Οι αντιδράσεις τους, τόνισαν, γιατί τους αγνόησαν στο Δήμο, παρά τα επανειλλημμένα έγγραφά τους.

Η τιμή που όρισε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου είναι 200 ευρώ έναντι 100 που πλήρωναν μέχρι σήμερα.

Φωνές, φασαρία, καταγγελίες, ακόμη και απωθήσεις δεν έλειψαν μεταξύ των συμβούλων και των μικροπωλητών.

Μαζί τους βρισκόταν, όπως ενημέρωσαν, και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας τους.

Καταγγελία για εκβιασμό από υποψήφιο, μη εκλεγμένο, του Δημάρχου έκαναν και μάλιστα τόνισαν ότι έχουν καταθέσει το όνομα στην Αστυνομία.

Ο Δήμαρχος δήλωσε ότι δεν γνώριζε κάτι τέτοιο καθώς επίσης και ότι έχει έρθει εις γνώση του μόνο ένα έγγραφο το οποίο δεν αναφέρει κάτι τέτοιο.

Και εκεί που είχαν αρχίσει να ηρεμούν τα πνεύματα, μετά από παρεμβάσεις συμβούλων και του αντιδημάρχου Θοδ. Γρίβα, εμφανίστηκε η Αστυνομία, που προφανώς είχε προσκληθεί από κάποιον.

Οι μικροπωλητές “τα πήραν κυριολεκτικά στο κρανίο” και σήκωσαν γραφεία, φωνάζοντας: χούντα είμαστε, γιατί καλέσατε την αστυνομία, θα κάνουμε κατάληψη και άλλα.

Τη λύση έδωσε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γιώργος Σπέλλας, ο οποίος πρότεινε να παραμείνει η τιμή στα περυσινά πλαίσια - 100 ευρώ - και να συναντηθούν την επομένη ημέρα - Τρίτη - προκειμένου να ορίσουν τους πάγκους, τους οποίους αποφάσισε η Οικονομική Επιτροπή να δίδονται με κλήρωση και όχι όπως γινόταν μέχρι σήμερα, που ερχόταν ένας και έφερνε 20 αιτήσεις, έπαιρνε τις θέσεις και τις μοίραζε.

Ετσι αποχώρησαν οι μικροπωλητές και ξεκίνησε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο Δήμαρχος Δημ. Κιούσης, ενημερώνοντας το σώμα εξήγησε ότι η τιμή θεωρείται από τις πιο χαμηλές σε σχέση με άλλους Δήμους και ο Δήμος αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα και τα έξοδα του πανηγυριού δεν βγαίνουν.

Επίσης η κλήρωση των θέσεων κρίθηκε δικαιότερη, γιατί όπως είπε ο Δήμαρχος γίνεται εμπόριο με τις θέσεις. Αποφεύγονται οι εξυπηρετήσεις και η ...εμπορία θέσεων.

Η κλήρωση θα γίνεται παρουσία των μικροπωλητών, «αυτό το θεωρώ πιο έντιμο», εξήγησε ο Δήμαρχος και επεσήμανε «τους δικούς μας μικροπωλητές τους κακομεταχειρίζεται αυτό το μπλοκ που ήρθε σήμερα εδώ».

«Αυτή η ομερτά να παίρνουν συγκεκριμένες θέσεις δεν μπορεί να συνεχιστεί».

Σ’ όλη αυτή τη διαδικασία, οι δύο μειοψηφούσες παρατάξεις παρέμειναν θεατές, αφού έτσι κι αλλιώς το συμβούλιο δεν είχε ξεκινήσει και ό,τι γινόταν γινόταν ανεπίσημα. Το θέμα θα συζητιόταν προ ημερησίας, αλλά δεν “πρόλαβε” να εισαχθεί καν.

Ξεκινώντας λοιπόν η συνεδρίαση ο Αριστείδης Γκίκας επεσήμανε ότι «κάπου δεν πήγαμε καλά επί της διαδικασίας. Συμφωνώ με τον πρόεδρο, αλλά δεν είναι σωστό ότι πήρε μόνος του την απόφαση. Θα έπρεπε να έχουμε μιλήσει με τη Ομοσπονδία εφ’ όσον υπάρχει ανώτερο όργανο».




Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 491 guests και κανένα μέλος