Αποστολέας: Βασίλης Θηβαίος

Αντιδήμαρχος Δήμου Λαυρεωτικής

 

Παραλήπτης: Μανώλης Γλέζος

Αγωνιστής

Ευθύς, μάχιμος με μια εφηβική διάθεση και με διαβατήριο τους αγώνες του ο Μανώλης Γλέζος ήρθε στην Κερατέα όχι για μια επίσκεψη ρουτίνας αλλά για να ικανοποιήσει τη δίψα του και την ανάγκη του να ακούσει και να συνομιλήσει με τον κόσμο της Κερατέας.

Όταν τον υποδέχθηκα στο Δημαρχείο και μιλήσαμε, εντυπωσιάστηκα γιατί ήταν γνώστης όλης της κατάστασης και οι απορίες του λίγες και εξειδικευμένες. Να φύγουμε μη βραδιάσει, η έννοια του. Στην ουσία του θέματος μέσα και όχι στις τυπικές κουβέντες. Ήθελε να δει τον αρχαιολογικό χώρο του Οβριοκάστρου, εκεί που η πολιτεία έχει αποφασίσει πως αξίζει να γίνει σκουπιδότοπος. Πως θα συνομιλούσε με τους κατοίκους αν δεν είχε δει από κοντά τη διαφωνία τους για τον τόπο και τον χώρο; Οι ομάδες καταστολής βέβαια είχαν άλλη άποψη. Μόνος του και χωρίς τη συνοδεία των δυο αντιδημάρχων που θα τον ξεναγούσαν βρέθηκε μέσα σ’ ένα τζιπ της αστυνομίας. Και για να βρεθεί σε αυτό το τζιπ έδωσε μάχη. Πήρε τηλέφωνα, φώναξε, απαίτησε. Ήθελε, ήθελε, ήθελε κι αυτό έβγαινε από παντού. Από το σώμα του που πήγαινε μπροστά, από τα μάτια του που έψαχναν, από τα λόγια του «μη μου λέτε ευχαριστώ, υποχρέωσή μου να είμαι εδώ».

Τελικά είδε το Οβριόκαστρο, κατάλαβε και επέστρεψε στο μπλόκο του ΒΙΟΠΑ εκεί όπου οι κάτοικοι τον περίμεναν για να ακούσουν τα πρώτα λόγια του: «Τον αγώνα σας, στηρίζει όλο το πανελλήνιο».

Κι ύστερα ένας χείμαρρος λέξεων, εικόνων και αντίστασης σε ότι άδικο, σε ότι ενάντια στον κυρίαρχο λόγο των πολιτών. «Σε κάθε περίπτωση εδώ είναι ένας σημαντικός αρχαιολογικός χώρος που δεν αμφισβητείται ενώ απειλείται και ο υδροφόρος ορίζοντας στην όποια σκέψη χωματερής λόγω των υπόγειων στοών και των πηγαδιών του πάλαι ποτέ ορυχείου ασημιού». Άνθρωπος γνήσιος, αυθεντικός, επαναστάτης με αιτία και λογική. Αυτός είναι ο Μανώλης Γλέζος.

 

Με σεβασμό

Βασίλης Θηβαίος

 

Υ.Γ.

Ο αποστολέας είναι ένας άνθρωπος που έμαθε να βλέπει τα πράγματα από μια άλλη οπτική γωνία σε σχέση με τον Μανώλη Γλέζο και να δίνει τις μάχες του από άλλο μετερίζι. Κι αυτό είναι που έχει αξία. Το να συναντάς -σε δύσκολες ώρες- ανθρώπους από άλλους πολιτικούς χώρους και να σε κάνουν να υποκλίνεσαι στο μεγαλείο της ψυχής τους…Λυπάμαι που άργησα να τον γνωρίσω, να τον καταλάβω και να τον θαυμάσω.


Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 390 επισκέπτες και κανένα μέλος