Το Σάββατο 12 Μαρτίου όλες οι ενότητες του Δήμου Παλλήνης συνεδρίασαν με διάρκεια δύο περίπου ωρών, η μία από την άλλη, με μοναδικό θέμα το «Τεχνικό πρόγραμμα Δήμου Παλλήνης 2011».

Εισηγητής του τεχνικού προγράμματος ήταν ο δήμαρχος Παλλήνης Αθ. Ζούτσος. Παρόντες δημοτικοί σύμβουλοι καθώς και εκπρόσωποι τοπικών φορέων και συλλόγων.

Επόμενο βήμα ήταν η συνεδρίαση της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης (ΔΕΔ), την Πέμπτη 17/3 για συζήτηση επίσης πάνω στο Τεχνικό Πρόγραμμα και τον προϋπολογισμό με παρουσιαστή και πάλι το Δήμαρχο. Η διαδικασία εκ των πραγμάτων ήταν μακρά, αφού η ΔΕΔ είναι πολυπληθής σε συμβούλους.

 

Υπήρξε μεγάλη συμμετοχή και από το ΔΕΔ και από το ακροατήριο.

Μία ώρα αναλώθηκε στις διαδικαστικές παρεμβάσεις για τον τρόπο που ξεκίνησε η διαδικασία.

- ότι δεν τηρείται ο νόμος και είναι παρωδία,

- ότι γίνεται «εν τάχει» και δεν έχει γίνει καμία ενημέρωση από πριν

- ότι πάνε να κάνουν ένα πασάλειμα.

To «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ» το οποίο είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Παλλήνης, δια μέσου του αντιπροσώπου του Διακογιάννη Κωνσταντίνου, μετά την τοποθέτηση του ιδίου, επί του διαδικαστικού της συνεδρίασης με θέμα την μη τήρηση του Νόμου 3852/2010 και άρθρου 76, αποχώρησε. Ακολουθεί σχετική ανακοίνωση

Ο Δήμαρχος ξεκινώντας την παρουσίαση του Τεχνικού Προγράμματος ενημέρωσε ότι φέτος ο Δήμος επηρεάζεται από την κρίση και μειώνεται ο προϋπολογισμός, αφού εν τω μεταξύ είχε ήδη μειωθεί την περυσινή χρονιά κατά 40%!

Σε αιτιάσεις για έργα στους τέως Δήμους που ενώθηκαν σε έναν, ο Δήμαρχος τόνισε με έμφαση ότι πλέον είμαστε ένας Δήμος - μία πόλη, με τρεις γειτονιές και έτσι πρέπει να το βλέπουμε.

Δήλωσε ότι θα εκπληρωθούν οι υποχρεώσεις και πέρα από το νόμο με δημόσιες συναντήσεις, όπως έκαναν τα προηγούμενα χρόνια στο Γέρακα.

Το Τεχνικό Εργο παρουσιαζόταν με σλάιτς, πίνακες και παράλληλα διαβαζόταν το κείμενο για κάθε γειτονιά.

Οι σύμβουλοι ζήτησαν παρουσίαση του κάθε έργου χωριστά, αλλά ο Δήμαρχος τους εξήγησε ότι δεν υπάρχει τέτοια δυνατότητα λόγω ασφυκτικού χρόνου. Πρέπει να έχει ψηφιστεί το Τεχν. Πρόγραμμα και ο Προϋπολογισμός μέχρι τις 31 Μαρτίου.

 

Η μακρά παρουσίαση χωρίς διάλογο “κοίμισε” τους συμβούλους, που άρχισαν σιγά σιγά να φεύγουν. Μάλιστα κάποιος φώναξε: “Στο τέλος, δεν θα έχετε ακροατήριο για να γίνει διαβούλευση”.

Κωστής Βενετσάνος

 

 

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Δεν θα παίξουμε τον ρόλο του ΄΄δήθεν΄΄ μέλους καμιάς Επιτροπής πού προσβάλει Νόμους – Θεσμούς  και συνειδήσεις, και αυτό για πολλοστή φορά

Σήμερα 17-3-2011 το ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΕΝΩΤΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ – ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ
το οποίο είναι μέλος της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης Δήμου Παλλήνης, δια μέσου του αντιπροσώπου του κ. Διακογιάννη Κωνσταντίνου, μετά την τοποθέτηση του ιδίου, επί του διαδικαστικού της συνεδρίασης με θέμα την μη τήρηση του Νόμου 3852/2010 και άρθρου 76 , και αφού έστω και την ύστατη στιγμή δεν επεδόθησαν στα μέλη της Επιτροπής οι εισηγήσεις περί Τεχνικών Προγραμμάτων. και Προϋπολογισμού Έτους 2011 του Δήμου Παλλήνης,


ΑΠΟΧΩΡΗΣΕ της διαδικασίας
δηλώνοντας πώς μη έχοντας τις εισηγήσεις περί των θεμάτων, θεωρεί πώς υποβιβάζεται ο ρόλος της Επιτροπής Διαβούλευσης σε συγκέντρωση σεμιναρίου, και προσβάλει Νόμους Θεσμούς Πολίτες και συνειδήσεις.


Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το άρθρο 76 του «Καλλικράτη» (3852/2010) η πρόσκληση προς τα μέλη της Επιτροπής περιλάμβανε μόνο την ημερήσια διάταξη με θέμα, «γνωμοδότηση επί του τεχνικού προγράμματος και του Προϋπολογισμού Έτους 2011 του Δήμου Παλλήνης» χωρίς να έχουν επιδώσει και την εισήγηση επί των υπό συζήτηση θεμάτων.

Προκαλεί εύλογα ερωτηματικά η «φοβική» στάση με την οποία προσέγγισε το ζήτημα ο Δήμαρχος , η οποία έφθασε στο σημείο να χρησιμοποιήσει αστήρικτες δικαιολογίες για να μην εφαρμόσει την επίδοση και την «εισήγηση επί των υπό συζήτηση θεμάτων» στα μέλη της Δημοτικής Επιτροπής Διαβούλευσης,
αλλά εδώ δεν πρόκειται περί αυτού – εδώ έχουμε την επιβολή της μιας και μοναδικής άποψης, την απαράδεκτη μεθόδευση και προκλητική μη τήρηση του νόμου «Καλλικράτη» (3852/2010).


Φοβούμαστε, πώς επειδή για πολλοστή φορά, απεδείχθη η ασυνέπεια του Δήμου έναντι Νόμων και Διατάξεων, δεν πρόκειται περί λάθους αλλά μιας βαθιάς ριζωμένης νοοτροπίας, στην οποία είμαστε εντελώς αντίθετοι.


Και βέβαια δεν είμαστε μαριονέτες που κουνώντας μας τα σχοινιά κάποιοι θα κάνουμε πως εκφράζουμε γνώμη και άποψη, χωρίς να γνωρίζουμε.

Αυτά είναι για άλλους.

ΑΕΚΑΟ - ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

 

“Τρεις πόλεις – τρία κέντρα” κατά την ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία

 

Στην τοπική συνεδρίαση της Κοινότητας Παλλήνης, η «ΔΗΜοτική Οικολογική Συνεργασία Παλλήνης», για τη συζήτηση στο Τεχνικό Πρόγραμμα δήλωσε μεταξύ άλλων:

1. Ένα τεχνικό πρόγραμμα δεν είναι δυνατόν να εμφανίζεται στους ενδιαφερόμενους τοπικούς φορείς και πολίτες λίγες ώρες πριν την έναρξη του τοπικού συμβουλίου

2. Δεν μπορεί οι συμπεριφορές της δημοτικής αρχής να είναι αποσπασματικές και με παλιές νοοτροπίες που δεν αρμόζουν στη φιλοσοφία ενός νέου Καλλικρατικού δήμου

3. Οφείλει το τοπικό συμβούλιο να κάνει ουσιαστικό διάλογο με τους φορείς και τους πολίτες κι όχι διάλογο του ενός λεπτού, γιατί τόσος ήταν ο χρόνος που επέτρεπε να μιλήσει στον κάθε φορέα. Οι διαβουλεύσεις αυτού του τύπου είναι προσχηματικού χαρακτήρα και δεν προσφέρουν.

Ο εκπρόσωπος της στο Κοινοτικό συμβούλιο Παλλήνης Θ. Φωτεινός στο κεφάλαιο για τη διαχείριση των απορριμμάτων πρότεινε άμεσα, από αύριο κιόλας, να μπουν σε πρόγραμμα πρόληψης – διαχείρισης και διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή.

Στη θεματολογία που αφορούσε το σχέδιο πόλης, επεσήμανε ότι δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπίζεται ο νέος Καλλικράτειος δήμος ως τρεις πόλεις – τρία κέντρα.

Ο νέος δήμος θα πρέπει να αποκτήσει ενιαίο κέντρο πόλης με τρεις ή περισσότερες γειτονιές που θα συνδέονται μεταξύ τους.

 

 

Προτεινόμενο Video

Διαφήμιση

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 52 guests και κανένα μέλος