ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

«Η βία με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Ραγκούση

εγκαταστάθηκε στη Λαυρεωτική!»

 

Από τον Δήμο Λαυρεωτικής πήραμε το παρακάτω δελτίο τύπου, που δείχνει πόσο η κατάσταση βρίσκεται στην “κόψη του ξυραφιού”, με άγνωστες προεκτασεις.

 

«Ο σύγχρονος δικτάτορας με την πολιτική περιβολή επιτέλους έδειξε το πραγματικό του πρόσωπο και τι εννοούσε με τη φράση «πάση θυσία»!

Στις 3.45 το πρωί (31/3) 25 άνδρες(;) των ΜΑΤ κατευθύνθηκαν στο ΜΠΛΟΚΟ του Λαυρίου, όπου βρίσκονταν μέσα στα πρόχειρα παραπήγματα περίπου 8 άτομα, κάτοικοι του Λαυρίου.

Αυτό που διαδραματίστηκε είναι αδύνατον να περιγραφεί, αφού είναι ασύλληπτο ακόμα και για αστυνομική ταινία! Ανά 2 άτομα οι άνδρες των ΜΑΤ έμπαιναν στο πρόχειρο κατάλυμα, ξυλοκοπούσαν άγρια τους παρευρισκόμενους και αποχωρούσαν. Επί αρκετή ώρα τα ζεύγη των αστυνομικών διαδέχονταν το ένα το άλλο ξυλοκοπώντας και κραυγάζοντας «μέχρι το πρωί θα έχετε πεθάνει όλοι!»

Ένα άτομο νοσηλεύεται σε κεντρικό νοσοκομείο των Αθηνών σε σοβαρότατη κατάσταση, ενώ υπάρχουν και άλλοι ελαφρότερα τραυματισμένοι.

Ανηλεώς ξυλοκοπήθηκε ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής ΚΑΤΣΟΥΝΑΚΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ, που είναι κατάμαυρος σε όλο το σώμα! Παρά τη δήλωση της ιδιότητάς του έγινε αντικείμενο άγριας κακοποίησης, ενώ έγιναν και σημαντικές φθορές στο αυτοκίνητό του.

Η βία με ευθύνη της Κυβέρνησης και του κ. Ραγκούση εγκαταστάθηκε στη Λαυρεωτική! Το ερώτημα όμως είναι για ποιο λόγο παραμένουν στον τόπο μας οι βιαστές της αξιοπρέπειας, της τιμής και της ζωής μας!

Ποιους εξυπηρετούν;

Τι συμφέροντα κρύβονται πίσω από αυτή την επιμονή;

 

Τι φυλάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ 111 ημέρες στην Κερατέα αφού τα μηχανήματα είναι καμένα και οι αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Λαυρίου απαγορεύουν κάθε εργασία στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου;

Τα κτήματα μας τα προσέχουμε και μόνοι μας! Η αστυνομία πρέπει να προστατεύει τους πολίτες και όχι να μετατρέπεται σε αγροφύλακα! Εξάλλου η κυβέρνηση κατήργησε τους αγροφύλακες!

Για μια ακόμα φορά ζητάμε από την Κυβέρνηση να μας προστατεύσει από την Αστυνομία! Να απομακρύνει από τον τόπο μας τους δήθεν προστάτες μας, εκτός κι αν ισχύει η φράση «ο δολοφόνος γυρίζει πάντα στον τόπο του εγκλήματος!»

Ζητάμε επίσης να γίνει δεκτή η πρότασή μας για διαχείριση των απορριμμάτων της Λαυρεωτικής από εμάς τους ίδιους, σε τόπο που ήδη έχουμε υποδείξει και με σύγχρονη και επιστημονικά διασφαλισμένη μέθοδο.

 

Προτείνουμε λύση όταν κανείς άλλος δεν τολμά! Ας τολμήσει η Κυβέρνηση! Το κέρδος για όλους θα είναι σημαντικό!

 

Κύριε Υπουργέ,

Η λύση είναι στο χέρι σας και είναι πολύ απλή, αρκεί ο ρεβανσισμός και ο αυταρχισμός να βγουν από τη σκέψη σας! Εξάλλου σε ανθρώπους απευθύνεστε…όχι σε σκουπίδια!»

 

Ο Δήμος Σαρωνικού, με πρωτοβουλία της Δημοτικής πλειοψηφίας, έστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών, Υπ. Προστασίας του Πολίτη και Γ.Γραμμ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης, επισημαίνοντας την «έκρυθμη και επικίνδυνη κατάσταση που επικρατεί στην Κερατέα» και τους καλεί «για μια ακόμη φορά να συγκαλέσετε ευρεία σύσκεψη των εμπλεκομένων φορέων για την εξεύρεση λύσης κοινής αποδοχής για το πρόβλημα της διαχείρισης των απορριμμάτων».

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ

 

Ο Δήμος Μαρκοπούλου, μετά τα γεγονότα της Κερατέας, συγκάλεσε έκτακτο δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να συμπαρασταθούν στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας και εξέδωσαν ψήφισμα.

Ο Δήμος Μαρκοπούλου εκφράζει για μια ακόμη φορά την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή του, στους αγωνιζόμενους δημότες και κατοίκους της Κερατέας, που μάχονται για την αποτροπή κατασκευής του ΧΥΤΑ στην περιοχή ¨Οβριόκαστρο¨ Κερατέας, του νέου Δήμου Λαυρεωτικής και μάλιστα αφού προτείνονται εύλογα, άλλες εναλλακτικές λύσεις.

Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά, πολιτιστικά, νομικά και πολιτικά επιχειρήματα και ταυτόχρονα υποστηρίζεται από μια θεμελιωμένη αντιπρόταση, για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Νοτιοανατολικής Αττικής.

....Ο τεκμηριωμένος πολιτικός και επιστημονικός διάλογος, πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει την επιζητούμενη ορθή λύση, έστω και την ύστατη στιγμή!

ΨΗΦΙΣΜΑ ΔΗΜΟΥ ΚΡΩΠΙΑΣ

 

Στην τακτική συνεδρίαση της 30ης Μαρτίου του Δ.Σ Κρωπίας αποφασίστηκε ομόφωνα και εκδόθηκε ψήφισμα συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους κατοίκους της Κερατέας. Γράφουν μεταξύ άλλων:

«Θεωρούμε ότι ο αγώνας τους είναι δίκαιος, βασίζεται σε ισχυρά ιστορικά, πολιτιστικά, νομικά και πολιτικά επιχειρήματα για την ορθολογική διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής.

 

Κατόπιν αυτών, καλούμε την Κυβέρνηση να αποσύρει τα ΜΑΤ απ’ την επίμαχη περιοχή και ταυτόχρονα να ανοίξουν οι δρόμοι και να μην εκτελούνται εργασίες, ώστε να ανοίξει ένας ειλικρινής διάλογος με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και να εξευρεθεί μια κοινά αποδεκτή λύση, χωρίς βία, καταναγκασμούς και τη δημιουργία παράλογων συνθηκών με απρόβλεπτη τελική κατάληξη.

Ο τεκμηριωμένος πολιτικός και επιστημονικός διάλογος, πιστεύουμε ότι μπορεί να δώσει την επιζητούμενη ορθή λύση, έστω και την ύστατη στιγμή!»

 

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΗ ΑΝ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΧΥΘΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ

ΜΙΑ ΣΤΑΓΟΝΑ ΑΙΜΑ ΑΠΟ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΕΥΡΑ

 

«Αν θέλει να δείξει ένα «σκληρό» πρόσωπο, ας το κάνει προς τους τοκογλύφους που λεηλατούν την κοινωνία μας, κι όχι προς τις οικογένειες που υπερασπίζονται την πόλη τους, τα μοναδικά τοπία της, την αττική γη, το περιβάλλον. Η κυβέρνηση έχει την πλήρη ευθύνη αν χυθεί έστω και μια σταγόνα αίμα, από οποιαδήποτε πλευρά. Μια λύση μόνο υπάρχει. Η ματαίωση κάθε εκσκαπτικού έργου, ο διάλογος, η αναθεώρηση του Περιφερειακού Προγράμματος για την διαχείριση απορριμμάτων με πυρήνα την ανακύκλωση.»

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΑΤΤΙΚΗ –

ΜΕΤΩΠΟ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ & ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ

 

 

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ

Κυριακή 3 Απριλίου 11:00 π.μ.

διασταύρωση παραλιακής λεωφόρου Αθηνών -Σουνίου με τη λεωφόρο Καλυβίων (φανάρια - Λαγονήσι)

Οι Δήμοι Σαρωνικού, Λαυρεωτικής, Μαρκοπούλου, Κορωπίου και Παιανίας- Γλυκών Νερών καλούν τους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής των Μεσογείων να βρεθούν στη συγκέντρωση για να εκφράσουν έμπρακτα την αμέριστη συμπαράσταση και αλληλεγγύη τους στο δίκαιο αγώνα των κατοίκων της Λαυρεωτικής, οι οποίοι ζητούν να μην κατασκευαστεί ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου.

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 262 guests και κανένα μέλος