ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 

Οι Δήμοι των Μεσογείων εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους στην επιχειρούμενη κατάργηση της ρύθμισης του ν. 2338/1995 που επέβαλε την υποχρεωτική διάθεση ποσοστού τουλάχιστον 10% από τα έσοδα αξιοποίησης της εκτάσεως του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού για τη δημιουργία σύγχρονων υποδομών στα Μεσόγεια και την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων τους.

Συγκεκριμένα, με το προσφάτως ψηφισθέν νομοσχέδιο για την «πάταξη της φοροδιαφυγής» ιδρύεται φορέας (ΕΛΛΗΝΙΚΟ Α.Ε.) για την αξιοποίηση της εν λόγω ακίνητης περιουσίας και αποσιωπάται σκόπιμα η αναφορά στην ως άνω νομοθετικά προβλεπόμενη υποχρέωση της κεντρικής διοίκησης για τη διάθεση των ποσών αυτών στους Δήμους των Μεσογείων.

Πρόκειται για ευθεία προσβολή ενός δικαιώματος νόμιμης προσδοκίας που θεμελίωσε ο ν. 2338/1995, ως μορφή αντισταθμίσματος για τη σημαντική περιβαλλοντική και κοινωνική επιβάρυνση που συνεπάγεται η λειτουργία του εθνικού αερολιμένα στα Μεσόγεια.

Επιδιώκεται, έτσι, η κατάργηση ενός δίκαιου και εύλογου ανταλλάγματος, που οι τοπικές κοινωνίες συμφώνησαν με την κεντρική διοίκηση, για την αντιμετώπιση των δραστικών συνεπειών από τη λειτουργία του νέου αεροδρομίου, τη ριζική μεταβολή του τρόπου ζωής των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής και τη δέσμευση δεκάδων χιλιάδων στρεμμάτων γύρω από αυτό.

Είναι προφανές ότι η απόπειρα ματαίωσης της νομοθετικής πρόβλεψης του ν. 2338/1995 πλήττει ευθέως τα βιοτικά συμφέροντα των κατοίκων των Μεσογείων, αφού τους αποστερεί από την ανωτέρω νόμιμη προσδοκία για δραστική βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Οι Δήμοι Σπάτων - Αρτέμιδας, Παιανίας – Γλυκών Νερών, Μαρκοπούλου, Κρωπίας και Ραφήνας - Πικερμίου δηλώνουν αποφασισμένοι να εμποδίσουν την απόπειρα ματαίωσης των νομίμων και εύλογων αυτών προσδοκιών των κατοίκων των Μεσογείων.

Για τον λόγο αυτό αποφάσισαν, επιλέγοντας από κοινού υψηλό επίπεδο νομικής εκπροσώπησης, να αντιταχθούν με τα προβλεπόμενα νομικά μέσα στην αυθαίρετη αυτή απόπειρα ματαίωσης του εν λόγω συνταγματικά κατοχυρωμένου δικαιώματός τους και να προασπίσουν με κάθε νόμιμο μέσο τα πληττόμενα συμφέροντα των κατοίκων των Μεσογείων και των επόμενων γενιών τους.

 

ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ:

Kρωπίας: ΚΙΟΥΣΗΣ Δημήτρης.

Μαρκοπούλου: ΜΕΘΕΝΙΤΗΣ Σωτήρης.

Παιανίας – Γλυκών Νερών: ΔΑΒΑΡΗΣ Δημήτρης.

Ραφήνας – Πικερμίου: ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ Γιώργος

Σπάτων – Αρτέμιδας: ΜΑΡΚΟΥ Χρήστος.

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 146 guests και κανένα μέλος