Παρά την δεινή οικονομική κατάσταση, που έχει περιέλθει ο Δημος Μαρκοπούλου, αποφάσισε να επιχορηγήσει αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της πόλης, τονίζοντας ότι είναι θερμοί υποστηρικτές της οικονομικής ενίσχυσης των Σωματείων την πόλης, εξαιτίας των αναμφισβήτητα μεγάλων αναγκών τους και των δράσεων τους.

Πολιτική θέση του Δήμου, όπως αναφέρθηκε στην εισήγησή της η Αντιδήμαρχος Μαρία Κιμπιτζή, είναι η ανάπτυξη και η στήριξη του σχολικού αθλητισμού, του αθλητισμού για όλους (ή μαζικού αθλητισμού όπως συνηθίζεται να λέγεται) και του σωματειακού αθλητισμού.

Ο Δήμος έχει ξεκινήσει εδώ και 4 μήνες την καταγραφή της υφιστάμενης κατάστασης των αθλητικών εγκαταστάσεων και των αθλητικων σωματείων με επισκέψεις στους χώρους. Ταυτόχρονα ζήτησαν από τα Σωματεία τα έγγραφα νομιμότητάς τους προκειμένου να εναρμονιστούν στην νέα αθλητική νομοθεσία.

Τα στοιχεία που κατέθεσαν οι Σύλλογοι τα παρέθεταν σε συνοπτικό πίνακα και ήταν στη διάθεση των συμβούλων.

Η Αντιδήμαρχος επεσήμανε ότι: «όλα αυτά τα χρόνια στον σωματειακό αθλητισμό, βρισκόμαστε σε πάρα πολύ καλό επίπεδο με πολλές επιτυχίες στα διάφορα πρωταθλήματα που συμμετέχουν τα σωματεία μας και προσφέρουν σημαντικό έργο στην ανάπτυξη του αθλητισμού, αλλά και στην προβολή της πόλης μας, σε Πανελλήνιο και σε Διεθνές επίπεδο».

Τόνισε δε ότι: «Σκοπός μας είναι να αναδείξουμε τον σχολικό και τον μαζικό αθλητισμό, αλλά αυτό θα γίνει συστηματικά τους επόμενους μήνες με τα σχολεία και τη Νέα Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης».

Η Αθλητική Επιτροπή κατέληξε στα παρακάτω:

1) Να βοηθήσουν τα Σωματεία, που υπολείπονται έγγραφα που απαιτεί η νέα Αθλητική Νομοθεσία.

2) Να βελτιώσουν τις αθλητικές εγκαταστάσεις, προκειμένου να είναι ασφαλείς για τους χρήστες.

3) Να οργανώσουν και να θεσπίσουν Κανονισμό για τη σωστή χρήση των εγκαταστάσεων.

4) Να λάβουν υπόψη τη δυνατότητα συνδιοργάνωσης εκδηλώσεων, για την προσέλκυση περισσότερων παιδιών και νέων στα Τμήματα των Σωματείων.

5) Να επιχορηγήσουν και να ενισχύσουν τα Αθλητικά Σωματεία.

 

Τα Αθλητικά Σωματεία λαμβάνουν

Αθλ. Ένωση Πόρτο Ράφτη: 17.000 €

Αθλητικός Όμιλος Μαρκο: 35.000€

Γυμναστικός Σ. ΜΑΡΚΟ: 30.500 €

Ιστιοπλοϊκός Όμιλος ΑΙΓΑΙΟ: 500 €

Ιστιοπλ. Όμ. Πόρτο Ράφτη: 20.000 €, γιατί του παραχώρησαν οι σύλλογοι ΝΟΙΕΣ και Ι.Ο. Αιγαίο από 1000 αφαιρώντας τα από τη δική τους επιχορήγηση.

Ν.Α.Σύλλογος Πόρτο Ράφτη: 5.000 €

Ν.Α.Όμιλος Πόρτο Ράφτη: 500 €

ΝΟΙΕΣ Ναυτ. Όμ. Ιδιοκτητών Ερασιτεχνικών Σκαφών: 500 €

ΠΑΣ ΕΡΜΗΣ: Ποδηλατικός Σ: 2.500 €

 

Η κατανομή των πολιτιστικών:

ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ: 8.000 Ε

ΧΟΡΩΔΙΑ:         3.000 Ε

ΠΕΡΙΑΚΤΟΙ:     15.000 Ε

 

Συνολικά:

Αθλητικά Σωματεία 138.500,00€,

Πολιτιστικοί Σύλλογοι 26.000 €.

 

Ο Δήμος - τόνισε η Αντιδήμαρχος - θα είναι κοντά στα Σωματεία και όλοι μαζί θα πετύχουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για να αναδείξουμε την πόλη μας μέσω της συμμετοχής των Δημοτών.

 

Παραχώρηση γηπέδου για ανέγερση του 2ου Λυκείου στο Πόρτο Ράφτη

 

Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε την παραχώρηση κατά χρήση του χώρου στο Ο.Τ.503 της 5ης Π.Ε. του Πόρτο Ράφτη προκειμένου να ανεγερθεί σχολικό συγκρότημα που θα στεγάσει το 2ο Λύκειο στο Πόρτο Ράφτη.

Η ανέγερση θα ενταχθεί σε χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 93 guests και κανένα μέλος