Αδυναμία καταβολής ανταλλάγματος για χρήση αιγιαλού, δηλώνουν εικοσιοκτώ Δήμοι της χώρας με κοινή επιστολή τους που απευθύνουν στους αρμόδιους Υπουργούς, στους βουλευτές και στον Περιφερειάρχη.

Η επιστολή αυτή εστάλη ως απάντηση στο έγγραφο από 19/5/11 της Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Περιουσίας και Εθνικών Κληροδοτημάτων – Δ/νση Δημόσιας Υπηρεσίας – Τμήμα Β΄ (Αιγιαλού – Παραλίας), που τους κοινοποίησε στις 30 Ιουνίου η eidisi_paralia_1Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής.

Με δυο λόγια ζητάνε από τους Δημους το 20% των εσοδων από την παραχώρηση χρήσης κοινόχρηστων χώρων αιγιαλού και παραλίας. Και ο εκβιασμός: αν δεν τα στείλουν να στείλουν άμεσα τους ισολογισμούς τους!

Προφανώς δεν γνωρίζουν οι ιθύνοντες ότι η παραχώρηση χρήσης μιας παραλίας κοινόχρηστης και κοινόκτητης δεν αποφέρει κέρδη, γιατί είναι όπως έτσι πρέπει να είναι - ελεύθερες στον πολίτη. Και οι παραλίες πρέπει να καθαρίζονται και να διατηρούνται ευπρεπισμένες.

Ετσι λοιπόν οι 28 Δήμαρχοι των αντίστοιχων Δήμων, σημειώνουν μεταξύ άλλων στην επιστολή τους:

Ισολογισμών και να προχωρήσουμε στην καταβολή του εν λόγω ανταλλάγματος.

Επειδή τα χρήματα που καταβάλλουμε κάθε χρόνο προκειμένου οι παραλίες μας να είναι καθαρές προς χρήση των λουομένων (απομάκρυνση σκουπιδιών, μπάζων, φυκιών, πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα των ακτών, πρόσληψη ναυαγοσωστών κλπ.) είναι πολλά και επειδή ήδη και φέτος, με την εφαρμογή της Διοικητικής Μεταρρύθμισης «Καλλικράτης» και στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν ληφθεί λόγω της οικονομικής κρίσης, η τακτική επιχορήγηση προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης έχει μειωθεί επιπλέον κατά 30% σε σχέση με πέρσι, σας ενημερώνουμε ότι αδυνατούμε να καταβάλλουμε το παραπάνω τέλος.

Για τους παραπάνω λόγους, παρακαλούμε όπως εξετάσετε τη δυνατότητα να μην επιβληθεί το συγκεκριμένο τέλος για τη φετινή περίοδο και να μην προβείτε στην ανάκληση της παραχώρησης της χρήσης του αιγιαλού.

Οι πολίτες – λουόμενοι αναγνωρίζουν μόνο τους Δήμους ως υπεύθυνους για την καθαριότητα και την ομαλή λειτουργία των ακτών και αυτήν την περίοδο καταβάλλουμε μεγάλη προσπάθεια για να διατηρήσουμε τις ακτές καθαρές με υπέρογκο κόστος και σημαντικές δαπάνες για το σκοπό αυτό.

Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων για τη θετική σας ανταπόκριση και είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε επιπλέον πληροφορία ή διευκρίνιση.

Μεταξύ των Δήμων που υπογράφουν είναι και οι Δήμοι της Ανατ. Αττικής:

ΔΗΜΟΣ 3Β
ΔΗΜΟΣ ΕΛΕΥΣΙΝΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΚΡΩΠΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΑΘΩΝΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΙΚΕΡΜΙΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
ΔΗΜΟΣ ΣΠΑΤΩΝ-ΑΡΤΕΜΙΔΟΣ
ΔΗΜΟΣ ΩΡΩΠΟΥ
Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 76 guests και κανένα μέλος