Σοβαρότατο το θέμα, αφού εξαρτάται η τύχη των παιδιών που αθλούνται για την επόμενη σεζόν· μαζικού και πρωταθλητικού αθλητισμού. Κατάμεστη η αίθουσα από κόσμο.

Ο Δήμαρχος επαναλήφθηκε άλλη μια φορά, στα όσα είπε για τα Σωματεία, λές και είχε κασέτα, κάτι που το επεσήμανε και ο δημ. σύμβουλος Κ. Πασακυριάκος.

eidisi1_athlitikaΟτι ενδιαφέρεται για όλα τα παιδιά της Βούλας, για να μην κοιτάνε από τα “κάγκελα” και δεν μπορούν να αθληθούν και άλλα τέτοια πονόψυχα...

Επανέλαβε ότι θα φτιάξει Ακαδημίες και μέσα από τις Ακαδημίες θα προσφέρει δωρεάν αθλητισμό. Αλλά όλα αυτά στον αέρα· χωρίς να έχει κατατεθεί κανένα σχέδιο όπως επεσήμαναν πολλοί σύμβουλοι.

Οτι οι εγκαταστάσεις δεν είχαν πυροσβεστήρες (είχαν αλλά δεν είχαν αναγομωθεί, όπως ακούστηκε στην αίθουσα), ότι υπήρχαν σπασμένα τζάμια...

 

 

Σημειωτέον ότι τα αθλητικά Σωματεία πρέπει μέχρι τέλος του Ιουλίου, να δηλώσουν την έδρα τους προκειμένου να δρομολογηθούν τα διάφορα αθλήματα από τα ανώτερα όργανά τους, πράγμα που φαίνεται μάλλον χλωμό.

Ο Γρ. Κωνσταντέλλος, στην εισήγησή του ως εκπρόσωπος των αιτούντων, αναφέρθηκε στις αιτιάσεις του Δημάρχου επισημαίνοντας μεταξύ άλλων:

...Γνωρίζοντας το θέμα θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε δύο πολύ βασικές αρχές. Η επίκληση της νομιμότητας είναι απόλυτη και καθολική. Πρέπει να ισχύει παντού για όλες τις δράσεις μας, για οτιδήποτε πράτουμε μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο. Και το λέω αυτό γιατί μέσα στο πρώτο εξάμηνο βλέπουμε μία νομιμότητα με ανάλογες ελαστικότητες για τη Βάρη, για τη Βούλα, για τη Βουλιαγμένη.

Η νομιμότητα δεν προσδιορίζεται ανάλογα με πού θέλουμε να πάμε εμείς το καράβι. Η νομιμότητα είναι απόλυτη.

Με ένα πάρα πολύ ωραίο τέχνασμα νομικίστικου χαρακτήρα, ερχόμαστε να αντιπαρατεθούμε με ένα κείμενο που εγχειρίστηκε σε όλους τους Δημ. συμβούλους, σήμερα, ένα υπόδειγμα λειτουργίας Νομικού Προσώπου αθλητικών εγκαταστάσεων (1362/2001 επί Φλωρίδη) που είχε δημοσιευτεί ως οδηγός σε ΦΕΚ, και το παρουσίασε ως Το Νόμο περί αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αυτό το οποίο λοιπόν λέει είναι ένα υπόδειγμα που έβγαλε το Υπουργείο, ότι μπορείτε να το κάνετε και έτσι. Και συγχρόνως είναι για να δημιουργήσουμε νομικά πρόσωπα, που το κάθε πρόσωπο θα διαχειρίζεται και έναν αθλητικό χώρο.

Η λογική της νομιμότητας και της παρανομίας, της θεσμικότητας του νομικού κυρίαρχου νόμου έτσι οπως τον επικαλείται ο κ. Δήμαρχος (τον έχω ψάξει και δεν τον έχω βρει πουθενά) προβλέπει συγκεκριμένα πράγματα τα οποία έχουν εφαρμοστεί κατά κεραία στους δημοτικούς αθλητικούς οργανισμούς του πρώην Δήμου Βούλας και Βάρης.

Ολα αυτά τα οποία εισηγείται ο νομοθέτης, είναι αυτά τα οποία γίνονταν.

 

Αναφέρθηκε “στους νταβατζήδες” που ονόμασε ο Δήμαρχος και του ζήτησε να τους κατονομάσει για να μάθει και το σώμα και οι δημότες ποιοί είναι οι “νταβατζήδες” μέσα στους αθλητικούς συλλόγους.

Οσο για τις εγκαταστάσεις που αναφέρθηκε ο Δήμαρχος ότι είχαν προβλήματα (σπασμένα τζάμια κλπ.), εξήγησε ότι κάθε χρόνο επισκευάζονται).

Μίλησε για περιουσία του Δήμου.

Ο Κωνσταντέλλος επεσήμανε ότι οι Ακαδημίες των Δήμων δεν δικαιούνται να συμμετέχουν σε πρωταθλήματα. Και ακόμη ότι οι Σύλλογοι μέχρι τις 29 Ιουλίου πρέπει να καταθέσουν τις έδρες τους, προκειμένου να ξεκινήσει η επόμενη σεζόν. (Διαβάστε σχετικό Δελτίο Τύπου που μας απέστειλε, κάνοντας κλικ εδώ)

 

Τέλος διάβασε σχέδιο απόφασης των μειοψηφιών πλην του Κάσδαγλη (ο οποίος παρεπιπτόντως έχει εξαφανιστεί) και με μία επιπλέον συμπλήρωση του Κ. Πασακυριάκου.

 

Στην αίθουσα υπήρχε μεγάλη ένταση από τον κόσμο που είχε έρθει να ακούσει και να μάθει τί μέλλει γενέσθαι με τα παιδιά τους.

Ο Πρόεδρος αρνιότανε πεισματικά οποιαδήποτε παρέμβαση. Και θα το καταλαβαίναμε αν τους έδινε τη δυνατότητα να μιλήσουν, αφού μιλήσουν οι σύμβουλοι, αλλά ο Πρόεδρος αναφερόταν σε κανονισμούς και κανόνες, που οι ίδιοι ψηφίζουν και που απαγορεύουν την έκφραση στον πολίτη!   “Εκανε απόκλιση από τον κανονισμό”, όπως είπε ο πρόεδρος και έδωσε το δικαίωμα(!) στους εκπροσώπους των σωματείων να μιλήσουν!!!

Μίλησαν στη συνέχεια πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι των Σωματείων “Αναγυρούς”, “Πρωτέας” και “Αρης Βούλας”, μετα από αίτημα δημοτικών συμβούλων.

 

Ο Παν. Καπετανέας απευθύνθηκε στους συμβούλους της πλειοψηφίας, τονίζοντας τον αυταρχισμό του Δημάρχου όσον αφορά τους φορείς και του Προέδρου, όσον αφορά στη διαδικασία της συνεδρίασης.

Τόνισε δε: «Το μέλλον του αθλητισμού είναι αβέβαιο. Ηδη έχουν φύγει προπονητές από Συλλόγους. Αθλητές φεύγουν από την περιοχή. Εγώ απευθύνομαι στους συμβούλους της συμπολίτευσης που τον έβγαλαν Δήμαρχο. Τους τονίζω ότι δεν έχουν καμία υποχρέωση στο Δήμαρχο. Αυτή τη στιγμή, εσείς παίρνετε την ευθύνη. Εχετε ασχοληθεί πολλοί από εσάς με τα αθλητικά Σωματεία.

Ο Δήμαρχος κάνει λάθος. Σταματήστε τον. Δεν πάει καλά σ’ αυτό το θέμα.

Η κοινωνία σας έστειλε εδώ και πρέπει να πάρετε θέση· έχετε ευθύνη».

Καταλήγοντας ο Παν. Καπετανέας πρότεινε να αναβληθεί το θέμα και να συναντηθούν οι φορείς για να καταλήξουν χωρίς να διακοπεί η λειτουργία τους.

 

Ενάμισυ μήνα συζητάμε...

 

Ο εκπρόσωπος της “Λαϊκής Συσπείρωσης” Κώστας Πασακυριάκος επεσήμανε ότι και πριν από ενάμισυ ακριβώς μήνα, στο Δημοτικό Συμβούλιο 6/6, συζητούσαμε ακριβώς τα ίδια πράγματα.

Δεν έχουμε δει ένα σχέδιο με συγκεκριμένους άξονες για το τι θα συμβεί με τα δύο βασικά προβλήματα του αθλητισμού, του μαζικού και του σωματειακού αθλητισμού.

Δεν έχει κατατεθεί κανένα απολύτως συγκεκριμένο σχέδιο. Αυτό κατά τη γνώμη μου, είναι ένα πολύ κρίσιμο ζήτημα, όσον αφορά τα επιχειρήματα από τη Δημοτική Αρχή για το τί θα κάνει. Δεν ακούσαμε τίποτα καινούργιο.

Να καθίσουμε κάτω, Δήμαρχε αν θέλεις, όλες οι παρατάξεις για να δούμε πώς θα συνεχίσουν να λειτουργούν απρόσκοπτα και να προετοιμαστούν οι Σύλλογοι σε κάποια από τα αθλήματα.

Ζήτησε δε από τον πρόεδρο να δώσει το λόγο στα Σωματεία που τον έχουν ζητήσει για να ακούσουν και οι σύμβουλοι κάποια πράγματα που χρειάζονται.

 

Ο Ν. Ζαχαράτος, δήλωσε ότι πιστεύει στον συλλογικό αθλητισμό, γιατί έχει κάνει πολλά χρόνια πρωταθλητισμό, αλλά στο Δ. Συμβούλιο συζητούσαν «πώς παραχωρείται η περιουσία του Δήμου που εχει να κάνει με αθλητικά γήπεδα και υποδομές για χρήση τους σε συλλόγους και αθλητικούς φορείς.

...Αυτά ρυθμίζονται με νόμους. Δεν νοείται διάθεση δημοτικής περιουσίας χωρίς να υπάρξει κάποια διαδικασία υποβολής προσφορών...», είπε και στο διάλειμμα δέχτηκε την μήνιν όλων των παρευρισκομένων.

Σ.Σ.: Τί είναι τα αθλητικά σωματεία Νίκο. Ρεστωράν για να δώσουν προσφορές και να κάνεις συμβόλαια μίσθωσης;

 

 

Ο Γιάννης Νιτερόπουλος, “νταβατζής” του αθλητισμού κατά το δήμαρχο, αφού τριάντα χρόνια έχει προσφέρει τα μέγιστα στον αθλητισμό της Βούλας, εξήγησε ότι τα Σωματεία έκαναν μία αίτηση κάθε χρόνο για παραχώρηση χώρων ετησίως και αυτοδίκαια μετά από τη λήξη της περιόδου, οι αθλητικές εγκαταστάσεις περιήρχοντο στον Αθλητικό Οργανισμό του Δήμου.

Αν δεν επικρατήσει η λογική, στο νέο όργανο, δεν θα πάει καλά, επεσήμανε.

Οσο για τη ρήση του Δημάρχου, που θέλει τα 20.000 παιδιά του Δήμου να αθλούνται ελεύθερα στα γήπεδα, ο Γ. Νιτερόπουλος εξήγησε ότι «δεν υπάρχουν αθλητικοί χώροι για 20.000 παιδιά· και μ’ αυτό θα έπρεπε να ασχολούμαστε. Γιατί έχουμε μία πίτα και προσπαθούμε να την κόψουμε σε ένα εκατομμύριο κομμάτια· θα πεινάσουμε όλοι. Θα πεθάνουμε», εξήγησε.

«Ο κ. Κωνσταντέλλος έκανε μια πάρα πολύ καλή τοποθέτηση πάνω στο Σωματειακό αθλητισμό» επεσημανε. Ο μαζικός είναι θάρθω σήμερα, μετά θα σταματήσω, θα ξανάρθω σε δέκα ημέρες... Δεν είναι έτσι ο Σωματειακός αθλητισμός.

Δεν πρέπει επ’ ουδενί να στραγγαλίσουμε τα αθλητικά σωματεία, κατέληξε.

 

Τον τιμώρησαν....

 

Ετσι όταν ήρθε το 25ο θέμα που αφορούσε τον «ορισμό μελών του Δ.Σ του Ν.Π.Δ.Δ “Οργανισμός Αθλητισμού-Πολιτισμού και Παιδικής Αγωγής Δήμου Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης”», για δεύτερη φορά απέκλεισαν από τους χώρους του τον Γ. Νιτερόπουλο, ο οποίος αυτοπροτάθηκε, αλλά ...καταψηφίστηκε από την παράταξή του (της πλειοψηφίας) που τον “απέβαλε” για δεύτερη φορά.

Και είναι απορίας άξιο, πώς είναι δυνατόν να αυτοπροτείνεται δύο φορες για ένα αξίωμα, που το γνωρίζει πάρα πολύ καλά, σύμβουλος της πλειοψηφίας και να του αρνειται επίμονα. Και είναι ακόμη πιο αξιοπερίεργο, ότι όλα τα νομικά πρόσωπα ή επιτροπές του Δήμου, απαρτίζονται στην συντριπτική τους πλειοψηφία με συμβούλους της Βουλιαγμένης!

Αυτό θα πρέπει να το εμπεδώσουν οι σύμβουλοι που προέχονται από την πόλη της Βούλας. Εχουν υποχρέωση στους 40.000 κατοίκους της.

 

Ο Γιάννης Σκουμπούρης θεωρεί προσχηματικές, τις ατέλειες στις αθλητικές εγκαταστάσεις που επικαλέστηκε ο Δήμαρχος (σπασμένα τζάμια κ.ά. που μπαίνουν σε μια μέρα).

«Δεν χαλάς τη ζωη ολόκληρων οικογενειών για ένα καλοκαίρι με τέτοιες αιτιάσεις. Διότι τα περισσότερα παιδιά πήγαιναν εκεί. Και τί έκαναν τα παιδιά που δεν πήγαν να αθληθούν· γύριζαν στις καφετέριες κι από εδώ και από εκεί. Τα σωματεία παίζουν και έναν κοινωνικό ρόλο.

Ενα σύστημα δούλευε και το χαλάσαμε. Ολο το κομμάτι του αθλητισμού, θεωρώ ότι το έκαναν τα Σωματεία», επεσήμανε ο Γ. Σκουμπούρης.

Και πρότεινε: Ας σχεδιάσει τα νέα προγράμματα, ας τα δείξει στην κοινωνία, αλλά να αφήσει τα Σωματεία να συνεχίσουν να δουλεύουν.

 

Αμισθοι υπάλληλοι του Δήμου οι ασχολούμενοι

με τα αθλητικά σωματεία

 

eidisi1_atlhtika-papanikolaouΤρεις Δήμαρχοι έχτισαν το γήπεδο και το αθλητικό κέντρο της Βάρης για να αθλείται ο Αστέρας. Ο σημερινός δήμαρχος τί θα κάνει; αυτό ήταν εν κατακλείδι, το απόσταγμα της ομιλίας του προέδρου του Σωματείου “Αναγυρούς”, Παπανικολάου.

Αναφέρθηκε στους αγώνες που έκαναν οι Βαριώτες για να γίνει γήπεδο, το Ιατρικό Κέντρο και το Αθλητικό κέντρο.

Οι Βαριώτες παραχώρησαν τα “αλώνια”, ο δήμαρχος Μπαγλατζής μπήκε μπροστά με τη μπουλντόζα, γιατί ορισμένοι είχαν αντιρρήσεις, και σε μια ημέρα το είχαν ισοπεδώσει.

“Ετσι ο Αστέρας μπήκε στο σπίτι του”, δήλωσε ο Δ. Αναστασίου όταν το εγκαινίαζε ως δήμαρχος.

Γιατί ο Δήμος τα βάζει μ’ αυτούς τους εθελοντές, που δίνουν χωρίς να παίρνουν δουλεύοντας με τα αθλητικά σωματεία. Τους άμισθους υπαλλήλους του Δήμου; αναρωτήθηκε ο πρόεδρος του Αναγυρούντα.

 

Ο πρόεδρος του “Πρωτέα” Χρ. Βασιλειάδης, μίλησε για συναίνεση, αν και δεν την είδε, αφού όπως είπε ότι προσπάθησε κατ’ επανάληψιν να έρθει σε επαφή με το Δήμαρχο να τον ενημερώσει, αλλά δεν τα κατάφερε.

“Δεν είμαι νταβατζής κ. Πρόεδρε. Αν όμως είναι νταβατζιλίκι αυτό που κάνω στον Πρωτέα, είμαι περήφανος που είμαι νταβατζής”, δήλωσε απαντώντας στις άστοχες φράσεις του Δημάρχου.

Εκείνο που μας ενδιαφέρει είναι να μπορέσει να προχωρήσει ο Σύλλογος. Ο οποίος χρειάζεται προγραμματισμό. Δεν γίνονται στον αέρα αυτά τα πράγματα.

Το 30% των παδιών 180 από τα 600 δεν πληρώνουν, είτε γιατί έχουν δηλώσει αδυναμία, είτε γιατί προέρχονται από πολύτεκνες οικογένειες, κατέληξε απαντώντας στην “ελεύθερη είσοδο” του δημάρχου.

 

Ο Στ. Πλακαντωνάκης, στυλοβάτης του πινγκ - πονγκ που έχει αναδείξει και τον μαζικό αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό, μεeidisi1_athlitika-plakantonakis ιδιαίτερες συμμετοχές και επιτυχίες, με πόνο ψυχής, κατέθεσε:

Παρακαλώ να έχουμε μια συγκεκριμένη απάντηση. Πρέπει να δηλώσουμε συμμετοχή στα πανελλήνια πρωταθλήματα. Για να γίνει αυτό πρέπει να έχουμε την παραχώρηση της χρήσης της αίθουσας για ένα χρόνο, όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Χωρίς αυτό δεν μπορούμε να δηλώσουμε συμμετοχή.

Ξεκινάει η προετοιμασία της ομάδας, χρειαζόμαστε χώρους. Χρειαζόμαστε στίβο. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποιο γήπεδο; Τί θα κάνουμε. Μπορείτε σήμερα σαν Δ.Σ. να δώσετε απάντηση στα δύο αυτά ζητήματα;

 

Δεν πρόκειται να μπείτε!

 

«Οποιαδήποτε παραχώρηση γίνει, θα είναι σε νόμιμο κτίριο», απαντάει ο Δήμαρχος.

Δηλαδή ποτέ, αφού όπως είπε και ο Γρ. Κωνσταντέλλος, ακόμη και το κλειστό της Βούλας, εκεί που χτίστηκε δεν έχει γίνει τροποποίηση ρυμοτομικού.

Σ.Σ.: Ολη την προσήλωση στη νομιμότητα, την έβγαλε στα αθλητικά σωματεία ο Δήμαρχος, ενώ γύρω του βοούν τα παράνομα...

Τέλος ο πρόεδρος έβαλε σε ψηφοφορία πρόταση του Δημάρχου, παρακάμπτοντας διαδικασίες, όπως επεσήμανε επίμονα ο Γιάννης Σκουμπούρης χωρίς να εισακουστεί. Διότι υπήρχε κύρια πρόταση από την μειοψηφία, η οποία άλλωστε είχε ζητήσει τη συνεδρίαση, η οποία δεν μπήκε καν σε ψηφοφορία.

Ποια ήταν η πρόταση του Δημάρχου;

«Να αποφασίσει ο Αθλητικός Οργανισμός»! Δηλαδή αυτό που ο νόμος επιβάλει και δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Και αφού ψήφισαν με “στρατιωτική πειθαρχία” η πλειοψηφία τα αυτονόητα(!) Αποφασίζουμε ότι δεν θα αποφασίσουμε εμείς, το οξύτατο πρόβλημα που έχει δημιουργήσει ο Δήμαρχος με την εμμονή του, γίνεται ακόμη οξύτερο, αφού τα Σωματεία πρέπει να αρχίσουν να ετοιμάζονται.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 147 guests και κανένα μέλος