Ενα άσχετο με το υπό συζήτηση θέμα, που ετέθη προ ημερησίας διατάξεως, ήταν η προβαλλόμενη αιτία ν' αποχωρήσει η αντιπολίτευση...

Ψηφίστηκε απούσης της μειοψηφίας

το Τεχνικό Πρόγραμμα στο Κορωπί

Ενα άσχετο με το υπό συζήτηση θέμα, που ετέθη προ ημερησίας διατάξεως, ήταν η προβαλλόμενη αιτία ν' αποχωρήσει η αντιπολίτευση από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κρωπίας, την παρελθούσα Τρίτη, το μεσημέρι 11 Δεκεμβρίου, όπου συζητείτο το τεχνικό Πρόγραμμα για το 2008.

Δηλαδή, το πιο ενδιαφέρον ίσως θέμα για τους Δημότες, αφού αναφέρεται στα έργα που προγραμματίζονται να γίνουν στο Κορωπί, το προσεχές έτος.

Αποτέλεσμα της έντασης αυτής που προκλήθηκε προ ημερησίας και της αποχώρης της μειοψηφίας, ήταν να αποφασίσει μόνη η πλειοψηφία  και να εγκρίνει ομόφωνα, μέσα σε δύο λεπτά το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2008.

ΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Ο Αντιδήμαρχος Σεραφείμ Κόλλιας στην εισήγησή του είπε ότι συμμετείχαν στην κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος φορείς και κάτοικοι (μικρή συμμετοχή), μετά από πρόσκληση με δημοσιεύσεις στον Τύπο. Από τη μειοψηφία, για το Τεχνικό Πρόγραμμα, είχε καταθέσει προτάσεις μόνο ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Δήμου.

ΝΕΑ ΕΡΓΑ

Από μια γρήγορη ματιά που ρίξαμε στο πολυσέλιδο Τ.Π., τα έργα που θα γίνουν επικεντρώνονται σε έργα δικτύου ύδρευσης.

Συγκεκριμένα:

Αντικαταστάσεις πεπαλαιωμένων δικτύων ύδρευσης € 849.000 

επιχορηγούμενο από το "Θησέα".

Αντικατάσταση αγωγών ύδρευσης στην Αγία Μαρίνα  €100.000

Αντικατάσταση αμιαντοσωλήνων δικτύου ύδρευσης   € 238.000

(θα αναζητήσει επιχορήγηση προκειμένου να κάνει το έργο).

Επ. δικτύου ύδρευσης    € 500.000

Μελέτη δικτύου ύδρευσης βορείου τμήμ. Κορωπίου  € 100.000

Μελέτη δικτύου ύδρευσης νοτίου

τμήματος Κορωπίου. € 100.000

Ακόμη προγραμματίζει προσαρμογή των πεζοδρομίων για πρόσβαση σε ΑΜΕΑ (άτομα ειδικών αναγκών).

Τώρα θα μου πείτε, πού θα βρουν τα πεζοδρόμια, μια άλλη πονεμένη ιστορία για τις περισσότερες πόλεις της Ανατ. Αττικής.

Ανέγερση κτιρίου Κοινωνικών Υπηρεσιών με προγραμματική σύμβαση από τη Νομαρχία Ανατ. Αττικής 200.000€.

Συνεχιζόμενα έργα

Από τα συνεχιζόμενα έργα κυριαρχούν οι Πολεοδομικές Μελέτες.

Πολεοδ. μελέτη Β' κατοικίας Αγ. Μαρίνας (Μακιλιάρι)  € 256.206

Πολεοδομική μελέτη επέκτασης πόλεως μετά πράξεως εφαρμογής    € 233.460.000

Πολεοδομική μελέτη Καρελλά, πράξη εφαρμογής € 186.250

Πολεοδομική μελέτη Κίτσι με πράξη εφαρμογής € 543.900

Αποκατάσταση Δημοτικού Πολιτιστικού Κέντρου € 2.173.026

Μελέτη δημιουργίας Κ.Ε.Λ. Αεροδρομίου € 535.500

Ο Σύλλογος Γονέων και η αποχώρηση της Αντιπολίτευσης

Τι προκάλεσε όμως την αποχώρηση της μειοψηφίας, από ένα τόσο σοβαρό θέμα, όπως το Τεχνικό Πρόγραμμα και ποια ήταν η θριαλίδα της έντασης;

Τρεις γονείς που παρευρίσκονταν από το Δημοτικό Σχολείο Αγ. Μαρίνας - εκ των οποίων οι δύο όπως είπαν δεν έχουν τώρα παιδί στο σχολείο - ισχυρίστηκαν ότι εκπροσωπούν το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Γονέων, κατήγγειλαν ότι δεν τους παραχωρήθηκε, από τον Πρόεδρο της Σχολικής Επιτροπής Κ. Παπαμιχάλη, η αίθουσα του Πολιτιστικού Κέντρου Αγ. Μαρίνας, προκειμένου να πραγματοποιήσουν Γενική Συνέλευση.

Ο Σύλλογος, όπως ελέχθη στο Δημοτικό Συμβούλιο κι όπως μας πληροφόρησε η Διοίκηση του Σχολείου δεν έχει νομιμοποιηθεί. Δεν έχει προκύψει μέσα από διαδικασίες που ορίζει ο νόμος (απαρτίας κλπ.), όπως ισχυρίζεται η μία πλευρά. Μετά την ταραχώδη συνέλευση του Δεκεμβρίου του 2005 δεν λειτούργησε Σύλλογος, λένε.

Αντίθετα, οι παραπάνω γονείς ισχυρίζονται ότι έχουν εγκεκριμένο καταστατικό και ζητούσαν την αίθουσα για Γενική Συνέλευση προκειμένου να προχωρήσουν σε εκλογή νέου Δ.Σ.

Ο εκπρόσωπος του Δήμου όμως Κ. Παπαμιχάλης επικαλέστηκε την έλλειψη νομιμότητας και οι γονείς εκνευρίστηκαν φωνάζοντας απαξιωτικές φράσεις προς την πλειοψηφία. Τα πνεύματα δεν ηρέμησαν παρ' ότι ο Δήμαρχος ξεπέρασε τη "νομιμότητα"και προσπάθησε να δώσει λύση.

Το κλίμα πυροδοτήθηκε ακόμη περισσότερο όταν η αντιδήμαρχος Μαρία Γκίκα "εκσφενδόνισε" απαξιωτική φράση προς τους γονείς και τη μειοψηφία που τους στήριζε.

Η μειοψηφία αντέδρασε έντονα με επικεφαλής τον Δημ. Κιούση και δημιουργήθηκε ιδιαίτερη ένταση, παρά την παρέμβαση του Προέδρου Τάσου Χρήστου, που προσπάθησε να "σβήσει"τη φωτιά.

Ετσι ο Δ. Κιούσης αφού έκανε δήλωση αποχώρησε σύσσωμη η αντιπολίτευση. 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 298 guests και κανένα μέλος