Το Φεστιβάλ εκτός των εξαιρετικών συμμετοχών του φιλοξένησε τη στήριξη χιλιάδων πολιτών που έδωσαν το δυναμικό παρών.

Τελευταία ημέρα γιορτής πολιτισμού και αντίστασης ένας Αγωνιστής και σύμβολο Εθνικής Αντίστασης ο Μανώλης Γλέζος βρέθηκε εκεί για να υπενθυμίσει πως ο λαός είναι κυρίαρχος και πως αυτό οφείλουν να το σέβονται οι κυβερνώντες.

«Πάνω από όλα κυριαρχεί η θέληση του λαού. Δεν κυριαρχεί η γνώμη κανενός καρεκλοκένταυρου, κανενός ανεγκέφαλου που μέσα από το γραφείο του κανονίζει πάνω σε χάρτες που θα γίνει τούτο και που το άλλο. Αν εννοούμε πραγματικά όταν λέμε “πρώτα ο πολίτης”, πρέπει τότε να σεβόμαστε την θέληση του πολίτη, γιατί αυτό είναι υπόθεση Δημοκρατίας».

Κοντά τους βρέθηκαν πολλά ονόματα του ελληνικού Κοινοβουλίου, καθηγητές από όλη την εκπαιδευτική βαθμίδα  και επικεφαλεις φορεων.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Κώστας Λεβαντής

καλωσόρισε τον Μίκη Θεοδωράκη

 

«Αυτή η στιγμή είναι ξεχωριστή για όλους μας· υποδεχόμαστε με συγκίνηση τον Μίκη Θεοδωράκη.

Η ζωντανή ιστορία της σύγχρονης Ελλάδας ήρθε κοντά μας. Για να συναντήσει τους πολίτες που αντιστέκονται 4 μήνες στις δυνάμεις καταστολής μιας εξουσίας που θέλει να επιβάλει με κάθε τρόπο τα σχέδια της».

 

«Αυτό που γίνεται στην Κερατέα είναι ένα συγκλονιστικό έπος. Ξυπνήστε Έλληνες!

...Ο αγώνας των κατοίκων της Λαυρεωτικής, δείχνει το δρόμο για το πώς θα πρέπει να αγωνιστούν όλοι οι Έλληνες για να διασώσουν την πατρίδα, την τιμή και την αξιοπρέπεια τους.

Ο αγώνας είναι τίμιος και στο τέλος θα κερδηθεί», διεμήνυσε μεταξύ άλλων ο Μίκης Θεοδωράκης από την Κερατέα.

Μίκης Θεοδωράκης

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 122 guests και κανένα μέλος