Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποτραπούν οι όποιες περικοπές, ιδίως εν μέσω έντονης οικονομικής αβεβαιότητας, αστάθειας των γεωργικών αγορών και διαρκούς συρρίκνωσης του γεωργικού εισοδήματος.

Με τροπολογίες των Ευρωβουλευτών Γιώργου Παπαστάμκου και Σπύρου Δανέλλη, οι οποίες υιοθετήθηκαν από τα μέλη της Επιτροπής Γεωργίας, ζητείται η επαναφορά των πιστώσεων στις περιπτώσεις όπου το Συμβούλιο Υπουργών είχε προβεί σε περικοπές στις δαπάνες και στις διαρθρωτικές δράσεις για τη γεωργία.

Μεταξύ άλλων, επισημαίνεται η επαναφορά των κονδυλίων σε γραμμές του προϋπολογισμού ιδιαίτερου ελληνικού ενδιαφέροντος που αφορούν σε:
― μέτρα βελτίωσης της ποιότητας στον τομέα του ελαιολάδου,
― πρόγραμμα προώθησης της κατανάλωσης φρούτων στα σχολεία,
― χορήγηση γάλακτος στους μαθητές,
― εθνικά προγράμματα στήριξης και λοιπά μέτρα στον αμπελοοινικό τομέα,
― προγράμματα προώθησης των γεωργικών προϊόντων,
― στρεμματική ενίσχυση για το βαμβάκι,
― ειδική στήριξη (άρθρο 68)
— Συνδεδεμένες άμεσες ενισχύσεις.
Επίσης, απορρίφθηκε η τροπολογία Βρετανού ευρωβουλευτή, ο οποίος εισηγείτο τον μηδενισμό των πόρων για το Κοινοτικό ταμείο καπνού.
Σύμφωνα με τους Έλληνες Ευρωβουλευτές θα πρέπει να διασφαλισθεί το ύψος τουλάχιστον των αρχικών προτάσεων στο σχέδιο προϋπολογισμού, οι οποίες βασίζονται σε πραγματικές ανάγκες.
Σε κάθε περίπτωση, θα πρέπει να αποτραπούν οι όποιες περικοπές, ιδίως εν μέσω έντονης οικονομικής αβεβαιότητας, αστάθειας των γεωργικών αγορών και διαρκούς συρρίκνωσης του γεωργικού εισοδήματος.

Η Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου δε συμμερίζεται τις εκτιμήσεις της Κομισιόν για σταθερές και ευνοϊκές τάσεις στις αγορές γεωργικών προϊόντων και, ως εκ τούτου, ζητεί από αυτήν να επιβλέπει τις εξελίξεις και να είναι έτοιμη να δράσει άμεσα και αποτελεσματικά μέσω των απαραίτητων μηχανισμών παρέμβασης στην αγορά, όπως για παράδειγμα στον τομέα του ελαιολάδου.

Αφήστε σχόλιο...

Προσεχή Γεγονότα

Τετ Αυγ 05 @21:00 - 09:00PM
"Πέρσες"
Πεμ Αυγ 06 @20:00 - 08:00PM
Αντιγόνη
Σαβ Αυγ 15 @21:00 -
Χορευτικά σόλι

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 394 επισκέπτες και κανένα μέλος