Ο Δήμος Μαρκοπούλου ενημερώνει τους πολίτες ότι σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας το τετραήμερο 15 - 19 Ιουλίου 2011 αναμένονται ιδιαίτερα υψηλές θερμοκρασίες - καύσωνας.

 

Για την καλύτερη προστασία τους, καλούνται οι πολίτες:

 

  1. 1.Να αποφύγουν την έκθεση στον ήλιο, τις άσκοπες μετακινήσεις ή παραμονή τους σε εξωτερικούς χώρους.
  2. 2.Να προστατευθούν με τη χρήση καπέλων, γυαλιών ηλίου, αντηλιακών, ελαφριών λευκών ή ανοιχτόχρωμων ρούχων και να κάνουν πολλά χλιαρά ντους κατά την διάρκεια της ημέρας.
  3. 3.Να προτιμήσουν ελαφρά και μικρά γεύματα χαμηλών λιπαρών, με έμφαση στα φρούτα και τα λαχανικά.
  4. 4.Να πίνουν άφθονα υγρά (νερό, χυμούς φρούτων) και να αποφεύγονται τα οινοπνευματώδη ποτά. Αν η εφίδρωση είναι έντονη, τότε συστήνεται η πρόσθετη λήψη αλατιού για να κρατηθεί το επίπεδο των υγρών στον οργανισμό.
  5. 5.Τα άτομα που πάσχουν από χρόνια νοσήματα (αναπνευστικά, καρδιαγγειακά, κλπ) θα πρέπει να συμβουλευτούν το θεράποντα ιατρό τους για την εφαρμογή ειδικών οδηγιών, κατά περίπτωση. Ιδιαίτερα, όσοι παίρνουν φάρμακα, πρέπει να συμβουλεύονται τον ιατρό τους, αν πρέπει να τα συνεχίσουν και σε ποια δοσολογία, επειδή μερικά έχουν την ιδιότητα να αυξάνουν την θερμοκρασία του σώματος.

 

Κατά τη διάρκεια του καύσωνα, η κλιματιζόμενη Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου (2ος όροφος Δημαρχείου Μαρκοπούλου), όπως και τα ΚΑΠΗ Μαρκοπούλου και Πόρτο Ράφτη, θα παραμείνουν ανοιχτά μέχρι και τη δύση του ηλίου (εκτός Κυριακής), στη διάθεση των πολιτών που θα αναζητήσουν λίγη δροσιά.

 

Επίσης, ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Ι. Μεθενίτης ζήτησε σήμερα στις 10 π.μ., με νέα επιστολή του προς την ΕΥΔΑΠ, τη λήψη άμεσων μέτρων για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών νερού, λόγω καύσωνα και υποδοχής περισσότερων από εξήντα χιλιάδων (60.000!) λουομένων και επισκεπτών. Υπενθυμίζουμε ότι αντίστοιχη επιστολή είχε σταλεί στην ΕΥΔΑΠ και στις 11/7, σχετικά με τα τρία (3) σοβαρά περιστατικά προβληματικής υδροδότησης στο Πόρτο Ράφτη.

 

Καλούνται οι δημότες να μην καταναλώνουν άσκοπα νερό για δευτερεύουσες ανάγκες, όπως πότισμα, πλύσιμο εξωτερικών χώρων και οχημάτων.


Τέλος, καλούνται οι δημότες να ΜΗΝ βγάλουν τα σκουπίδια τους πριν τις 7 το απόγευμα της Κυριακής (17/7), ή αν είναι δυνατό πριν το πρωί της Δευτέρας (18/7), αφού το διάστημα από το μεσημέρι του Σαββάτου (16/7), μέχρι και τις 5 το πρωί της Δευτέρας 18/7, δεν θα πραγματοποιηθούν δρομολόγια για την αποκομιδή των σκουπιδιών. Υπενθυμίζουμε ότι αυτό συμβαίνει, γιατί η Κεντρική Διοίκηση μας απαγορεύει τον προγραμματισμό και την πληρωμή υπερωριών.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 97 guests και κανένα μέλος