Eιρηνική μαχητική συγκέντρωση, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 3 Απριλίου στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών - Σουνίου στο Λαγονήσι από κατοίκους των πέντε Δήμων που οργάνωσαν και τη διαμαρτυρία ενάντια στον ΧΥΤΑ Κερατέας, διαδηλώνοντας έμπρακτα την αμέριστη συμπαράστασή τους στους αγωνιζόμενους κατοίκους της. Οι πέντε Δήμοι είναι ο Σαρωνικός, Λαυρεωτική, Κορωπί, Μαρκόπουλο και Παιανία.

eidisi2a_xytaΟι συγκεντρωμένοι απέκλεισαν συμβολικά ένα τμήμα της παραλιακής λεωφόρου, μοιράζοντας ενημερωτικά φυλλάδια σε οδηγούς και επιβάτες των αυτοκινήτων, που περνούσαν τη λεωφόρο.

Ολες οι ηλικίες παρούσες, από όλους τους Δήμους καθώς και οι Δήμαρχοι που απηύθυναν χαιρετισμό. Ο  δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου, Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής, Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης, Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης και ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός.

Ο Δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου βρίσκεται στο πλευρό των κατοίκων που εδώ και 115 ημέρες αγωνίζονται για να μην υποβαθμιστεί η ζωή και η περιοχή τους με την κατασκευή ΧΥΤΑ. Τόνισε στην ομιλία του ότι «η Κερατέα διδάσκει σε όλη την κοινωνία ήθος και αξιοπρέπεια» και κάλεσε την κυβέρνηση να αποσύρει τις αστυνομικές δυνάμεις από την περιοχή και να ξεκινήσει διάλογο για να βρεθεί λύση στο θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Ο δήμαρχος Μαρκοπούλου Σωτήρης Μεθενίτης, μετέφερε την αλληλεγγύη των κατοίκων του Μαρκοπούλου στον αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής, εξέφρασε το θαυμασμό των κατοίκων του Μαρκοπούλου προς του κατοίκους της Λαυρεωτικής για το πείσμα και την αγωνιστικότητά τους  και επεσήμανε ότι αποτελούν ζωντανό παράδειγμα πρeidisi2b_xytaος μίμηση για όλους. Εδωσε κουράγιο στη συνέχιση του αγώνα των κατοίκων με τα λόγια του  Μπέρτολντ Μπρεχτ «στην πιο κρίσιμη στιγμή της μάχης η κούραση για τον μαχητή είναι και η πιο μεγάλη» και τόνισε: Είμαι βέβαιος ότι αν αντέξετε και προχωρήσετε αυτό τον αγώνα για λίγο ακόμα και θα τον αντέξετε,  θα αναγκάσετε την  κυβέρνηση να σας ακούσει. Ούτε το “πάση θυσία” ενός μη εκλεγμένου υπουργού όπως είναι ο κ. Ραγκούσης θα περάσει.  Ενας διορισμένος Υπουργός χωρίς καμία λαϊκή ψήφο, χωρίς καμία λαϊκή νομιμοποίηση».

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής Κώστας Λεβαντής δήλωσε πως οι κάτοικοι της Κερατέας και του Λαυρίου βρίσκονται στα μπλόκα τέσσερις μήνες και θα μείνουν εκεί όσο χρειαστεί. Τόνισε δε: Μην παρασυρθείτε από τις εντολές του Ραγκούση. Ο άνθρωπος θέλει αίμα. Ετοιμάζεται με ειδικές δυνάμεις να ανέβει στο Οβριόκαστρο.

Ο δήμαρχος Κορωπίου Δημήτρης Κιούσης επανέλαβε την πρόταση να καθίσουν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς σε ένα ουδέτερο τραπέζι διαλόγου προκειμένου να βρουν από κοινού μία σωστή λύση.

Τέλος, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θανάσης Αυγερινός δήλωσε πως οι κάτοικοι θα παραμείνουν στους δρόμους για όσο διάστημα χρειαστεί γιατί μόνο έτσι δε θα έρθουν τα σκουπίδια στην Κερατέα. «Και τέσσερις και δεκατέσσερις μήνες, και όσο χρειαστεί. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο της Κερατέας, είναι όλης της περιοχής. Εχουμε δώσει ένα μήνυμα: θα διαχειριστούμε μόνοι μας τα σκουπίδια. Πού είναι οι βουλευτες σήμερα,  όλων των παρατάξεων; Θα έπρεπε να είναι εδώ» τόνισε.

 

Πολιτιστικο τριήμερο στην Κερατέα

 

Η Επιτροπή αγώνα καλεί όλους τους κατοίκους της περιοχής - και όχι μόνο - το Σαββατοκύριακο να βρεθούν στην Κερατέα, για να συμμετέχουν στο μεγάλο πολιτιστικό πανηγύρι, που θα καλύψουν εθελοντικά 300 καλλιτέχνες.

 

 

Α.Ε. ΜΕΣΟΓΕΙΩΝ-ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ του ΚΚΕ

 

Αδίστακτη η κυβέρνηση προωθεί την καρκινογόνο καύση

 

Ανακοίνωση για το νέο κύμα βαρβαρότητας στους κατοίκους της Κερατέας εξέδωσε η Α.Ε. Μεσογείων-Λαυρεωτικής του ΚΚΕ, όπου μεταξύ άλλων σημειώνει:

 

Καταγγέλλουμε το νέο κύμα καταστολής και τρομοκρατίας που εξαπέλυσε η κυβέρνηση ενάντια στους κατοίκους της Κερατέας και του Λαυρίου. Η αγριότητα των δυνάμεων καταστολής έδειξε για μια ακόμη φορά πόσο αδίστακτη είναι η κυβέρνηση όταν απειλούνται τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Οι εδώ και 108 ημέρες ακροβολισμένες σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική αστυνομικές δυνάμεις, χθες έκαναν την εμφάνισή τους και στο γειτονικό Δήμο Σαρωνικού, αποκλείοντας ολόκληρες γειτονιές, με προφανή στόχο να τρομοκρατήσουν όσους καθημερινά συνειδητοποιούν ποιον συμφέρει η υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού που προωθούν με τέτοιο ζήλο ΠΑΣΟΚ-ΝΔ από το 2003.

Ο μεγάλος φόβος του πολιτικού προσωπικού της πλουτοκρατίας απορρέει από το γεγονός ότι όλο και περισσότερο κατανοείται η ανάγκη ανατροπής αυτής της πολιτικής που εμπορευματοποιεί την διαχείριση των απορριμμάτων, που χωροθετεί ΧΥΤΑ ανεξέλεγκτα χωρίς κριτήριο την προστασία της δημόσιας υγείας και του περιβάλλοντος, που προωθεί την καρκινογόνο μέθοδο της καύσης για να αυξήσει την κερδοφορία του κεφαλαίου σε βάρος των λαϊκών οικογενειών.

Ταυτόχρονα και σε αντιδιαστολή με την απαξίωση στη συνείδηση του κόσμου των επιλογών ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ε.Ε., η πρόταση του ΚΚΕ βρίσκει ολοένα και μεγαλύτερη απήχηση για εθνικό σχεδιασμό διαχείρισης απορριμμάτων από Ενιαίο Δημόσιο Φορέα, στο πλαίσιο του οποίου απαιτείται να γίνει εξειδίκευση για την Αττική, με κατεύθυνση την αναζήτηση νέων χώρων ταφής υπολοίπων και εκτός Αττικής.

...μπορούν να ιεραρχηθούν προτεραιότητες που μειώνουν αποφασιστικά τον όγκο του σκουπιδιού και ελαχιστοποιούν τις επενέργειες από τη διαχείριση του τελικού προϊόντος, όπως:

― η πρόληψη παραγωγής απορριμμάτων

― η προώθηση της ανακύκλωσης με διαλογή στην πηγή

―  η ορθολογική μεταφορά με σταθμούς μεταφόρτωσης

― η επιλογή μείγματος σύγχρονων μεθόδων επεξεργασίας, με εξαίρεση τη μέθοδο της καύσης, ή της θερμικής επεξεργασίας  

...Η επίθεση των πολιτικών δυνάμεων της μεγαλοεργοδοσίας και των εργολάβων είναι ενιαία, είτε αφορά τη χωροθέτηση ΧΥΤΑ, είτε την περιστολή εργατικών δικαιωμάτων, είτε την μόρφωση και την υγεία του λαού.

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 111 guests και κανένα μέλος