Πολύωρη συζήτηση για αύξηση στα τροφεία των νηπίων στους παιδικούς σταθμους των 3Β, συζητήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση 15/5 και μάλιστα εκτάκτως λόγω του επείγοντος.
paidikoi-stathmoi-davakisΟ Αντιδήμαρχος Δημ. Δαβάκης, εισηγήθηκε το θέμα, μέσω μελέτης που έγινε από την Υπηρεσία για αύξηση στους σταθμούς της Βούλας, προκειμένου να ευθυγραμμιστούν με τους παιδικούς σταθμούς της Βάρης. Η Βουλιαγμένη δεν διαθέτει Παιδικό σταθμό.
 
Σήμερα γονείς με εισόδημα 12.000 το χρόνο δίνουν 40 ευρώ το μήνα για το παιδί τους, προκειμένου να πάει στον Δημοτικό Παιδικό Σταθμό, αν βέβαια ανήκει στα τυχερά που θα κληρωθούν. Γιατί όπως επεσήμανε ο Κ. Πασακυριάκος πέρυσι υπήρχαν 120 αιτήσεις και πήραν 50 παιδιά!
Να καταργηθούν τα τροφεία
 
Ο δημοτικός σύμβουλος Κώστας Πασακυριάκος (Λαϊκή Συσπείρωση) απαντωντας στα επιχειρήματα του Αντιδημάρχου, ότι οι αυξήσεις είναι μικρές, ότι είναι πιο φτηνά τα τροφεία από τους σταθμούς της Γλυφάδας και του Αλίμου, ζήτησε ως ένα ελάχιστο πρώτο μέτρο, να καταργηθεί η πληρωμή για τροφεία σε οικογένειες με εισόδημα έως 30.000 και 40.000 €, και να μη γινει καμια αυξηση στις υπόλοιπες κατηγορίες.
 
Κλειστοί δύο καινούργιοι Παιδικοί Σταθμοί
 
Και ενώ τα παιδιά μένουν στο σπίτι γιατί κληρώνονται, ποια θα πάνε στον Παιδικό Σταθμό, δύο ολοκαίνουργιοι - Παιδικοί Σταθμοί - στη Βούλαpaidikos-stathmos_684, παραμένουν βουβοί από παιδιά εδώ και 3 χρόνια γιατί δεν υπάρχει προσωπικό να τους λειτουργήσει.
 
Η ντροπή είναι πολύ ήπια λέξη.
 
Η τιμή λοιπόν που πληρώνουν οι γονείς ανεβαίνει ανάλογα με το εισόδημά τους.
60 ευρώ/μήνα για εισόδημα εως 20.000 το χρονο και ούτως καθεξής.
Ο Δήμαρχος βλέποντας την δυσφορία των συμβούλων όλων των παρατάξεων πρότεινε να μείνουν οι τιμές στα περυσινά επίπεδα, αλλά ο . Αντιδήμαρχος είχε κολλήσει.
«Οχι, δεν το παίρνω πίσω. Δεν καταλαβαίνω γιατί δεν δεχόμαστε την εισήγηση των υπηρεσιακών, έχουν 30 χρόνια εμπειρία».
Κόλλησε ο ...Μανιάτης
 
Κωνσταντέλλος: Πώς εκφράζεται σήμερα η Δημοτική αρχή, δια του Δημάρχου ή δια του Αντιδημάρχου;
Δήμαρχος: δια της αντιπολιτεύσεως!
Πρόεδρος: Να προχωρήσουμε δηλαδή ομόφωνα.
Δαβάκης: Εγώ μειοψηφώ.
Δήμαρχος: Δεν του αλλάζω το μυαλό, είναι Μανιάτης ο άνθρωπος.
Τελικά υποχώρησε ο ...Μανιάτης και το θέμα απεσύρθη.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 180 guests και κανένα μέλος