Πολύωρη ήταν η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου των 3Β την Δευτέρα 18 Απριλίου και με τη συνηθισμένη πλέον ατμόσφαιρα μικροδιενέξεων.  Πολλά και ενδιαφέροντα τα θέματα που τέθηκαν προ ημερησίας.

 

Απόφαση Διακίνησης ιδεών!!

 

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Γρ. Κωσταντέλλος αναφέρθηκε σε “Απόφαση διακίνησης ιδεών”, που έχει αναρτηθεί στο site του Δήμου www.vvv.gov.gr και όπως υποστήριξε, έχει εισαχθεί μια διάταξη η οποία ουσιαστικά αναιρεί μια βασική αρχή του Συντάγματος, περί ελευθερίας της διακίνησης και προβολής των ιδεών, καθώς ορίζει ότι προκειμένου οι διάφοροι  φορείς να κάνουν μια υπαίθρια συγκέντρωση θα πρέπει να συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο και να δίνει ή όχι άδεια.  Επ’ αυτού αναφέρθηκε και ο Κ. Πασακυριάκος και ο Γ. Σκουμπούρης. Ο Κ. Πασακυριάκος ζήτησε να τον ενημερώσουν σε ποιά νομοθεσία στηρίχτηκε αυτός ο κανονισμός, ενώ ο Γ. Σκουμπούρης επεσήμανε ότι θα πρέπει να ακυρωθεί.

Ο Δήμαρχος στην ουσία δεν απάντησε στις ερωτήσεις των Δημοτικών Συμβούλων, αφού απαντώντας αναφέρθηκε μόνο στο κομμάτι του κανονισμού, που αφορά τις διαφημίσεις.

Εμείς είχαμε κατεβάσει από την ιστοσελίδα του Δήμου την “απόφαση διακίνησης ιδεών” όπως την ονόμαζε προ εβδομάδων. Την κατεβάσαμε ξανά μόλις χθες και έχει διαφοροποιηθεί.

Το αξιοπερίεργο είναι ότι αναφέρεται ως “Κανονιστική Απόφαση” ενώ δεν έχει έρθει ποτε στην Επιτροπή Διαβούλευσης, αφού δεν έχει ποτέ συνεδριάσει καθώς επίσης και στο Δημοτικό Συμβούλιο· κάτι που ίσως δεν γνώριζαν οι δημοτικοί σύμβουλοι(;)

Το θέμα είναι ιδιαίτερα σοβαρό, όσον αφορά την παρουσίασή του ως ψηφισμένη απόφαση από το Δ.Σ. Κατά τα λοιπά θα ασχοληθούμε όταν και εφόσον έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο.

 

 

 Σταματάει η οικοδόμηση του Γυμνασίου Βουλιαγμένης;

 

Συζητιέται η τύχη της ανέγερσης του Γυμνασίου Βουλιαγμένης, αφού ο ΟΣΚ δηλώνει αδυναμία πληρωμών. Ετσι συζητήθηκε ως πρώτο θέμα στο Δ.Σ.  Η πρόταση της Δημοτικής Αρχής είναι το έργο να παραταθεί και να αποτανθεί ο Δήμος στο ΕΣΠΑ για να δώσει τους πόρους. Η χειρότερη των περιπτώσεων είναι αν δεν βρούν άλλο πόρο χρηματοδότησης, να το χρηματοδοτήσουν από ίδιους πόρους. «Ελπίζουμε, είπε η Αντιδήμαρχος Ηλ. Τσιριγώτη, εισηγούμενη το θέμα, ότι δεν θα φτάσουμε σ’ αυτό το σημείο, γιατί φαίνεται ότι υπάρχουν πόροι απ’ το ΕΣΠΑ ακόμα. Γι’ αυτό το λόγο επείγει να πάρουμε την απόφαση ώστε να κινηθούν οι διαδικασίες γρήγορα. Το έργο έφτασε σ’ αυτό το σημείο γιατί υπήρξαν δυσκολίες στις θεμελιώσεις του, αλλά και γιατί υπάρχει πρόβλημα στις πληρωμές. Εδώ και ένα τετράμηνο ο ΟΣΚ δεν πληρώνει· έχει οικονομικά προβλήματα». κατέληξε η Η. Τσιριγώτη. 

Ο Παν. Καπετανέας και ο Κ. Πασακυριάκος, ρώτησαν αν έχουν γίνει  ενέργεις από το Δήμο  προκειμένου να πιεστεί ο ΟΣΚ και να συνεχίσει το έργο. Ο Δ. Κοντονής δεν είναι τόσο αισιόδοξος για την πορεία του έργου, μέσω του ΕΣΠΑ και πρότεινε ότι από τώρα πρέπει να ψάχνουμε εναλλακτικές λύσεις χρηματοδότησης.

Μιά άλλη οπτική έδωσε ο Κικίλιας, τονίζοντας ότι έχουμε μειώσεις εκπαιδευτικών και συγχωνεύσεις σχολείων. Έτσι τη δεδομένη στιγμή εκτός από χρηματοδοτήσεις των κτιρίων που θα στεγαστούν τα σχολεία, ο Δήμος θα πρέπει να χρηματοδοτήσει και προσωπικό για να τα στελεχώσει.

 

Αναβλήθηκε η απόφαση δημοπράτησης Καντίνας

 

Τη δημοπράτηση της καντίνας στον όρμο Ζώσκας, είχε ως 7ο θέμα το Δημοτικό Συμβούλιο (18/4).  Να θυμίσουμε εδώ ότι ο επιχειρηματίας είχε ζητήσει παράταξη μίσθωσης πριν τις εκλογές, αφού είχε λήξει η σύμβασή του.

Ο Δήμαρχος είχε ήδη αποχωρήσει, όταν ξεκίνησε η συζήτηση, οπότε τέτοιες αποφάσεις αρχηγού απόντος, συνήθως αναβάλλονται...

Ετσι αφού συζητήθηκε με ερωτήσεις για τη νομιμότητα της καντίνας από τον αρχηγό της μειζονος μειοψηφίας Γρηγόρη Κωνσταντέλλο και την επισήμανσή του ότι είναι λάθος να μισθώνεται για έναν μόνο χρόνο, γιατί «μπορεί με πιο μακροχρόνιες να πετύχει υψηλότερα μισθώματα ο Δήμος», ακολούθησε συζήτηση από τους συμβούλους της

μειοψηφίας που διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν έρχονται στο συμβούλιο τα θέματα με επαρκείς εισηγήσεις και τα σχετικά  έγγραφα με αποτέλεσμα να μην έχουν ολοκληρωμένη άποψη.

Ο Π. Καπετανέας αναφέρθηκε στις κατασκευές της καντίνας  και έκανε τη σύγκριση με τα καταστήματα της Βάρκιζας, λέγοντας ότι η εν λόγω καντίνα έχει περισσότερες αυθαίρετες κατασκευές απ' αυτά.

Ο Νίκος Ζυγούρης αναρωτήθηκε αν γνωρίζει το σώμα μήπως η καντίνα είναι εντός αιγιαλού. Ζήτησε δε να τεθεί συνολικά το θέμα των καντινών στη Βουλιαγμένη, και να συζητηθούν ως προς τη νομική, αλλά και την αισθητική τους διάσταση.

 

Τέλος ο Γρ. Κωνσταντέλλος έκανε πρόταση αναβολής, η οποία ψηφίστηκε ομόφωνα.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 140 guests και κανένα μέλος