Καπετανέας, ο οποίος με λίγα λόγια παρουσίασε την κατάσταση που βρίσκεται ο Δήμος σήμερα και τις προοτικές που ανοίγονται. Μεταξύ άλλων είπε:

«Πολλά πράγματα δεν θα πω.  Το περασμένο συμβούλιο, ίσως και κάποιες εφημερίδες ανταποκρίθηκαν αρνητικά στην εισήγησή μου στο Τεχνικό Πρόγραμμα. Όμως η πραγματικότητα είναι μία· εγώ τη λέω και την ξαναλέω. Αν έχεις λεφτά κάνεις τεχνικό πρόγραμμα. Αν δεν έχεις λεφτά, προσπαθείς να συμμαζέψεις τα πράγματα ή να αυξήσεις τις επιχορηγήσεις από την κεντρική εξουσία, τους ειδικούς φόρους ή τα ευρωπαϊκά προγράμματα.

Εμείς κάνουμε προϋπολογισμό και ανταποκρινόμαστε στις συντηρήσεις  στα συνεχιζόμενα έργα, που είχε ξεκινήσει η προηγούμενη Δημ. Αρχή. Και ξεκινάμε ένα φιλόδοξο πρόγραμμα που σαν κύρια βάση του έχει πολλά στοιχεία ανεβάσματος όσον αφορά τον πολιτισμό και την κοινωνική μέριμνα. Και ελπίζουμε ότι κάθε ημέρα με τις υπηρεσίες και με αυτά που ισχύουν σ' όλη την Ελλάδα, να συγκεντρώσει ο Δήμος τα έσοδα που χρειάζεται. Γιατί αυτά που δικαιούμαστε ως Δήμος θα τα διεκδικήσουμε.

...Φέτος είμαστε συγκρατημένοι για να τακτοποιήσουμε τα χρέη των προηγούμενων ετών. Αντιμετωπίζουμε πιο σοβαρά και πιο ώριμα την κατάσταση σήμερα.

Θα μου πείτε "ένα χρόνο τί έκανες". Δεν κάναμε πολλά πράγματα· ήταν ένας χρόνος δύσκολος, πολλά δεν ξέραμε, τα μάθαμε στην πορεία του χρόνου· αρχίσαμε να τα εφαρμόζουμε.

...Πιστεύω ότι από τον Απρίλιο και μετά θα έχουμε μία άλλη εξέλιξη όσον αφορά τα έσοδα του Δήμου και φυσικά θα διοχετευθούν σε έργα μέσα στο Δήμο.

Ο τ. δήμαρχος Δημ. Αναστασίου, έπιασε τον προϋπολογισμό βήμα βήμα. Από τα πολύ μικρά κονδύλια έως και τα μεγάλα, θέτοντας ερωτήσεις για τα έσοδα και τα έξοδα, για το δάνειο που πήραν, για τα τέλη και για τα πρόστιμα.

Κατέληξε δε λέγοντας ότι "το άγχος να τον τελειώσετε γρήγρα για να τον φέρετε εγκαίρως, σας δημιούργησε μία προχειρότητα και σε πολλά σημεία είναι πλασματικός. Δεν θα τον ψηφίσω».

Σαφής, συγκεκριμένος και λιγόλογος ο Αν. Ιγγλέζος. "Ο προϋπολογισμός αυτός κύριε Δήμαρχε, για μένα αναπτυξιακός δεν είναι.

 Σε ποια κατηγορία ανήκουμε; Είμαστε Δήμος των 18 εκατομμυρίων, των 11 εκατ. των βεβαιωμένων ή των 16 εκατομμυρίων; Να πω πως δεν γνωρίζετε· ένα χρόνο μάθατε. Ησασταν και 4 χρόνια εδώ, που καταψηφίζατε τους προϋπολογισμούς, γιατί δεν ήσασταν σε θέση να δεχθείτε την ανάπτυξη που οι δημοτικές αρχές πρότειναν τότε.

Δεν θα ψηφίσω, γιατί πέρυσι ψηφίσαμε...»

Ο Δ. Κυπριώτης σημείωσε ότι ο τρόπος που επέλεξε να ξεκινήσει και ο Δ. Αναστασίου ήθελε να δείξει την προχειρότητα στη σύνταξη του προϋπολογισμού.

«Εχω σημειώσει σαράντα λάθη», επεσήμανε ο Δ. Κυπριώτης και συνέχισε να επισημαίνει κωδικούς και νούμερα. Για την επισκευή κάδων που βρίσκονται σε "νεκροταφείο" στο Χέρωμα, για τη Βοήθεια στο Σπίτι που τη δίνουν σε γειτονικό Δήμο... και έκλεισε καταψηφίζοντάς τον.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 128 guests και κανένα μέλος