Η συνέχεια του θέματος που είχαμε παρουσιάσει στο περασμένο φύλλο, από τη συνεδρίαση των 3Β, όσον αφορά το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και το σχετικό ψήφισμα που ζητήθηκε να λάβει το Σώμα από το σύμβουλο της Λαϊκής Συσπείρωσης Κ. Πασακυριάκο, επανήλθε στη συνεδρίαση της 28/2, όπως άλλωστε είχε προτείνει ο Πρόεδρος Δ. Αναστασίου.

 

Ο Κ. Πασακυριάκος, πάλι προ ημερησίας, ζήτησε να μπει το θέμα προς συζήτηση προκειμένου να εκδοθεί σχετικό ψήφισμα που θα καταγγέλει το “ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας”, γιατί όπως είπε,  «το ΔΣ του Δήμου θα πρέπει από τώρα και πριν ακόμα δημιουργηθούν ανεξέλεγκτες καταστάσεις και τετελεσμένα, να αντιτάξει τη σθεναρή αντίθεσή του σε μία προοπτική ‘’ξεπουλήματος’’ των παραλιών του ενιαίου Δήμου». Και διευκρίνισε ότι: «Με τις πρόσφατες δηλώσεις της κυβέρνησης και της τρόικας έγινε σαφές ότι στις κατευθύνσεις τους βρίσκεται το επόμενο διάστημα η διαδικασία εκποίησης δημόσιας περιουσίας με ταχείς ρυθμούς».

 

Ο Δήμαρχος πήρε το λόγο και είπε εν ολίγοις ότι αυτός δεν βλέπει πουθενά κάτι τέτοιο, ούτε τον έχει ενοχλήσει κανείς για τις παραλίες!

Τι μας νοιάζουν εμάς αυτά, εσείς στο ΚΚΕ ασχολείστε, εμείς είμαστε ανεξάρτητοι, δε μας νοιάζει ούτε τι λέει το ΠΑΣΟΚ ούτε η ΝΔ, κοιτάμε μόνο το συμφέρον του Δήμου. Αλλά και στο χάλι που έχετε καταντήσει τις παραλίες καλλίτερα να τις αξιοποιήσει κανένας ιδιώτης.

Και με τη « Μαρίνα» της Βουλιαγμένης ευτυχώς που θα την πάρει κανένας σοβαρός για να αξιοποιηθεί. Προτείνω αυτό το θέμα να μη συζητηθεί.

Ο Πρόεδρος προσπάθησε να κρατήσει τη διαδικασία εξηγώντας στο Δήμαρχο ότι είναι υποχρεωμένος από τον κανονισμό να βάλει το θέμα στο Σώμα, προς ψήφιση.

Τι μου λες Πρόεδρε ο Κανονισμός. Εγώ δε θέλω τώρα, αργότερα»!

 

Ηθελαν όμως οι σύμβουλοι!

Ο Πρόεδρος προχώρησε στην ψηφοφορία και τα ΝΑΙ ήταν πολλαπλάσια του ΟΧΙ. Τελικό αποτέλεσμα της ψηφοφορίας 15 ΝΑΙ και 14 ΟΧΙ. Που σημαίνει ότι έξη σύμβουλοι της πλειοψηφίας κράτησαν ψηλά το κύρος του θεσμού και την προσωπική τους αξιοπρέπεια και είπαν το ΝΑΙ.

Εδωσαν ένα μάθημα θεσμών και δεοντολογίας και ένα “χαστούκι” στην υπεροψία του Δημάρχου, που έχει μάθει να παίρνει ό,τι θέλει, όπως θέλει.

Τέλος το ψήφισμα αναβλήθηκε με πρόταση του συμβούλου που το έβαλε, Κ. Πασακυριάκου, για τυπικούς λόγους, και θα συζητηθεί σε τακτική συνεδρίαση στο επόμενο Δ.Σ.

 

 

Αφήστε σχόλιο...

Προτεινόμενο Video

Επισκέπτες σε σύνδεση

Αυτήν τη στιγμή επισκέπτονται τον ιστότοπό μας 109 guests και κανένα μέλος