Συζητώντας το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βούλας, την περασμένη Δευτέρα 17/12 οι πτέρυγες της μειοψηφίας το χαρακτήρισαν μη αναπτυξιακό, διαχειριστικό, χωρίς προοπτική. Ο Δήμαρχος έχει διαφορετική γνώμη...  

Πέρασε μόνο με την πλειοψηφία το Τεχνικό Πρόγραμμα Βούλας

Συζητώντας το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Βούλας, την περασμένη Δευτέρα 17/12 οι πτέρυγες της μειοψηφίας το χαρακτήρισαν μη αναπτυξιακό, διαχειριστικό, χωρίς προοπτική. ΟΔήμαρχος έχει διαφορετική γνώμη.

Ετσι, και οι τρεις πτέρυγες της μειοψηφίας το καταψήφισαν.

Ιδιαίτερα ενοχλημένος ο δήμαρχος, με τις πολλές ερωτήσεις της Τσιριγώτη και της Καραγιάν, αγανακτούσε για το "βομβαρδισμό"ερωτήσεων.

Η Ηλέκτρα Τσιριγώτη, αφού έκανε μία εκτενή αναφορά στο τεχνικό πρόγραμμα, με παρατηρήσεις και επισημάνσεις στα έργα που δεν είναι έργα... τόνισε ότι θα ήθελε να δει από πού «προκύπτουν οι πόροι που ερχόμαστε να διαχειριστούμε. Το τεχνικό Πρόγραμμα είναι 9 εκατ.ευρώ. και εγώ έχω όλη την καλή πρόθεση να σας πιστέψω. Από πού προκύπτουν αυτά τα χρήματα και όλα αυτά που συζητάμε ως προοπτικές; Είναι πραγματικά προοπτικές ή τις βάζουμε γιατί ευχόμαστε να γίνουν ενώ στην πραγματικότητα δεν μπορούν να γίνουν. Και έχω αυτή την αίσθηση. Βλέπω μία περιγραφή καθαρά συντήρησης, (να πάρουμε χαρτί, να πάρουμε πετρέλαιο, να πάρουμε...). Ηθελα να δω ποιες είναι οι υποχρεώσεις του Δήμου όσον αφορά τα πράγματα που χρειάζονται για να συντηρηθεί ο Δήμος. Θα έπρεπε όμως να είναι έργα που αφορούν συνήθεις εργασίες του Δήμου (πεζοδρόμια, αναπλάσεις κλπ.); Καθόμαστε εδώ και συζητάμε αν θα πρέπει να πάρουμε λιπαντικά για τα αυτοκίνητα; Εγώ δεν θεωρώ ότι είναι μεγάλο έργο το Δήμου, η ανάπλαση μιας πλατείας ή η πλακόστρωση των πεζοδρομίων· αυτό είναι απλά διαχείριση. Επειδή αισθάνομαι ότι αυτή η πόλη αναπτύσσεται, μεγαλώνει μέρα με τη μέρα ήθελα να δω μια προοπτική...

Ολοκληρώνοντας είπε ότι:«κάνοντας αποτίμηση βλέπω ότι τα αναπτυξιακά έργα είναι πολυ κάτω του 20% του Τεχνικού Προγράμματος. Δεν υπάρχει παράθυρο προοπτικής ενός αναπτυξιακού έργου. Θα ήθελα, κάπου στο βάθος να υπάρχει ένα παράθυρο κι αυτό το παράθυρο δεν το βλέπω». Αυτός ήταν και ο λόγος όπως δήλωσε, που  καταψήφισε το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Η Νανά Καραγιάν,  αναφερόμενη στο τεχνικό πρόγραμμα, επεσήμανε ότι παρά το ότι ζήτησαν τις θέσεις του συνδυασμού και έστειλαν 39 προτάσεις, δεν ελήφθησαν καθόλου υπόψιν· ούτε μία.

Αναφερόμενη στα σχολεία μίλησε για το 3ο Γυμνάσιο, που δεν το βλέπει ούτε σαν προοπτική μέσα στο Τ.Πρ., το 5ο  Δημοτικό και 6ο Νηπιαγωγείο που πέρυσι στην ίδιο συνεδρίαση λέγατε ότι έχουν συσταθεί και είναι εύκολο να γίνουν γιατί υπάρχουν οικόπεδα στην Εξοχή· ούτε κι αυτά τα βλέπω.

Αθλητικούς χώρους δεν βλέπω τίποτα, Κολυμβητήριο τίποτα...

Κατασκευή ομβρίων

Κατασκευή ομβρίων δευτερεύοντος δικτύου.  Αυτό το έργο το είχαμε και πέρυσι με το ίδιο ποσό (1.770.000ευρώ) και το θεωρώ μεγάλης σημασίας. Το έχετε και πάλι στα έργα προοπτικής, ενώ είναι έργο ζωής για τους κατοίκους, αφού τα νερά μπαίνουν μέσα στα σπίτια τους με κάθε βροχή.

Ανάπλαση της πλατείας Ηρώου;

Απορία εξέφρασε η Νανά Καραγιάν γιατί ξηλώθηκε η πλατεία Ηρώου. «Μια χαρά πλατεία ήταν εκεί που κάνουμε την παρέλαση. Είναι απορία μου αλλά και πολλών κατοίκων. Τί είχε αυτή η πλατεία που έπρεπε να  ξηλωθούν οι πλάκες, τα αγάλματα... Δεν μπορώ να φανταστώ τι θα μπει εκεί. Και για να τη φτιάξετε παίρνετε ένα κονδύλι 200.000 ευρώ από το "Θησέα"!».

...«Η Κόδρου και Θεσσαλίας θα μας κοστίσει 700.000 ευρώ, ενώ η Αγία Βαρβάρα με 500.000 ευρώ φτιάχνει ολόκληρο δίκτυο με μια σειρά δρόμων...», κατέληξε η Νανά Καραγιάν.

Ναι, με τρεις προϋποθέσεις

Η παράταξη του Πέτρου Θανόπουλου, όπως τοποθετήθηκε ο Γιάννης Σκουμπούρης, έθεσε τρεις προϋποθέσεις για να ψηφίσουν το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Επεσήμανε ότι λείπει το στοιχείο της ιεράρχησης· δεν δίνει προτεραιότητες.

Οι όροι που έθεσαν είναι:

1. Ωρίμανση για τους τρεις άξονες, με μελέτες για υπογειοποίηση.

2. Δέσμευση για αθλητικούς χώρους και

3. Λύση του κυκλοφοριακού στην πλατεία.

Ο Δήμαρχος δέχθηκε, το πρώτο και το τρίτο θέμα, αλλά διαφώνησε στο δεύτερο. Δηλαδή στη δέσμευση συγκεκριμένου χώρου για αθλητικές εγκαταστάσεις.

Συστάθηκε Επιτροπη για τα ΑΜΕΑ, μετά από πρόταση της Ν. Καραγιάν σε προηγούμενο συμβούλιο. Υπήρχε ήδη μία επιτροπή Κοινωνικής Πρόνοιας, η οποία διευρύνθηκε και με άλλα πρόσωπα.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 143 επισκέπτες και κανένα μέλος