Ο Πρωθυπουργός, Γιώργος Α. Παπανδρέου, έγινε δεκτός σήμερα από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, στο Προεδρικό Μέγαρο. Στην αρχή της συνάντησής τους, ο Πρωθυπουργός και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, είχαν τον ακόλουθο διάλογο:

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Κύριε Πρόεδρε, πολύ χαίρομαι που σας βλέπω. Η Ελλάδα κάνει ένα δύσκολο αγώνα μέσα σε συνθήκες, πολλές φορές, απρόοπτες και ρευστές, και σε διεθνές, και σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αυτός ο εθνικός αγώνας, όμως, πρέπει να συνεχιστεί για την αλλαγή της χώρας, με αποφάσεις. Αποφάσεις για συνέχιση των αλλαγών, για τις οποίες και θέλω να σας ενημερώσω. Πολλά σενάρια ακούγονται περί της Ελλάδας και αυτό, βέβαια δικαιολογημένα, δημιουργεί ανησυχίες στον Ελληνικό λαό. Η απάντησή μας πρέπει να είναι η επιμονή, η αποφασιστικότητα…

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Και η ψυχραιμία. Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Και βεβαίως η ψυχραιμία, στη συνέχιση αυτής της προσπάθειας. Εμείς έχουμε επιλέξει - όπως και όλους αυτούς τους 18 μήνες, χωρίς να υπολογίζουμε το πολιτικό κόστος - να κάνουμε τις μεγάλες αλλαγές, που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών κατανοεί ότι πρέπει να γίνουν στη χώρα μας, για να φτιάξουμε μια βιώσιμη οικονομία, μια κοινωνία δικαίου. Και βεβαίως, χρειάζεται και μια ευρύτερη συναίσθηση ενότητας, συμπαράστασης, για να μπορέσει αυτός ο τόπος να ορθοποδήσει. Εμείς δίνουμε τον αγώνα μας και ξέρω ότι και η δική σας η συμπαράσταση σ’ αυτή την εθνική προσπάθεια είναι πάντα ισχυρή και δεδομένη.

Κ. ΠΑΠΟΥΛΙΑΣ: Το έχω πει ότι είναι εθνική προσπάθεια, η οποία χρειάζεται πανεθνική συστράτευση. Δεν βγαίνει διαφορετικά. Πολύ ενδιαφέρουσα είναι σήμερα μια ανταπόκριση από τη γερμανική εφημερίδα «Deutsche Zeitung», την οποία θα πρέπει να διαβάσατε. Είναι θορυβημένη από τις διαρροές του Λουξεμβούργου. Και μάλιστα, λένε ότι ήταν Γερμανοί, οι οποίοι έκαναν αυτές τις διαρροές. Είναι ενδιαφέρουσα αυτή η ανταπόκριση.

Γ. Α. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ: Αυτή η κακοφωνία δεν συμβάλλει.

Σ.Σ.: Τι να σχολιάσουμε; Αλλα περιμέναμε από τον Κ. Παπούλια, αλλιώς τον είχαμε μετρήσει.

Ο σοφός λαός λέει μια παροιμία: τα στερνά τιμούν τα πρώτα.

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 233 επισκέπτες και κανένα μέλος